Pages

Dec 29, 2010

Terkejut Apabila Ternampak Makhluk Berbulu Atas Printer!

Selamba je melepap kat situ..
Aih..


ps: mendoakan yang terbaik untuk pasukan Malaysia di perlawanan menentang Indonesia malam ni.. :)

Dec 15, 2010

Budak 4 Tahun Teman Mayat Ibu 2 Hari: Tapi Utusan Malaysia..

Kesian sungguh dengan nasib kanak-kanak berusia 4 tahun di Sibu ni..
Ibunya dipercayai dah meninggal dua hari, dah berulat dah pun..
Tapi mungkin sebab dia kecil lagi, dia tak mampu untuk pergi meminta bantuan..

Apa yang dia mampu adalah hanya duduk je menahan lapar menemani mayat ibunya itu..

Memang perasaan simpati mula terbit dalam diri aku masa aku membaca berita ini tadi..
Baris demi baris..

Tup tup, habis je aku baca berita ni tadi, aku tergelak.

Eh kenapa aku tergelak?
Adakah aku mengejek nasib budak kecik itu?
Oh tidak..aku tak lah sekejam itu..
Aku kesian kat budak tu, tak kan aku nak gelakkan dia..

Apa yang buat aku tergelak adalah Utusan Malaysia ada menyelitkan satu perkataan yang agak unik disitu.
Yakni di berita itu.


Kenapa ada perkataan habis disitu?
Kenapa?
Kenapa???
Kenapa????

Sumber artikel adalah di sini.
Harapnya perkataan habis itu di remove lah ye :)

ps: takziah kepada keluarga mangsa, Magdeline Cadon..

Dec 13, 2010

Cadangan Encik Google

Aku bosan.

Oh baru aku perasan dah 4 hari aku tak update blog.

Makanya, untuk hilangkan bosan + update blog, aku telah membuat ini:

Menggunakan perkataan 'apa', 'siapa', 'bila', 'di mana', 'mengapa', 'bagaimana' dan 'berapa', dan taip di Google Malaysia punya search bar.

Selepas itu, Encik Google pun akan mula mencadangkan aku beberapa carian, seperti berikut:

1) Apa

-apa format
-apa itu cinta
-apa referencing
-apa system
-apa itu internet
-apa itu Islam
-apa kata wanita *tentang apa?
-apa citation style
-apa itu illuminati
-apa itu dadah


2) Bagaimana


-bagaimana untuk mengandung *erk?
-bagaimana sosilawati dibunuh
-bagaimana nak kurus *nak tau gak!
-bagaimana memulakan perniagaan
-bagaimana menjadi pelajar cemerlang
-bagaimana komputer beroperasi
-bagaimana nak buat blog
-bagaimana kehamilan berlaku
-bagaimana menyentuh hati *fuh keyword...
-bagaimana melaka mendapat nama *wah~!

3) Berapa


-berapa umur Justin Bieber *ada jugak budak tecit ni
-berapaharga.net
-berapa harga nokia e5
-berapa harga blackberry
-berapa tahun Malaysia dijajah *silalah bukak buku teks sejarah
-berapa episod epilog syurga cinta
-berapa ramadhan
-berapa episod cinta kirana
-berapa ramai penduduk Malaysia *nak tau jugak!
-berapa episod ular emas


4) Bila


-bila cinta
-bila cinta mp3
-bila berpacaran *lagu ni best!
-bila hari kausikan *erk?
-bila cinta lyrics *wah ramai search lagu ni~
-bila curang
-bila cinta 4shared
-bilal bin rabah 
-bila cinta mediafire
-bila cinta lagenda budak setan


5) Di Mana

-dimana Allah
-dimana sosilawati
-dimana suami sosilawati *ade terfikir juga pasal perkara ni~
-dimana keris taming sari
-dimana ku cari ganti
-dimana dajjal *takutnya~!
-dimana cinta *cari cinta kat internet??
-dimana azrinaz sekarang
-dimana janjimu dulu *erk? hehe
-dimana bumi dipijak *disitulah langit dijunjung


6) Mengapa


-mengapa yahudi bijak *pernah terbaca artikel ni dulu
-mengapa
-mengapa blackberry diharamkan *erk? mengapa??
-mengapakah malaysia dibentuk
-mengapa lirik *nice song~
-mengapa memilih profession perguruan
-mengapa kau pergi
-mengapa sosilawati dibunuh
-mengapa dirindu
-mengapa sepi tanpa berita *erk?


