Pages

Jun 15, 2014

Cara Menangani Anak Kecil Mengamuk


Kita selalu dinasihatkan untuk mengabaikan tantrum tetapi tidak menjadi kesalahan untuk kita berada berhampiran dengan anak ketika mereka mengamuk dan mendengar. Ini tidak bermakna kita mesti mengalah dan memberi apa saja yang mereka mahukan atau menukar peraturan yang kita buat, tetapi dengan mendengar, sebenarnya kita menawarkan perhatian untuk memahami apa yang mereka rasakan dan itulah yang sebenarnya mereka perlukan. - Facebook Ibubapa Cemerlang



Ye tak ye jugak ye..
Memang kalau perasan, bila adam meragam, lagi kita macam nak buat tak tau, lagi kuat dia mengamuk..
Bolehlah slowly aku apply teknik handle anak tantrum ni kan..

Adam, mak sayang adam..
Tapi kadang-kadang bila adam nakal, mak marah ler.. nak adam jadi budak baik.. :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...