Pages

Jun 28, 2010

Sepagi di Hospital Kajang


Hello !


Pagi tadi, pagi-pagi lagi (peliknya susunan ayat!!), aku dah pergi ke Hospital Kajang,
hari ni aku ada appointment dengan Pegawai Dietetik..

Appointment start pukul 8.30, tapi aku sampai sana dah 8.35..
Pusing-pusing carik parking, full pulak..terpaksalah parking kat luar pagar hospital..
Tak jauh pun, jalan sikit je..

Dalam 8.45 camtu, aku masuk dalam, tengok dah ada orang jumpa kaunselor tu,
aku pun ambil nombor, aku dapat nombor 2..


Tengoklah nama aku orang tu salah tulis, ada ke Nursyazini pulak..huhu..

Lama lah jugak aku menunggu turn aku tadi, dekat 45minit kot?


Kenapa aku kena pergi menjalani Kaunseling Pemakanan pagi ni sebenarnya?
Semuanya sebab aku ni dah terlebih berat badan, dan menyebabkan aku ada masalah kesihatan sikit..

Aku adalah obese..sob sob..

2009 adalah tahun yang tidak begitu menyebelahi aku, terlalu banyak masalah datang bertimpa-timpa masa 2009, aku pulak tak pandai nak kawal stress.. ditambah pulak dengan pemergian atok aku ke Rahmatullah..
semuanya tidak berjalan lancar pada aku tahun lepas..

Jadi, aku kerap makan. Aku rasa bila makan, aku happy. Lebih-lebih lagi bukan duduk rumah, aku boleh pergi makan pukul berapa je yang aku nak, dan aku makan apa je yang suka.

Makan pulak suka lewat-lewat malam, amaun yang dimakan pulak tak boleh nak sikit..
Ha sekarang, tanggunglah bahananya..

Senang cakap, aku dah terlebih 30kg dari berat badan yang sepatutnya berdasarkan ketinggian aku 168cm ni, gila kan??
Menyesal? Ada la sikit.. tapi mungkin Allah dah rencanakan aku sesuatu, antaranya, kalau aku tak mengalami masalah gemuk ni, aku tak kan tahu yang di Hospital Kajang, ada seorang Kaunselor Diet yang sangat baik hati..hehe..

Banyak juga nasihat-nasihat dari beliau, appointment seterusnya adalah pada tarikh yang sama bulan depan..
Gila kau, dia nak tengok berat aku dah turun.. Dia gak dah bagi senarai menu makanan yang aku boleh makan..

Phew.. Aku akan harus cuba jugak, untuk sekurang-kurang mengurangkan (ayat pelik lagi??) 5-8 kg until next appointment.. kalau tak mesti kena marah T_T

Yang menjadi permasalahan sikit sekarang adalah kecekalan hati, itu aje.
Aku berharap aku dapat bertahan! Target? Nak nampak cantik pakai baju pengantin..ahaks!

Wish me luck!


Selamat tinggal lemak-lemak ku =)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...