Pages

Feb 7, 2011

OMGPOP: Penyelesaian Untuk Menghadapi Kebosanan

Sebagai seorang yang masih jugak belum dapat-dapat kerja lagi macam aku ni, kadang-kadang aku rasa Facebook pun boleh membosankan. Manakan tidak, 24 jam boleh access ke Facebook tu, lebih-lebih lagi bila tak ramai yang Online.. Bosannya...

Namun, setelah aku terjumpa pulak laman web INI, aku rasa WOW!

Terjumpa sesuatu yang baru dan memang kena dengan minat aku yang suka bermain game ni. Dan yang paling penting, ianya PERCUMA. OH tapi kena ada talian internet lah, sebab ianya adalah Laman Web Game Online. Weee!


"Play Games. Meet People. Hang Out."

Kat sini, kita akan main games yang comel-comel yet addictive itu bersama dengan beribu-ribu manusia lagi di seluruh dunia, tapi kebanyakkannya orang putih lah, so sapa-sapa yang nak kawin dengan orang putih, boleh lah berkenalan dengan mereka di sini..hihi.. Sebab selain bermain, boleh juga add player lain as friend. Kalau nak, itu optional. Tujuan add friend tu supaya kalau lain kali kita nak main lagi, boleh lah ajak friend kita tu main kalau susah sangat nak dapat player lain dah. kot? aku pun tak tau..haha

Nak main ni boleh juga kalau tak nak Sign Up, bermain sebagai LameGuest. Tapi lagi best kalau Sign Up, nanti boleh kumpul point..haha. Aku Log In guna akaun Facebook sahajo. Walaupun begitu, OMGPOP ni tak bersangkutan secara terus pun dengan Facebook. Sebab tu kalau add friend kat sini, tak beerti dia tu dah di add kat Facebook kita. Tapi, rakan Facebook kita kalau dia pun Log In kat OMGPOP ni, automatik akan jadi friend kat OMGPOP ni. Faham tak apa aku rapik kan itu? huhu...

Nanti bila dah Log In, boleh lah pilih nak main game apa macam yang tertera kat list seperti gambar kat bawah ni (klik gambar untuk lebih jelas):


Tapi yang Star Games tu untuk pemain yang dah bertaraf Star sahajo..

Antara game yang aku suka main adalah:

1) Pool 8Ball.


2) Booya (cara main sebijik macam UNO):


3) Draw My Things (Paling aku suka):



Kalau ada yang perasan duit aku tinggal 375 je, sebab aku telah memboroskan coin yang aku dapat dengan membeli pen yang cantik untuk main Draw My Thing tu..haha

Nak dapat duit lagi, boleh beli guna PayPal, Log In hari-hari nanti dapat duit, atau pun bet masa main game. Tapi kalau dah bet pun kalah, nasiblah..hehe

Oklah, tu je nak update untuk hari ni. Sapa-sapa rasa nak main game, atau nak tengok-tengok OMGPOP ni, boleh klik link kat bawah tu.


ps: ralit lagi..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...