7) Siapa


-siapa bunuh sosilawati
-siapa maher zain
-siapa pembunuh sosilawati
-siapa sai baba
-siapa datuk bunuh sosilawati
-siapa dajjal
-siapa imam mahdi
-siapa mizz nina *tunang noh..haha
-siapa rosmah mansor *ade yang tak kenal ke??
-siapa namewee 


Macam-macam kan yang Encik Google cadangkan..hehe..
Itulah perkara-perkara yang sering di search..sebab tu boleh jadi top 10 kan?

Dec 8, 2010

Hantu Kak Limah Balik Rumah: FIlem Terbaru Mamat Khalid

Hai semua!
Dah pergi tengok Ngangkung?
Aku dah..haha.. aku bagi 4 bintang kat filem tu..

9 Disember ni pulak, akan ditayangkan satu lagi filem yang aku rasa best,
iaitu Hantu Kak Limah Balik Rumah..


Wah bunyik macam best je filem ni kan, aku harap 95minit dalam filem tu best lah kesemuanya.. kadang-kadang ada filem tu promosi bukan main, tapi banyak je scene yang mendatar dan mengundang rasa mengantuk..huhu..

Antara pelakon Hantu Mak Limah Balik Rumah ni adalah Awie, Umi Nazeera, Johan Raja Lawak, Sofi Jikan, Zami Ismail.. Dan filem ni memang Mamat Khalid menggunakan loghat Perak..

Em sama-samalah kita tengok macam mana filem ni nanti, tak sabar pulak! 
Ye lah, wartawan kat Harian Metro puji tau!

ps: suka ayat Mamat Khalid dalam artikel kat Harian Metro tu, "Kalau kita nak jadi masyarakat maju, kita jangan percayakan sangat dengan tahyul."

Dec 5, 2010

Digital Lifestyle Expo (DLE) 2010

Tarikh: 10 - 12 Disember 2010
Tempat: KLCC, Hall 1-5


Apakah DLE 2010 ini?

Ianya adalah seperti PC Fair, tapi..
Merangkumi julat jualan barang elektronik yang lebih besar!

Ada TV, kamera, telefon bimbit, broadband, dan macam-macam lagi.

Seronok ni nak pergi cuci mata..lagi seronok kalau ada duit dan beli apa-apa..haha

Tahun lepas pergi PC Fair kat KLCC ni aku beli SKin Laptop je..kekeke..
Mata memang bersih tercuci sebab selain barang yang best, ramai juga perempuan2 pakai baju singkat-singkat ya amat jadi promoter.. Haih..

Tahun ni kalau tak ada apa-apa aku pergilah kot.. :)


Dec 4, 2010

Maher Zain Kelihatan Comel

CUba korang tengok gambar ni:


Nampak comel kan?
ahahaha..

Gambar tersebut aku ambil dari FanPage Maher Zain kat Facebook.

Maher Zain ni masa mula-mula dia keluar, kawan-kawan post video dia dekat Facebook,
aku buat bodoh je.. Tak tergerak hati langsung nak play.

Sekali ditakdirkan masa aku drive, kebetulan masuk waktu solat..
Radio ERA memang akan pasang azan kalau masuk waktu,
lepas je azan, DJ pun putarkan lagu For The Rest of My Life nyanyian Maher Zain ni..

Masa tu pertama kali aku dengar suara dia..
Memang terpegun.. Suara dia sedap sangat..
Dengan lirik lagu tu yang menyentuh hati..

Tsk Tsk..

Terus aku terfikir kenapalah aku tak berminat nak play lagu dia sebelum ni?

Sampai je rumah, terus aku carik lagu-lagu dia yang lain..
Setakat ni lagu yang aku paling suka adalah Insyaallah..
Adalah beberapa kali ternangis bila dengar lagu tu..

Eh tiba-tiba cerita pasal Maher Zain pulak pagi ni..


ps: Sejuk pagi ni hari hujan..hehe..

Nov 30, 2010

Najis Yang Comel

Dalam agama Islam, Anjing & Babi tergolong dalam golongan Najis Mughallazah.

Petik dari Wikipedia:


Najis mughallazah ialah najis berat. Najis ini terdiri daripada anjing dan babi serta benda-benda yang terjadi daripadanya. Cara menyucikan najis mughallazah:
  1. Bersihkan bahagian yang terkena najis.
  2. Basuh sebanyak tujuh kali. Sekali daripadanya mesti menggunakan tanah bersih yang dicampur dengan air.
  3. Gunakan air mutlak untuk membuat basuhan seterusnya (sebanyak enam kali) sehingga hilang bau, warna dan rasa.


    Di sebelah rumah aku ni, ada student China duduk.. Ala yang keluar rumah pakai spender je tu.. ingat tak? Ha..diorang ada bela anjing.. Kitorang dengar dia panggil anjing dia dengan nama Misu. Aku tak pasti lah pulak apa ejaan yang betul untuk nama anjing tu, tapi memang dia sebut Misu, Misu je..

