Pages

Nov 30, 2009

Pembenci Bawang

Hello!

Eh lame nye aku tak hapdet ye..
Aku diserang angau The Sims 3..
haha...

Lagipon dateline thesis dah dekat..
Jadi, letak tepi dulu ini blog..

Okeh, arini aku nak memperkenalkan seorang pembenci bawang!
Sangat tegar kebencian beliau terhadap bawang..
Beliau adalah!


Yang memegang kucingku itu..
Dia adelah adik lelaki aku..
hehe..
dia sudah ade blog,
gi lah sini and support lah dia ye, kalau dia tak hapdet, korang sekeh la kepala dia ek..

Dan jangan la lupe kat adik aku yang sorang lagi..
Yang pandai bermain gitar ini..

Yang bertudung hitam ye, yang bertudung cokelat tu aku..
haha..
blog adikku yang ini plak adelah di sini..

orait..

=)

Nov 26, 2009

Dosa TESCO KAJANG



Semalam kami 1 famili pergi beli barang kat TESCO Kajang, ye lah, kan dah nak raya aji ni..
mak aku nak buat mee kari je.. gi la carik bahan2..
oh kat atas tu bukan tesco kajang ye, tu tesco kat barat..saje je tempek gambar..hehe

Pastu masa aku duk jalan2 celah2 rak barang2 tu, aku terperasan sesuatu..
TESCO Kajang ni menjual sesuatu yang bernama DOSA!
yang aku nak maksudkan ni bukannya arak atau babi,
tapi DOSA.

Aku tunjuk kat abah aku, dia tertarik.
Lalu dia beli DOSA itu!

Nak tengok apa DOSA tu?
ha tengok ni..


Campuran Dosa segera..
Dosa ini juga boleh dimanipulate samada nak secaras 'plain',
ataupun 'masalah'..


juga ada satu lagi jenis DOSA..


itulah dosa2 yang dijual oleh TESCO Kajang..

:P

selamat ari raya aji

=)

Nov 24, 2009

Aku dan beruk terkejut!


Tengah aku sedap2 tido petang tadi..
Tetibe aku dengar tingkap seperti diketuk..
Gulp!
Aku yang bengong2 mamai2 leh plak terbayang alien yang datang..
mmg neves, tapi tpikir gak, orang ke??

kot2 la nak baiki bumbung..
tetibe..
langsir bilik ku seperti diselak....
arhhh!
sape kah sapekah!!

dahla rambut dah kalah pontianak,
malunye kalau itu orang..
tapi tak bagi salam pon,
aku pon macam tergamam, tunggu je meniarap atas katil..
aku pandang je tingkap yang diselak tu..
dahla slow mo je selak..

maka..
terjegul satu kepala..
dan kami same menjerit!
dia pon lompat ke bawah!

pergh..
aku terkejut beruk pandang si beruk, si beruk pon terkejut pandang aku yang rambut dah macam hantu..

jadi kengkawan, first time dalam hidop aku, aku tgk beruk betul2 terkejut beruk..
siap berduet lak lagi ngan aku..

ampeh ko beruk!

Christmas Carol 2012

Dua2 filem tu aku dah tengok..
Saje la nak crite sket walaupon ramai gak yang dah tgk kan..


Ok, katenye we were warned.
kaum maya dah ramal, akan berlaku kemusnahan bumi pada tahun 2012 nanti, paling tepat, 21 december 2012. hmm.. dirungkaikan pulak dengan teori2 planet la, macam2 lg, katenye perkara same mase  berakhirnye zaman dinosaur dulu akan terjadi..dan kite2 yang manusia ni akan mati..

dalam filem tu aku sempat nampak Malaysia kene gelombang besar, kirenye orang malaysia katenye tenggelam la..pastu ade pulak orang2 america ni wat kapal besar punye kat china..
dia akan selamatkan orang2 yang terpilih, orang2 kaya je la pon, sebab nak naik kapal tu kene bayar 1 billion euro..pergh! mahal! baiklah mati..haha!

