Pages

Jul 16, 2013

Adam Zuhairi 100 Hari

Ewah macam pantun pulak tajuk entry kan. Hehe..

Alhamdulillah, syukur ke hadrat Illahi anak yang dikurniakan pada aku dan Zaimi dah menjangkau 100 hari umurnya pada hari Ahad lepas (14 Julai 2013).

Anak 100 Hari!


Nak jadi cerita, pada umur dia 100 hari tu lah dia punya meragam..homai.
Sebab hari Jumaat tu pergi inject vaksin dia yang ke tiga bulan.

Inject dekat Klinik Kesihatan Senawang which makes me not very happy with the service la. Tapi itu nanti lain entry aku bebel.

Inject dalam pukul 10, kebetulan malam sebelum tu tiba-tiba dia punya hidung berair tu.
Aduhai.. Punyalah menangis dekat klinik sebab hidung tersumbat..
Dengan tak dapat nak hisap putingnya..
Klinik Kerajaan mana boleh bawak segala aneka puting tiruan tu.

Lepas tu dah kena inject, menangis lagi.

T__T

Malam tu balik tidur Semenyih. badan dah mula dedar.
Tapi hari Sabtu kira ok lagi, still boleh control.
Masuk je Ahad pagi, melalak-lalak..
Kesian aku tengok..

Makanya hari Isnin terpaksalah aku menggalas tanggungjawab ibu sepenuh masa..
Bye bye UiTM untuk satu hari..
Anak aku lagi penting..

Jaga dia sehari, monitor suhu dia, bagi minum ubat semua..
Alhamdulillah kurang sikit meragam..

By night suhu dia macam dah kurang sikit, tapi still bagi jugak ubat demam.
Then sebelum sahur tadi check lagi suhu dia dah 37 degree Celcius..

BIG ALHAMDULILLAH!

Jadi harini dah boleh pergi kerja, dan dah hantar Adam pergi kat pengasuh.

Bekalkan jugak ubat demam dalam beg dia, kot-kot dedar semula. Harapnya tak lah.

Adam Zuhairi Pagi Tadi :)


p/s: Rindu pulak sama itu budak gugu sebab dah 4 hari duduk jaga dia..wuuuuu
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...