    Si Misu tu pulak, suka betul menjenguk rumah kitorang ni..haha






     Misu ni besar.. kalau dia menyalak memang sakit hati gaklah..bising gila.. Tapi bagus jugak, boleh tau kalau ada stranger masuk lorong rumah kitorang..

    Itulah dia, Najis yang Comel..
    Comel kan Misu?
    Hehehe..


Nov 26, 2010

Perut Anak Dara

Hai selamat pagi semua!

Dah gosok gigi?


Dah lama tak update blog aku nih rasanya..
Lama aku berteleku depan laptop ni..

Tunggu punya tunggu punya tunggu (macam dialog P Ramlee dalam Seniman Bujang Lapok),
Idea tak timbul-timbul..

Lama sangat duduk rumah, sampai otak dah berkarat teruk ni..
Risau..

Perut anak dara?
Nak tengok?

EH bukan perut aku..jangan risau..
Perut orang lain..

.
.
.
.
.
.
.
.



Perut Elin lah..
Anak dara sekor ni memang suka tidur dengan aksi terkangkang koyak macam ni..haha..
Pantang nampak buku terbukak,  mesti nak buat lapik tidur dia..


ps: perut ELin ni memang sedap di buat bantal~

Nov 24, 2010

Meninggal Dunia 15 minit sebelum Peperiksaan SPM mula

Takziah untuk arwah Hazizul, yang meninggal dunia 15 minit sebelum peperiksaan SPM bermula.


Arwah dikatakan memang mengalami komplikasi jantung sejak dilahirkan..

Sumber gambar dan berita penuh adalah dari Harian Metro.

ps: sedih pulak terbaca berita ni tadi :(

Nov 15, 2010

Bakar Diri di Pusat Tuisyen Kerana Ada Masalah Dengan Teman Wanita

Sangat dramatik cara dia mengakhiri hidup dia.

gambar hiasan


Kisahnya lebih kurang macam ni.

Lelaki tersebut dipercayai ada masalah peribadi dengan teman wanitanya.
Maka, pada waktu tengah malam, dia memasuki pusat tuisyen itu.
Pusat tuisyen itu pula adalah milik teman wanita dia rupanya.

Sejam selepas itu, kelihatan ada kebakaran.
Orang ramai pun menghubungi bomba.
Bila api dah dipadamkan, si lelaki tadi dah rentung di atas kerusi.
Dipercayai membakar dirinya sendiri.


Gulp!

Tak sakit ke sesaja bakar diri ye? T_T

Eh ini bukan cerita rekaan, ini betul-betul kejadian.
Sumber dari Harian Metro.



Nov 9, 2010

Bayi mati dibasuh dalam Washing Machine

Tersedak aku bila terbaca berita ni kat surat khabar tadi..

Seorang ibu yang SANGAT LALAI telah memasukkan baju-baju kotor ke dalam mesin basuh, sekali dengan bayi dia. Setelah 40 minit, baru bayi tu ditemui. Dan penyet dah. T_T

Berita tu (aku copy paste dari Harian Metro ya)


BARTLESVILLE, (Oklahoma): Seorang bayi perempuan berusia 10 hari mati selepas dimasukkan dalam mesin basuh yang berputar. Ibu bayi terbabit, Lyndsey Fiddler memasukkan bayinya bersama baju kotor ke dalam mesin basuh sebelum memulakan operasi membasuh. Bayi itu berada di dalam mesin basuh yang dipenuhi baju kotor selama 40 minit sebelum ditemui. Seorang anggota keluarga yang datang mengunjungi Lyndsey menemui wanita itu tidak sedarkan diri dan bayinya pula, Maggie May hilang. Dia mendengar bunyi aneh daripada mesin basuh itu dan apabila membukanya, dia menemui tubuh Maggie yang sudah penyek bercampur dengan baju yang dibasuh. Kematian mengerikan di Bartlesville, Oklahoma itu menyebabkan petugas kecemasan dan anggota polis yang bergegas ke tempat kejadian menangis. - Agensi

Ngeri kan??

Tapi tak taulah kalau-kalau betul mak dia ke yang masukkan bayi dia, sebab katanya ditemui tidak sedarkan diri. Ke tidur mati? Huwaa..


Pastikan anak korang tidak bermain dalam mesin basuh ye.. Sedangkan baju pun berpintal-pintal jadinya..inikan pulak orang..argghhh..takut!

ps: dah kahwin nanti tak boleh nak membuta sesuka hati kerana ada tanggungjawab yang harus dipikul..

Nov 4, 2010

Taara Zaimi Par .. Apakah itu?