well, cerita ni janganlah dipercayakan sangat,
tontonlah tanpa pesongkan akidah kite ye.. kalau kiamat nak jadi, semua bnde hidup akan dimatikan dulu bila Israfil tiup sangkakala, makanya, kalau buat kapal sebesar mane pon, sah2 tak kan sempat naik punya.
dan, dalam cerita ni, diorang selamatkan diri dari rekahan bumi naik kapal terbang.
Huhu..Allah dah bagitau, kiamat itu masa berlaku, segala yang di LANGIT dan di BUMI akan musnah,
Anak akan terlepas dari pangkuan ibu, dan betapa cepatnya kiamat itu akan berlaku, seseorang yang tgh suap makanan pun, tak sempat makanan masuk ke mulut. jadi, tak mungkin la nak lari2 naik kapal pe sume, kuasa Allah lagi hebat dari grafik filem tu ;)
tapi, bagi aku, kalau cerita tu mengenai bencana alam, mungkin boleh la lari gi kapal tu..huhu~

Grafik hebat, jalan cerita sedikit longgar di penghujung.
kalau ikut cerita ni, nanti orang2 yang selamat sume orang2 putih, orang negro, china ade la sket..takde sorang pon melayu selamat :P

emm, gi la tangok sendiri ye kengkawan!

cerita yang baru aku gi tgk malam tadi pulak,
adelah Christmas Carol.




dia filem animasi 3D, tapi sesuai ditonton oleh yang berumur 13tahun keatas je (P13)..
maklumlah, karya Charles Dickens.. korang ingat tak sape Charles Dickens tu?
dia tu setaraf Shakespear gak, aku dengan confirm nye la cakap, kalau aku bace novel ni, sah2 merangkak2 nak abeh..haha!

Disebabkan cerita ni fresh lg, aku tak nak cerita lebih2..
Neway, grafik dia cantik sangat, sangat teliti..
walaupon cerita kartun, tapi aku kagum dengan tapak kaki atas salji..haha
tak paham?
tak paham tengok la sendiri..hehe

Tengok cerita ni pon leh wat orang insaf gak..bukan sebab spirit2 tu, tapi jangan lah kite sia2kan hidup kita..
Aku paling suke ade 1 perbualan dia ngan anak sedara dia..

Mr. Scrooge: U are poor, why are u so happy?
Nephew dia: And u are rich, why are u so sad?

hehe..

ps: zaimi balik kampung~
ps+: aku tak reti sangat wat review..ahaks!

Nov 23, 2009

Uish..pelik banner ni..

Tadi ikut gewe tercinta gi Hentian Kajang, carik tiket dia balik raya aji ni..
pastu duk jenjalan, ternampak la satu banner yang..
hmm..
bagi kami..
bagi aku..

pelik..kot?

ke tu name daerah?
macam nasi Padang ke, Mee jawa ke..
tapi..

eh pelik la!

cube korang tengok sendiri..


Teletak tu name tempat ke?
ke hape maksud dia?
nak gelak leh?
hahahahahah!


ps: esok pg Zaimi balik KB..
*merembes air mate*
(T_____T)

Nov 22, 2009

Filem The Forth Kind- Based on actual case study.

Aku dah tengok filem ni lame dah, dalam 2 minggu lepas kot?
Aku gi tengok dengan Zaimi la.. seperti biasa..
Tapi baru arini nak review..huhu..
Mase aku tengok filem ni la aku ternampak iklan KFC yang tak adil tu..



Cerita ni katenye adelah berdasarkan kisah benar, yang terjadi dekat Nome Alaska.
Memula aku cool lagi tengok filem ni,
tapi lame2 seram gile.
Sebab pe? Sebab dia adelah kisah benar.
Kisah benar mengenai makhluk asing.

Haha..lepas tgk cerita ni, aku takleh tido malam.
Mase tengok, siap aku terlompat sebab terkejut ade 1 scene tu..
pergh..

Aku tak nak cerita lebih2, nanti potong stim..haha!
Korang gi tengok, pastu bila balik,
korang Google name Dr. watak utama tu,
ala yang anak dia kene abduct tu..
mesti korang geleng kepala macam aku jugak..
hoho~

ngeeeeeeeeeeeeeee!


ps: kalau anda lemah jantung, aku tak sarankan tengok.
sensilap boleh mati terkejut nanti.

Nov 16, 2009

Untuk Bulan

Bulan, aku cube nasib ye..hehe

bersame tapir..tahun 2006..

di Terengganu..tahun 2008..
 

di pudu.. tahun 2009..
 
  
kat Sekayu Terengganu.. tahun 2005..

ko nak pilih yang mane? ngeee~

Nov 14, 2009

Nak ni kat umah sekarang!!


sebab rumah aku sangat sejuk..
hujan tak berhenti dari malam tadi..

aku rasa lemak dah cukup banyak dah..
tapi nape sejuk lagi??

trrrr....trrrr....

