Pages

Jul 9, 2014

Dulu aku power

Gambar pertama bila aku google image perkataan power


Aku check Yahoo mail tadi.
Ada 1 email ni, dari tumblr.
Katanya, blog aku kat tumblr tu dah 4 tahun dah umurnya.



Gila kau!
Aku tak ingat langsung aku ada tumblr.
Hahahaha!

So aku pun log in lah kan.
Tengok ada 72 post dalam blog tu.
Ok, dah sedikit panas dah muka masa tu bila baca last post kat tumblr tu.

Scroll lah kesemua 72 post.

Erk..

Wow!

Boleh tak aku nak kagum dengan aku yang dulu.
Syazni yang buat tumblr tu.
A bit lah kan aku punya bangga tu.

Sebab apa, sebab susun atur, bahasa dan cara aku menulis masa tu nampaklah macam seorang rakyat Malaysia yang pergi ke sekolah dan belajar Bahasa Melayu dan Bahasa Inggeris dengan bersungguh-sungguh.

Sekarang?
Hamagad...

Aku masih minat dengan penulisan.
Minat giler kot.

Tapi sejak kerja aku macam susah nak terjemah ayat berselirat dalam kepala aku ni.
Sekarang memang tatabahasa dan pemilihan perkataan pun haru biru, kacau bilau semua.

What happen to me?

Tiba-tiba aku dapat semangat nak menulis macam tu balik.
Well, bukanlah tulis novel ke apa, walaupun itu impian kan,
Tapi write in a proper way.

Akan dicuba.

p/s: Eh apa ni sehari sampai 3 entry..hahah.. sukati la :P


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...