Bangun pagi tadi, belum sempat turun dari katil aku dah ON laptop,
sudah tu terus pulak bukak internet..
Hati macam dipaksa-paksa untuk cek keyword yang masuk ke blog aku..
Jadi aku pun bukaklah Nuffnang..

Tengok bahagian Analytic.. Senyum puas hati.
Tekan tab Keyword pulak.
Baca satu-satu dari atas ke bawah..
Sampai ke keyword yang kedua dari bawah, berkerut sekejap kening aku.


Movie taara zaimi par ?

Dahlah ada nama Encik Zaimi disitu..
Apakah maksudnya Taara Zaimi Par itu?

Apa lagi terus Google.
Tup tup memang sah bila Google benda tu, Blog aku adalah di carian atas sekali.
Oh aku guna Google Malaysia.

Hairan, apa bendanya tu ya?

Tengok balik betul-betul, oh ada suggestion lah, yang tertulis:
'Did you mean Movie Taare Zameen Par?'

Terus klik!

Oh..
Movie Hindustan..lakonan Aamir Khan rupanya..
Macam manalah si polan tu boleh tertaip nama boypren aku..haha! 
:P


Maaflah Aamir Khan, aku dah lama tak layan Hindustan kalau cerita tu tak keluar kat TV masa aku tengah tengok TV.. Nak beli DVD memang tak dah sekarang.. Pitis kurang..huhu..

FIlem ni tahun 2007, bila aku baca sinopsis dia, rasa macam menarik pulak. Timbullah rasa nak tengok movie ni.. mana mau cari?

Sinopsis dia yang aku copy & paste:

Ishaan Awasthi (Darsheel Safary) is an eight year old boy. But what comes naturally to kids of his age is next to impossible for him. He gets bad grades at school, his teachers reprimand him, his father scolds him...nobody realizes that he is suffering from a learning disorder, dyslexia. Not able to tolerate his son's bad behavior at school, his father gets him admitted to a boarding school. The situation doesn't improve, for he is still the same at studies.


Then a new art teacher enters his life. Nikumb (Aamir Khan) figures out very quickly that the boy needs help, and does all he can to make this world a happy place for Ishaan.

Dan komen-komen untuk filem ini pun boleh tahan.. Banyak yang memuji. Antaranya:

its really a great movie ! The acting, the songs,the actors,the music,everything is in its right way. Its has a good message to the society. Overall its a very gd family film.
I love itt Laughing 

 Aku akan cubalah cari movie ni nanti, kalau keluar kat TV lagilah bagus!

Kan tak pasal-pasal je aku cerita pasal movie ni..hehehe..


Nov 3, 2010

Muka dah cantik ketiak pulak bau asyem

Otak aku yang semakin berkarat ni menyebabkan sel-sel otak aku kurang nak bersambung, 
makanya tadi dah pukul 3 petang baru aku sedar yang hari ni 3 November, yakni aku ada appointment ubat kat Hospital Kajang..

Dalam pukul 3.40 macam tu, urusan pun selesai..maka aku dengan adik aku pun pergi ke Metro Point untuk membeli air CoolBlog yang sodap itu..heheh..

Kat situ adalah seorang budak perempuan yang lebih kurang umur adik aku tu turut sama beratur nak beli air tu..
Muka boleh tahan lah walaupun sedikit jongang.. Putih melepak, tak gemuk tak cikeding.. Kira cun lah!

Akan tetapi!
Bila ada satu ketika tu kami berdiri agak rapat, kebetulan dia pun mengangkat tangan dia untuk mencapai straw..
Sikittt lagi aku nak terbersin..
Bau ketiak dia humang aih! 
Terus potong markah..
T_T

Jadi, kepada adik-adik kakak-kakak dan sesiapa saja di luar sana,
pesanan ikhlas dari aku..
SILA JAGA KETIAK ANDA.

Biar muka tak cantik asalkan ketiak tidak berbau..
Tapi kalau dah cantik lagilah HARUS menjaga ketiak itu ya!

Bukanlah maksudnya kamu semua kena wangi semerbak,
sekurang-kurangnya biarlah tidak busuk.


Kerana ketiak yang berbau asyem itu mampu mencantas selera orang sekeliling..
Terima Kasih.

Nombor Telefon Bimbit Menjadi 11 Angka mulai Disember 2010

Jika sebelum ini, 31 juta nombor telefon bimbit sedia ada di Malaysia menggunakan sistem 10 angka, tetapi mulai 15 haribulan  depan, nombor yang baru didaftarkan akan menjadi 11 angka..

Sistem 3+7 yang seperti sekarang akan berubah menjadi 3+8 pula.. Dan untuk semua rangkaian, awalan 011 akan digunakan..



