Pages

Mar 7, 2013

Menjangkau 34 Minggu

Kalau mengikut kiraan, harini aku dah 33 minggu 5 hari.
Phew...dekatnya dengan due date!

Perasaan bercampur baur.
Of course gembira, seram, cuak, nervous.
Pertama kali nak dapat anak, dan pertama kali jugaklah nak rasakan apa itu "sakitnya melahirkan anak'.
Ngaaaa....

Tapi aku dah tekad, sekiranya diizinkan Allah, aku tetap akan cuba lahirkan anak ni secara normal.
Akan cuba elak caesar. Insyaallah. Moga Allah permudahkan urusan kelahiran anak sulung aku ni.
Aku takut. Tipulah tak takut kan.
Tapi dua hari lepas scan, nampak raut muka dia..awww..
Aku jadi tak sabar. But I have to sabar!

Kalau boleh aku nak siapkan semua kerja-kerja aku untuk semester ni.
Kalau boleh aku nak mudahkan semua pihak.
Aku nak marking sendiri hasil jawapan anak-anak didik aku semester ni.
Moga diperkenankan. Hehe..

Tadi pun mak sms tanya, perut dah turun ke tinggi lagi?
Emm..aku pun tak sure, rasa macam tinggi lagi.
Tapi yang paling seronok masa mengandung ni adalah, time baby tendang.
Lagi kuat dia tendang, lagi seronok perasaan tu.
Dan satu lagi time abahnya bercakap dengan dia dari luar dengan penuh kasih sayang *cewah*
It's a pleasure :')
Terasa bahagia sangat.. Alhamdulillah..




Tapi, semenjak dua menjak ni badan memang dah tak kuat.
Asyik letih, jalan pun terhincut-hincut terhegeh-hegeh..
Lenguh sana sini, kaki tak larat nak seret..huhu..

Kesian dengan students..
Macam tak dapat nak bagi all out dekat kelas dah hujung-hujung semester ni..
Aku doakan dorang yang terbaik, moga keputusan periksa nanti setimpal dengan usaha. :)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...