Pages

Feb 10, 2013

Memey bergomol atas karpet

 photo 20130208_231943_zps392dca26.jpg


Hah ni nak bagitau, entry ni tak ada kaitan dengan Memey Suhaiza bininya Norman Hakim tu ye.

Ni kucing aku ni, memang saja letak nama dia Memey. Memey yang kaler nak sama dengan karpet tu. Malam sebelum aku bertolak balik kampung Zaimi tu aku tidur rumah mak, sambil-sambil tu lepas gian main kucing. Yang dalam gambar tu Memey tengah bergomol dengan Etot. Habis digigit-gigitnya muka si Etot tu.

Memey ni asalnya aku bela dengan Zaimi dekat rumah kitorang. Sebab lepas kahwin haritu cakap kat mak, teringin nak bela kucing sendiri. Maka, mak pun kebetulan ada terjumpa kucing kurus kering yang orang buang kat kedai mamak. Mak pun amek lah bawak balik. Lepas mak train kencing berak dia semua, bagi pandai una cat litter @ pasir kucing tu, aku pun amek bela.

Seronok bela Memey ni, dia baik, mulut ramah. Haha..
Aku bela as indoor cat je. Tak berani nak kasi dia keluar.

Tapi bila aku dah start pregnant awal bulan Julai tahun lepas, ramaiiiiiiiiiiiii gila yang nasihatkan untuk buang Memey. WTF? Buang? Aku ni dengan kucing, aku anggap famili tau. Sedap usus kau je suruh buang. Memanglah betul apa yang diorang cakap tu, kucing ni, najis dia boleh mengandungi protist yang akan kacau kandungan. Sebab Memey ni indoor cat, sah-sah lah berak dia aku yang kena kutip. Zaimi awal-awal dah bagi syarat kalau nak bela kucing, semua benda tu aku uruskan sendiri.

Jadi, dengan berat hatinya, sekarang ni Memey ditumpangkan dekat rumah mak. Menambahkan bilangan kucing dekat situ. Haha..

Tapi aku kan kerap jugak balik rumah mak, jadi bolehlah lepas rindu dekat budak Memey ni..

Aku dengan zaimi sayang dekat dia, sampai kitorang pergi cuci gambar dia sekeping letak dalam frame, letak kat ruang tamu rumah. Keh3..

My precious Memey.. :)

Tapi kadang-kadang aku perasan jugak yang Memey ni macam merajuk je dengan aku bila aku balik tengok dia. Dia macam lari-lari, susah nak tangkap. Bila dapat tangkap, time peluk dia, mesti mata berair macam menangis.. Apalah Memey ni.. I will always love you lah.. Don't worry ye..huhu..

Yang si Etot tu pulak, baru dalam 3-4 bulan macam tu mak bela dia. Kecik lagi tu, asalnya kucing yang hanyut dalam longkang depan rumah. Abah pun kesian, amek bela. Hanyut dua ekor, tapi abang dia mak bagi kat bibik belakang rumah.

Makanya, rumah mak sekarang ada 4 ekor kucing, yang semuanya betina sahajo..

Aih rindulah pulak dengan kucing-kucingku..
Serius, bagi aku lah, terapi yang best untuk hilangkan stress adalah dengan cium bau kucing-kucing aku. Bila dah tak ada kucing kat rumah, bau laki aku lah yang jadi mangsa..kah3.

Hmm.. harini rasa dizzy je.. penangan 12 jam dalam kereta semalam gamaknya.. Zaimi lagilah, drive kot 12 jam. Aku tidur je keje,, nasib ada adik zaimi, boleh gilir-gilir sembang..hehe..

Ok lah, ciao..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...