Apa yang menarik minat aku dalam berita ni?

GILA BANYAKNYA NOMBOR TELEFON BIMBIT KAT MALAYSIA!

Sampai 31 Juta nombor dah ada!
Sampai  Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (MCMC) terpaksa memikirkan sistem nombor baru untuk menampung kapasiti sistem nombor 3+7 yang dah tak cukup..hehe..

Ini beerti rakyat kita sudah hidup senang, orang tua-tua, budak sekolah, orang asli pedalaman pun boleh menggunakan handphone.. =)

Oh tapi nombor telefon yang kita guna sekarang tetap tak berubah, sistem tu hanya untuk nombor baru selepas 15 Disember nanti..

Mau beli nombor baru 011 tak? Hehe..

Sumber Berita disini.




Nov 2, 2010

Jangan Pandang Belakang Congkak The Series

Anda ada Astro?
Lebih tepat lagi, anda ada langgan pakej Mustika tak?

Kalau ada, pastinya anda boleh menonton siri baru di Astro Warna nanti,
iaitu Jangan Pandang Belakang Congkak The Series..weehuu!


Mengikut iklan yang ditayangkan,
drama bersiri ni akan mula bersiaran pada 26 November dan waktu tayangan nya adalah pada pukul 11 malam.. Dalam iklan tu pun tunjuk lah sedutan-sedutan dari filem Jangan Pandang Belakang Congkak tu, ada Shaheizy Sam Samad, Mazlan Pet Pet dan Cat Farish.. Aku harap pelakon-pelakon utama dikekalkan.. Takmo jadi macam Lagenda Budak Setan ngan Halimah Jongang.. Habis tukar2 pelakon..hihi

Kiranya mulai  26 November nanti, Jangan Pandang Belakang Congkak the Series ni akan bersiaran setiap Jumaat lah..

Ha, sesiapa yang belum langgan pakej Mustika langganlah segera ye! Banyak lagi cerita best2..hehe.. Hai Astro memang kena bagi aku duit la sebab aku selalu promote drama Astro dalam blog..huhu :P

ps: selagi belum bekerjaya, tengok TV je lah keje aku..hmm

Oct 21, 2010

Rozaliya Sudah di Temui


Betul andaian aku dengan berita kehilangan Rozaliya ni, seorang gadis yang didapati hilang ketika membeli-belah persiapan perkahwinan dia dan tunangnya, Mohd Helmi. Aku saja je agak-agak dia yang lari sebab tak mahu kahwin, tengok-tengok memang itu pun yang terjadi..


Syukurlah dia telah ditemui semula.. Kesian dekat keluarga dia risau, Rozaliya ni rupanya siap dah bekerja di Bukit Bintang, Kuala Lumpur. Mujur penyelia dia dapat cam bahawa dia adalah Rozaliya..

Katanya Rozaliya tertekan dengan perubahan sikap tunangnya selepas ikatan terjalin, tak seperti sewaktu berkawan dahulu.. Tunangnya menjadi semakin panas baran, suka mengongkong dan sukar diajak kemana-mana.. 

Hmm..tak apalah adik Rozaliya, kamu pun muda lagi..baru 20 tahun.. Mungkin ada lelaki lain yang lebih sesuai untuk kamu? Sekarang ni bapa Rozaliya kata terserah pada anak dia kalau nak batalkan perkahwinan tu.. Bagi aku la, biarlah putus tunang, dari dah kahwin nanti bercerai berai pulak kan..

Apa pulak komen tunang dia, Helmi tu ya?

Sementara itu, Mohd Helmi ketika ditemui selepas sidang media sama berkata, sebelum ini, dia begitu menyayangi Rozaliya, namun selepas kejadian itu, hatinya sudah tawar. “Saya maafkan perbuatannya dan biarlah takdir menentukan nasib kami,” katanya.

Sumber berita dan gambar adalah dari Harian Metro.. 

ps: aku dah 24, masih belum bertunang..

Oct 20, 2010

Abah Sound Jiran yang suka keluar rumah hanya dengan pakai spender

Ini bukan cobaan, ini betul-betul!

Sebelah rumah aku ni, ada sekumpulan pelajar Universiti Nottingham Malaysia Campus duduk menyewa..
Ada sesekali aku dengar diorang cakap macam bahasa Cina, ada sesekali macam bahasa Korea..
Aku pun tak pasti diorang ni orang mana, tapi yang pasti diorang ni foreigner lah.

Sebab rakyat Malaysia tak kan buat perangai tak senonoh macam tu kan? :D

Duduk bercampur-campur lelaki dengan perempuan tu satu hal, lepas tu suka pulak keluar rumah pakai spender je.. Err yang lelaki lah, yang perempuan nasib baik tak buat macam tu..haha

gambar hiasan of course!

