Pages

Jul 29, 2013

Salesgirl Yang ... (dot dot dot)

Gambar Hiasan

 Tahun ni adalah tahun pertama aku dan zaimi akan beraya bersama anak.. yea!
Alhamdulillah.. Dengan adanya Adam Zuhairi tahun ni, maka tetiba lah emak dengan ayah adam ni terasa nak bersedondon lah satu mini family kami ni..

Baju untuk belah aku, dah setel.
Sebab tahun ni giliran raya Semenyih, hari kedua raya nanti baru gerak balik Kota Bharu.

Dan sekarang duk mencari baju untuk bersedondon dekat belah zaimi pulak..haha

Aku ada tempah baju haritu, warna hijau kekuningan.

Ha macam ni lah warnanya..


Lepas tu mula-mula aku dengan zaimi pergilah carik dekat Tesco Semenyih memandangkan weekend haritu balik rumah emak. Adam of course lah aku tak bawak, buat merengek budak tu je nanti pergi jalan lama-lama.

Cariklah dekat kedai Gene Martino.. Ada lah yang warna sama, corak pun cantik.
Memang meletop lah. Sangat berkenan!
Tapi tak ada saiz.. Adam pakai saiz 0 je sebab dia baby. Saiz 0 tu dah sold out. Arghh!!

Ada yang besar je.

Kecewa.

Lepas tu tetiba terfikir nak pergi carik kat Warta Bangi, sebab kat situ kan ada Bazaar Wartawalk ke hape entah nama dia. Pergilah.

Mak oiiiii!!

Ramainya manusia!
Giler ramai!

Giler gilerrr ramai!

T__T


Pusing-pusing carik parking memang tak ada.
Sekali dapat idea nak turun dekat basement.
Eh bukan basement Warta tu, tapi basement kat kedai2 sebelah Warta.

Neh nak habaq mai, kalau hangpa rasa nak shopping kat Warta, silalah parking kat basement luar tu.
Serious parking banyak.
Tak payah lah nak sendat kan kepala otak carik parking kat belah atas.

Ok berbalik pada motif post ni, lepas keletihan pusing bazar tu, tak jugak jumpa baju melayu untuk adam tu. kalau ada saiz, warna tak sama, kalau ada warna, masalah saiz pulak.

Last sekali kitorang decide nak try usha kat butik Zaida.
Memang tak rasa nak pergi awal2, sebab takut kang harga dia over budget pulak..hik3

Lepas tu macam ternampaklah baju kecil berwarna yang kami nak tu duk tergantung baik punya kat butik tu..apa lagi, serang!!

Tapi bila dah sampai, tengok saiz dia, saiz 2. Tanya lah kat salesgirl tu, ada tak saiz 0.
Dia kata habis, tak ada yang simpan stok, yang tergantung tu je yang ada.

Kecewa lagi..

lepas tu budak perempuan tu tengok muka aku dengan zaimi kecewa agaknya, dia pun macam nak bermesra lah kot, dia pun buat2 lah tanya soalan kat kitorang.

"Anak cik lelaki ke perempuan?"

WHAT?

Dan dengan longlai nya aku pun jawab..

"Dah nak beli baju melayu, mestilah anak lelaki dik oi.."

Tak kan lah aku nak kasik anak perempuan pakai baju melayu?
Munasabah lah sikit wahai salesgirl..


agaknya dia letih sangat kot.. ramai orang nak dilayan.. sampai hanged sekejap otak dia..haha..

Last-last beli dekat Pakat Mai Trading, kedai kat luar warta tu..
Tapi design biasa je..
 :-/


p/s: tahun depan nak beli kain 1 kayu, nak tempah anak beranak. baru tak susah nak carik merata-rata macam ni..haih laa..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...