Pages

Oct 21, 2010

Rozaliya Sudah di Temui


Betul andaian aku dengan berita kehilangan Rozaliya ni, seorang gadis yang didapati hilang ketika membeli-belah persiapan perkahwinan dia dan tunangnya, Mohd Helmi. Aku saja je agak-agak dia yang lari sebab tak mahu kahwin, tengok-tengok memang itu pun yang terjadi..


Syukurlah dia telah ditemui semula.. Kesian dekat keluarga dia risau, Rozaliya ni rupanya siap dah bekerja di Bukit Bintang, Kuala Lumpur. Mujur penyelia dia dapat cam bahawa dia adalah Rozaliya..

Katanya Rozaliya tertekan dengan perubahan sikap tunangnya selepas ikatan terjalin, tak seperti sewaktu berkawan dahulu.. Tunangnya menjadi semakin panas baran, suka mengongkong dan sukar diajak kemana-mana.. 

Hmm..tak apalah adik Rozaliya, kamu pun muda lagi..baru 20 tahun.. Mungkin ada lelaki lain yang lebih sesuai untuk kamu? Sekarang ni bapa Rozaliya kata terserah pada anak dia kalau nak batalkan perkahwinan tu.. Bagi aku la, biarlah putus tunang, dari dah kahwin nanti bercerai berai pulak kan..

Apa pulak komen tunang dia, Helmi tu ya?

Sementara itu, Mohd Helmi ketika ditemui selepas sidang media sama berkata, sebelum ini, dia begitu menyayangi Rozaliya, namun selepas kejadian itu, hatinya sudah tawar. “Saya maafkan perbuatannya dan biarlah takdir menentukan nasib kami,” katanya.

Sumber berita dan gambar adalah dari Harian Metro.. 

ps: aku dah 24, masih belum bertunang..

Oct 20, 2010

Abah Sound Jiran yang suka keluar rumah hanya dengan pakai spender

Ini bukan cobaan, ini betul-betul!

Sebelah rumah aku ni, ada sekumpulan pelajar Universiti Nottingham Malaysia Campus duduk menyewa..
Ada sesekali aku dengar diorang cakap macam bahasa Cina, ada sesekali macam bahasa Korea..
Aku pun tak pasti diorang ni orang mana, tapi yang pasti diorang ni foreigner lah.

Sebab rakyat Malaysia tak kan buat perangai tak senonoh macam tu kan? :D

Duduk bercampur-campur lelaki dengan perempuan tu satu hal, lepas tu suka pulak keluar rumah pakai spender je.. Err yang lelaki lah, yang perempuan nasib baik tak buat macam tu..haha

gambar hiasan of course!

Bila anjing dia menyalak bising-bising, dia nak gi tenangkan, dia keluar pakai spender, nak amek barang dalam kereta, pakai spender je, nak gi halaman rumah, pakai spender je.. panas sangat kot Malaysia ni? T_T

Masa mula-mula kami nampak tu, terkejut gila kitorang, tak pasal-pasal TERtengok lelaki berspender secara live..haha! 

Tadi dia buat lagi, terus abah aku sound dia..Tapi secara baik-baik lah..
Abah cakap sini Malaysia, tak sopan.. 
Harapnya dia faham bahasa lah (bahasa Inggeris).

Tersipu-sipu dia malu sambil dileteri awek dia..hua hua..


ps: itu macam punya pesen pon ade..haha

Oct 15, 2010

Melayan Nafsu

Ya, aku malas nak update.
Mood tak baik.
Aku just melayan Nafsu Malas aku ni dengan baca komik kat sini:


bye.

Oct 11, 2010

Tragedi 10.10.10. Kemalangan Ngeri!

Ramai orang teruja dengan tarikh 10.10.10, termasuklah aku!
Semalam aku asyik tertanya-tanya, apalah yang akan jadi sejarah besar pada tarikh 10.10.10 ni.
Pada tarikh 10.10.10, atau juga dikenali sebagai Perfect 10 ni, angkasawan negara kita, Dr. Sheikh Muszaffar memilih untuk kahwin, siap ada siaran langsung.. Penyanyi dan pelakon, Aqasha pun memilih tarikh Perfect 10 ni sebagai tarikh kahwin jugak..