Bila anjing dia menyalak bising-bising, dia nak gi tenangkan, dia keluar pakai spender, nak amek barang dalam kereta, pakai spender je, nak gi halaman rumah, pakai spender je.. panas sangat kot Malaysia ni? T_T

Masa mula-mula kami nampak tu, terkejut gila kitorang, tak pasal-pasal TERtengok lelaki berspender secara live..haha! 

Tadi dia buat lagi, terus abah aku sound dia..Tapi secara baik-baik lah..
Abah cakap sini Malaysia, tak sopan.. 
Harapnya dia faham bahasa lah (bahasa Inggeris).

Tersipu-sipu dia malu sambil dileteri awek dia..hua hua..


ps: itu macam punya pesen pon ade..haha

Oct 15, 2010

Melayan Nafsu

Ya, aku malas nak update.
Mood tak baik.
Aku just melayan Nafsu Malas aku ni dengan baca komik kat sini:


bye.

Oct 11, 2010

Tragedi 10.10.10. Kemalangan Ngeri!

Ramai orang teruja dengan tarikh 10.10.10, termasuklah aku!
Semalam aku asyik tertanya-tanya, apalah yang akan jadi sejarah besar pada tarikh 10.10.10 ni.
Pada tarikh 10.10.10, atau juga dikenali sebagai Perfect 10 ni, angkasawan negara kita, Dr. Sheikh Muszaffar memilih untuk kahwin, siap ada siaran langsung.. Penyanyi dan pelakon, Aqasha pun memilih tarikh Perfect 10 ni sebagai tarikh kahwin jugak..

Tapi yang paling tak disangka, tarikh 10.10.10 ni jugak menjadi tarikh kepada kemalangan yang sangat ngeri sehingga meragut 12 nyawa di Kilometer 223 Lebuh Raya Utara-Selatan .. Kemalangan yang membabitkan sebuah van, 2 kereta dan 2 bas.. Ya Allah..
Inilah The Real Tragedi Oktober!

Bayangkan sebuah bas terbabas, dan melambung sehingga menghimpap kenderaan lain.. T_T

-gambar dari Berita Harian Online-

Sumber dan gambar-gambar ada di sini, sini dan sini.

Takziah kepada keluarga mangsa, moralnya disini, memandulah dengan berhati-hati..
Syukur kepada yang terselamat..

ps: memang kadang-kadang bila lalu highway, bas dipandu dengan sangat laju, siap potong-potong lagi.. 

Oct 10, 2010

Terliur dengan Kegebuan Mereka

Serius, tadi masa drive, ada seorang lelaki bawak mereka naik motor..
Perghh.. Dari aku kecik sampai besar, aku memang takleh tengok mereka ni..
Gebu-gebu.. Sedap you!

Memang mereka ni ada macam-macam jenis, adalah 1 dua jenis yang aku suka..
Rasa macam nak turun kereta pergi rentap mereka-meraka time tu jugak, tapi..
Waras lagi kot.. Nanti apa pulak kata orang ramai.. Rakus sangat pulak kan..


Oh terliur!!

ps: aku ni bukanlah orang berada..mana mampu nak sental Deli France.. yang ini pon menjilat jari dah!
ps+: oh tolonglah jangan paksa-paksa bab-bab follow-follow ni.. dislike.

Oct 5, 2010

Baju Angkasawan Kanak-Kanak

Ternampak kat Facebook ni tadi, makcik aku kena tag dekat gambar tu.
Comel lah! 




Memang berkenan tahap teratas dah ni!
Tapi..aku tak ada anak/adik kecil la pulak..huhu..
Oh lupa nak cakap, kepada sesiapa yang berkenan nak beli untuk anak atau adik yang kecil lagi, bolehlah terus pergi ke MY LIL' ZAHRA COLLECTION.
 Ada pelbagai design lain lagi dan juga dalam pelbagai saiz.

Kalau ada baju tidur angkasawan ni ni untuk orang dewasa kan best..
Boleh gak berangan-angan jadi kawan Sheikh Muzaffar kat angkasa nun..hahaha!
Ish comel lah.. :)


ps: teringat haritu aku tengok Mission to Mars, tak puas hati betul aku dengan ending dia, ada ke patut si Gary Sinise tu ikut si alien tu pulak..adeh..

Oct 1, 2010

Kabel Lif Putus dan Jatuh dari Tingkat 6

Erk!

Serius aku rasa seriau pulak bila terbaca pasal lif jatuh ni..
Dalam kejadian kat Petaling Jaya ni, 4 orang cedera agak teruk.
Bayangkanlah, tengah naik lif, tetiba lif tu jatuh, kat mana nak berpaut?
Ada yang patah kaki..huhu..




