Pages

Mar 6, 2013

Cara Mengenalpasti Mood Kucing Anda

Siapa yang ada kucing peliharaan, ni ada tips untuk ketahui mood kucing korang.
Dia tengah marah ke, suka ke, annoyed ke..hehe

Kaedah ni adalah dengan memerhatikan ekor dia.


Tapi untuk kucing yang ekor kontot? Haha.. yang tu tak dapek la den nak nolong..

Dulu aku pun ada kucing ekor kontot, Boody nama dia.
Lama dia hidup, 17 tahun. Mati pun dalam tahun 2009 haritu, sebab sakit tua.
Memang ekor dia gerak sepesen je.. gedik-gedik je.. hehe

Jadi susah la nak tau mood dia melalui ekor..
Tapi Boody tu dulu kucing yang baik, manja sangat..
Emm rindu pulak kat dia..

Sekarang ni, empat betina kat rumah tu semua ekor panjang.
Senang lah nak nampak.
Kalau lapar je, time minta makan, ha mulalah yang happy tu.
Kalau tak, irritable je memanjang time orang kacau dorang bersantai..haha

Sabtu ni balik Semenyih kot insyaallah.. yea!
Dapat jumpa kucing-kucing nan empat ekor tu :D


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...