Tapi yang paling tak disangka, tarikh 10.10.10 ni jugak menjadi tarikh kepada kemalangan yang sangat ngeri sehingga meragut 12 nyawa di Kilometer 223 Lebuh Raya Utara-Selatan .. Kemalangan yang membabitkan sebuah van, 2 kereta dan 2 bas.. Ya Allah..
Inilah The Real Tragedi Oktober!

Bayangkan sebuah bas terbabas, dan melambung sehingga menghimpap kenderaan lain.. T_T

-gambar dari Berita Harian Online-

Sumber dan gambar-gambar ada di sini, sini dan sini.

Takziah kepada keluarga mangsa, moralnya disini, memandulah dengan berhati-hati..
Syukur kepada yang terselamat..

ps: memang kadang-kadang bila lalu highway, bas dipandu dengan sangat laju, siap potong-potong lagi.. 

Oct 10, 2010

Terliur dengan Kegebuan Mereka

Serius, tadi masa drive, ada seorang lelaki bawak mereka naik motor..
Perghh.. Dari aku kecik sampai besar, aku memang takleh tengok mereka ni..
Gebu-gebu.. Sedap you!

Memang mereka ni ada macam-macam jenis, adalah 1 dua jenis yang aku suka..
Rasa macam nak turun kereta pergi rentap mereka-meraka time tu jugak, tapi..
Waras lagi kot.. Nanti apa pulak kata orang ramai.. Rakus sangat pulak kan..


Oh terliur!!

ps: aku ni bukanlah orang berada..mana mampu nak sental Deli France.. yang ini pon menjilat jari dah!
ps+: oh tolonglah jangan paksa-paksa bab-bab follow-follow ni.. dislike.

Oct 5, 2010

Baju Angkasawan Kanak-Kanak

Ternampak kat Facebook ni tadi, makcik aku kena tag dekat gambar tu.
Comel lah! 




Memang berkenan tahap teratas dah ni!
Tapi..aku tak ada anak/adik kecil la pulak..huhu..
Oh lupa nak cakap, kepada sesiapa yang berkenan nak beli untuk anak atau adik yang kecil lagi, bolehlah terus pergi ke MY LIL' ZAHRA COLLECTION.
 Ada pelbagai design lain lagi dan juga dalam pelbagai saiz.

Kalau ada baju tidur angkasawan ni ni untuk orang dewasa kan best..
Boleh gak berangan-angan jadi kawan Sheikh Muzaffar kat angkasa nun..hahaha!
Ish comel lah.. :)


ps: teringat haritu aku tengok Mission to Mars, tak puas hati betul aku dengan ending dia, ada ke patut si Gary Sinise tu ikut si alien tu pulak..adeh..

Oct 1, 2010

Kabel Lif Putus dan Jatuh dari Tingkat 6

Erk!

Serius aku rasa seriau pulak bila terbaca pasal lif jatuh ni..
Dalam kejadian kat Petaling Jaya ni, 4 orang cedera agak teruk.
Bayangkanlah, tengah naik lif, tetiba lif tu jatuh, kat mana nak berpaut?
Ada yang patah kaki..huhu..




Dulu, aku selalu terbayang perkara tu tiap kali aku naik lif dekat rumah nenek aku dekat Flat Sri Pahang,
ye lah akal budak-budak, selalu pulak ada orang acah-acah aku kata nanti lif nak jatuh la apa la..
Tapi Alhamdulillah, walaupun flat tu dah tua, lif dia masih baik..
Semoga semua penyelenggara lif ambil iktibar la kejadian ni, sebab lif sepatutnya untuk kemudahan penduduk.

Mungkin ada juga yang cakap, naik tangga lagi baik untuk kesihatan, tapi senarionya tak semudah tu.
Macam dekat Flat rumah nenek aku tu, majoriti penduduk adalah orang tua, dan flat tu pulak 16 tingkat.
Kalau setakat satu dua tingkat, mungkin orang boleh gagahkan lagi untuk memanjat, tapi kalau nak naik tingkat yang tinggi-tinggi? Aku yang muda ni pun serender.. cukuplah masa aku kecik dulu, dimana lif tu sedang di upgrade, hari2 aku kena menapak 13 tingkat..huhu..

Semoga kejadian tu tak berulang lagi..bahaya owh.. Sumber berita tadi disini. 

ps: tetibe teringat nasik lemak kuah kurma kat bawah Flat Sri Pahang tu.. nyum nyum!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...