Dulu, aku selalu terbayang perkara tu tiap kali aku naik lif dekat rumah nenek aku dekat Flat Sri Pahang,
ye lah akal budak-budak, selalu pulak ada orang acah-acah aku kata nanti lif nak jatuh la apa la..
Tapi Alhamdulillah, walaupun flat tu dah tua, lif dia masih baik..
Semoga semua penyelenggara lif ambil iktibar la kejadian ni, sebab lif sepatutnya untuk kemudahan penduduk.

Mungkin ada juga yang cakap, naik tangga lagi baik untuk kesihatan, tapi senarionya tak semudah tu.
Macam dekat Flat rumah nenek aku tu, majoriti penduduk adalah orang tua, dan flat tu pulak 16 tingkat.
Kalau setakat satu dua tingkat, mungkin orang boleh gagahkan lagi untuk memanjat, tapi kalau nak naik tingkat yang tinggi-tinggi? Aku yang muda ni pun serender.. cukuplah masa aku kecik dulu, dimana lif tu sedang di upgrade, hari2 aku kena menapak 13 tingkat..huhu..

Semoga kejadian tu tak berulang lagi..bahaya owh.. Sumber berita tadi disini. 

ps: tetibe teringat nasik lemak kuah kurma kat bawah Flat Sri Pahang tu.. nyum nyum!

Sep 29, 2010

Baju Daging Lady Gaga

Lady Gaga Meat Dress..yikes!


Perempuan ni memang lah lain dari yang lain..
Dahlah banyak berkaitan dengan iluminati.. dari dulu dia memang suka pakai pelik-pelik & tak senonoh..
Tapi aku tak pernah terfikir dia akan pagai baju dari daging.. eeeeiii!


Aku rasa geli menengoknya..huhu..
Macam manalah bau agaknye ye?


Dress, Topi & kasut, semuanya dari daging..
Mesti rasa sejuk2 lembik2 je kan?
Bayangkan masa dia duduk..arghh!

jangan ada artis kita yang ikut pulak lepas ni sudahlah..

ps: lepas ni ape pulak lah...

Sep 28, 2010

Nasi Lemak Antarabangsa

Godek-godek laptop, terjumpa gambar ni:


Oh ouch!
Lapar sudah!

1) On diet.
2) Mahal oh Nasi Lemak Antarabangsa ni!

Ini pun ada orang belanja..weehehe..

Oh oh kepingin!

ps: ada orang bangang komen lucah2 kat entry lepas2.. kepada orang tu, nanti jawablah dengan Allah ye..

Sep 27, 2010

Tempat dan Tarikh Ujibakat Raja Lawak Musim 5

Korang rasa korang ada bakat melawak?
Pandai buat orang ketawa?



Ha..kepada sesiapa yang rasa dia mampu jadi Raja Lawak musim ke-5,
paling-paling pun berpotensi jadi finalis datanglah ye!


Ecewah aku pulak yang promote..hehe..
Sebab aku suka jugaklah tengok Raja Lawak ni..
Tapi kalau boleh biarlah yang betul-betul berbakat ye..hihi
Manalah tau, kalau ada rezeki korang kan, boleh berlakon kat Astro WARNA nanti..

=)


ps: suka cara Afdlin Shauki handle WARNA ^^

Sep 25, 2010

Mari Uji Mata Kamu

Ada yang belum tidur lagi?
Jom buat ujian mata jom!

Cuba lihat buah-buahan dan sayur-sayuran kat bawah ni,
dari susunan dia tu, nampak tak macam bentuk muka?

Ada? Nampak tak?
Kalau tak nampak cuba renung lama sikit dalam 15 saat..


Photobucket


Kalau nampak kiranya mata kamu tu teranglah..
hehe..

ps: selamat malam, sweet dreams ;)

Sep 24, 2010

Woot woot!




Hai!
Apa khabar semua?
Sihat tak?

=))

ps: mereng

Sep 20, 2010

Punca Blog Tidak dikemaskini (Di Update)

  • Bulan puasa, lepas berbuka mata jadi kuyu..malas dah nak tengok laptop.
  • Raya, ramai tetamu datang, kena menolong di dapur. Di samping tu aku juga banyak pergi merambu.
  • Internet yang lembab, memang bikin panas.
  • Lanjutan dari kelambatan internet, aku pun menjadi malas.

ps: macamlah ada orang kesah..haha.. Tapi traffic tak pernah kurang dari 100+.. Jadilah..huhu

Letak je lah gambar apa-apa pun.. asalkan ada gambar haha

Sep 14, 2010

Kenapa aku terjoin Group Aku Cinta Indonesia ni?

