Pages

Feb 24, 2015

Cara kurangkan loya masa mengandung


 








Adoi pening la sehari dua ni..
Kepala rasa berpusing-pusing..

Rasa macam nak update blog, tapi pening ni tak tertahan..
Haha..

Tadi terjumpa artikel ni, macam bermanfaat kalau nak kongsi sama-sama
Meh aku rumuskan ;)


+++ Makan cracker ke, kerepek ke sebaik saja bangun dari tidur. Ianya dapat membantu untuk menyerap asid perut, dan mengawal gula dalam darah jadi terlalu rendah.

Image result for kerepek

+++ Makan makanan ringan *yea more reason to makan kerepek ubi pedas!* setiap 2 jam.. jadi boleh kurangkan penghasilan asid perut, dan kurangkan loya.





+++Makan sedikit snek sebelum tidur.

Image result for snack




+++Kerapkan makan makanan yang boleh kurangkan mual dan muntah seperti avocado, keju, susu, yogurt, dan lain-lain yang anda tahu.

Image result for fresh milk


+++Makan makanan berhalia untuk melegakan perut. Boleh juga hidu dan minum jus lemon.





Image result for halia


+++Dan of course, asam boleh kurangkan loya.

Image result for asam boi

+++Elakkan makanan berminyak, kafein macam kopi ke, nescafe ke.. dan juga elakkan makanan manis-manis.

+++ Banyakkan minum air, 10 gelas sehari contohnya. Lepas tu sama-samalah kita asyik terken****. hehe



+++ Tapi jangan minum banyak air masa makan, kiranya jangan akan berselang air.

+++ Makan vitamin yang sesuai untuk ibu mengandung.. vitamin pranatal katanya.

Image result for prenatal vitamins

+++ Pakai pakaian yang selesa dan tak panas, serta kurangkan bersesak-sesak bersama orang ramai.

Image result for cotton maternity dress


+++ Kenal pasti bau yang boleh buat anda muntah, dan silalah elak-elak diri dari bau tu.

+++ Tarik nafas yang panjang bila rasa nak termuntah.

Image result for inhale


+++ Bila tak tahan sangat, tidur.

Image result for sleep pregnant


+++ Kalau tak tahan, semua dah try tak jadi, jumpalah doktor anda.

Image result for pregnant meet doctor

Ok, sumber maklumat dari sini.

Semoga bermanfaat :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...