Pages

Mar 10, 2013

Calar Balar Muka Memey Digigit Adik

Ini kisah tentang Memey, tapi bukan isterinya Norman Hakim si Memey Suhaiza yang dah berbaik dengan Abby Abadi *Zed Zaidi cakap dia Ustazah Jadian kikiki*.

Ok, bukan.

Bukan Memey ini ye!


Memey tu kucing aku. Kenapa nama dia Memey?
Entahlah, first time mak mms kan gambar dia kat aku, dengan spontannya aku suruh mak namakan dia Memey. Bukan sebab aku minat Memey Suhaiza ye. Mungkin sebab pada aku, Memey tu sesuai pulak diguna untuk nama kucing. hihi.. Walaupun abah pada awalnya nak panggil dia Kering, sebab masa mula-mula kutip dia dulu punyalah kurus.. macam ranting!

Tapi sekarang dah debab. haha..
Sejak ada kucing yang lagi latest, si Etot tu, Memey ni dah macam 'kakak-kakak' pulak dekat si Etot tu. Punyalah baik, punyalah rapat. Sampai kena buli pulak si Memey dengan si Etot tu..aiyak!

Etot tu suka stunt dia, pastu ajak bergomol. Sehari dua ni pulak si Etot tu dah bersalin gigi taring. Taring lama dia yang kecik dah ganti dengan taring kekal. Jadi bila dia gigit si Memey, calar balar lah muka dengan badan si kawan tu..kesian sungguh Memey..

Memey dan Etot
 Yang ni gambar pagi tadi. Bergurau je keje dua ekor ni.. Tapi Memey tak marah. Sayang betul nampaknya dia kat Etot tu..

Inilah yang seronoknya bila dapat balik rumah mak..
Ada kucing-kucing :))

Takpelah, Rabu ni balik lagi.. Khamis ada check up lagi kat Putrajaya..
Esok kita golek-golek kat Senawang sajo..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...