Mengikut akal waras aku, aku tak pernah join Group Aku Cinta Indonesia ni dekat Fecebook, dan aku tak pernah tau pun pasal group ni, mungkin sebab aku tak pernah ambil kisah dan aku tak perasan langsung.

Tapi tadi, aku dapat 1 mesej dekat Facebook, ingatkan dari siapalah, sekali macam ni:


Aku klik lah dekat group tu, agak terkejut sebab tak ada button join, yang ada cuma button Leave Group je kat bawah page ni..


AKu tak tahu macam mana aku boleh termasuk group ni, adakah aku di hack? 
Kalau aku tak dapat mesej tu, agaknya sampai bila-bila pun aku tak tau yang dah TERjoin group yang sakan mengutuk negara aku ni..

Bukan aku je, aku tengok dekat members group ni, adik aku pun ada:


Dia pun terkejut sebab bila masanya dia join group ni..

Aku dah Leave Group dah, sebab aku bukan pembelot negara. 
Aku tak kan sokong Indonesia walau apa pun yang terjadi!
Harus check juga group/fanpage yang lain dekat Facebook, kot-kot ada lagi yang macam ni..
Haih..


ps: bahayalah Facebook ni..

Sep 8, 2010

Mana Datuk Sosilawati Lawiya Pergi?

Memang gempar betul berita kehilangan jutawan NV yang terkenal ni..
Serius aku rasa kesian sangat dekat anak-anak dia, ye lah, raya dah nak dekat sangat, tiba-tiba mak pulak hilang tanpa dikesan..


Kereta dah ditemui, ada saksi nampak dia pergi beli kerepek..
Terbaru aku baca hari ni, suami dia pulak dengar dia cakap telefon buat kali terakhir dengan nada cemas..

Kes Kehilangan Sosilawati ni confirm menimbulkan banyak spekulasi..
Mesti dah ada banyak teori-teori ni..
Mungkin jugak dia diculik sebab dia tersangatlah kayaaaa..

Apa-apa pun aku harap dia dapat pulang dengan selamat..
Insyaallah..

ps: Teringat cerita Without a Trace kat channel Hallmark di astro, channel 702.


Sep 4, 2010

Taktik Baru Penyamun: Hantar Hamper Ke Rumah

Dah namanya penyamun, otak tu ligat je berjalan cari idea macam mana nak masuk rumah orang dan merompak. Sekarang ni dah ada taktik baru pulak, iaitu menggunakan hamper.

-gambar hiasan-

Dulu dia buat cara jadi salesman, tapi sekarang dah ramai orang tak kan bukak pintu kalau salesman yang ketuk pintu.. Maka dia bawak umpan pulak sekarang.. Dia datang bawak hadiah konon-konon ada orang nak bagi kita hadiah hamper tu..

Jadi kita mesti macam gembira punya dapat hadiah tu, confirm kita keluar nak amek hamper tu kan?
Tapi rupanya dalam hamper tu dia dah selitkan parang.. Terus je dia guna parang tu acu kat leher kita.. Lepas tu dia boleh mulakan acara rompakan dia..

Hamper ke mana, barang-barang rumah ke mana.. silap-silap kalau dah sampai ajal, nyawa pun melayang..
Ini bukan gebang kosong.. Ada satu rumah di Bandar Sunway dah kena..

Jadi beringatlah ye.. Agak-agak ada orang datang bawak hamper ke, hadiah ke..
Tanyalah dari siapa..kalau dia sebut nama orang tak kenal tu, tak yah lah amek kot?
Kan?

ps: kreatif betul

Aug 30, 2010

Selamat Menyambut Kemerdekaan ke 53


Esok, tanggal 31 bulan lapan 2010, sudah 53 tahun negara kita Malaysia ini merdeka.
Hayatilah kemerdekaan negara kita, banyakkan membaca atau mengambil berat mengenai sejarah negara..

Jangan terikut-ikut budaya luar..
Sayangilah negara kita..
Hormatilah sesama sendiri..
Tunjukkan contoh yang baik kepada generasi baru..

Tunjukkan kepada 'jiran-jiran' yang biadap itu bahawa kita ini negara yang bermaruah..bukan seperti mereka..

Janganlah salah cara menyambut kemerdekaan ini..
Merdeka negara bukan beerti kita merdeka dari hukum agama..
terutama yang Islam..
Apalah yang seronok sangat terkinja-kinja dengan budaya kuning pada malam merdeka?
Memalukan..

Jagalah nama baik diri sendiri, ibubapa, keluarga, masyarakat, agama dan negara..

Selamat menyambut Kemerdekaan yang ke 53!


=)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...