Pages

Apr 14, 2010

Xian Leng Akuarium dan Aquatorium: Syurga Arowana Shah Alam

Salam semua =)

Berjumpa Zaimi setelah 3 bulan lebih tak jumpa, best gile! 
Dah berjumpa apa lagi, berdating la! hehe!



Sambil2 jenjalan di Shah Alam, kitorang pun singgah la dekat Xian Leng Akuarium..
Xian Leng ni macam  kedai2 akuarium yang jual ikan tu aje, tapi besar giler!
Dia jual macam jenis2 ikan, memang macam2 jenis ikan ada kat sini,
sampaikan ikan yang besar, kalau tak silap aku, Arapaima gigas yang sepanjang 6 kaki tu pun ada!

Dia ada jual ikan arowana, memang cantik2! Harga pun ada yang cecah puluh2 ribu!
Tapi dia jual arowana yang berlesen.. memang syurga arowana la kat Xian Leng ni..


Selain arowana banyak lagi ikan dia jual, ketam dengan lobster pon ada.. Kelengkapan akuarium, makanan ikan..ada belaka..

Disini juga ada Aquatorium.. Tempat display ikan2 dia, macam dekat zoo..
tapi percuma aje.. sape2 pun boleh masuk.. 
kat sini lagi la banyak gile ikan besar2.. arowana yang dia display pon besar2 dan macam2 breed..
dan memang sgt2 banyak arowana ada kat Xian Leng ni!







kesimpulannya, kepada siapa2 yang suka bela ikan, memang aku suggest gi la melawat tempat ni kepada yang belum pergi.. hehe.. kalau sekadar nak pergi jalan2 ke, dating2 ke, bolehlah nak habiskan masa dalam 30 minit kat Xian Leng ni..hehe.. 

ps: 'kau harus ada..wo o o o.. '
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...