Tak Pasal-Pasal

Ye Tuan-tuan dan puan..
Encik encik dan cik cik..

Laptop saye rosak motherboardnye..

Spital dia kata harge dalam rm600-700..
Mungkin lebih..

Tanye kat Mines, dia kate harge mungkin rm600-1200..

(T__T)

tak pasal2 bapak aku belikan laptop baru kat aku..
ngeeeeeeeeeeee...

dan tak pasal2 dah ade external hard disc.. hasil kopakan dari laptop lame..

hmmm...

Nov 12, 2009

Gunther von Hagens

Search internet, aku terjumpa sesuatu yang aku rasakan amat menarik, dan gila!
[lupe jap mood takde sbb laptop rosak]

Apa hobi korang?
Membaca? Blogging? Kumpul setem?
haha..ni ade cerita sal sorang yang mempunyai hobi pelik ya amat!

Mungkin ada yang dah tau pasal dia,
tapi aku baru tau harini. Dr. Gunther von Hagens!

menurut info dari wikipedia,
dia berumur 64 tahun, berasal dari Poland,
seorang anatomist, pengarah exhibit Body World,
dan sangat mahir mengenai pengawetan mayat manusia & haiwan yang dipanggil plastination.
Cerita lanjut, korang boleh search sendiri.

Ape yang aku nak cerita sebenarnya?

Ha..mamat ni, dia terlalu kreatif.
Body World tu adalah Muzium Mayat.
Dia menggunakan mayat betul, yang tuan punya badan tu sendiri bersetuju untuk donate kat muzium tu,
ataupun mayat2 banduan yang tak dituntut.

Dia akan siat kulit mayat tu, bagi nampak otot je,
dan awet dalam bentuk yang si mati mintak, ataupun ikut suke dia.

Pelik kan hobi dia?

Ini ada aku search beberapa gambar mayat2 yang dia awet..
peringatan, kesemuanya adalh mayat BETUL.
meh tengok..tak ngeri pon, kretif adela..
meh meh..
[beliau yang pakai topi]
 





ooops!

ni kuda betul jugak..






 

 yang ni mmg mayat ibu mengandung yang mati, and tu memang janin dia..
 




 dan yang orang marah sangat, dia wat aksi orang melakukan sex kat mayat tu..
huhu..



cambest je gi muzium ni..huhu..

ps: bile spital laptop aku nak tepon ni....

LCD Laptop Jahanam

Pagi tadi hari aku bermula dengan agak tak best.
LCD laptop aku rosak.

CUAK GILER!

Thesis ade dalam tu.
Gambar2 selame 4-5 tahun  ade dalam tu.

Sekarang laptop masuk spital.

Ni pon online atas  ehsan Zaimi..
pinjam laptop dia..

hmmm....

Ps: not in a good mood. Fullstop.

Nov 11, 2009

Burn baca SMS aku!!

hahahahhaahhahahahahaha!!

kejadian berlaku 5.45petang, 11/11/09!

nasib tak leh rakam je tadi,
Burn & Adi wat segment SMS terakhir dalam inbox,
diorang suh kite fwd kat dorg,
jadi dorang bacekan.

Taip Burn @ Adi, jarak, mesej last dalam inbox, name..

Aku pon antar la..

SMS itu berbunyi,



pastu ade lagu..aku tungu lagi..
sekali dapat reply..


Aku pon pikir, ah tipis kot harapan SMS nak dibacekan..


Sekali Burn bacekan!!

TERUJA!!!

best nye best nye best nye!!

mase aku duk truja ni, tetibe DJ ERA mesej lagi! Tgk!


wah!

hehehehe..

bukan selalu kan nak dapat peluang camni..

ngeeee....

ps: aku nye first time, excited la sket :P

Sanggup tak nak labuhkan bontot atas ni?

Ya !

Seperti biasa, orang-orang luar negara ni kreatif dia memang lebih.
Apa la yang diorang makan sampai diorang boleh pikir out of the box,
dan dapat pulak laksanakan tu..

Googling googling tadi, aku ada la jumpa gambar beberapa kerusi yang terlampau2 la kretipnye si pereka kerusi2 itu.

meh kite tengok..

huuuu...!!
hitam berkilat!
pada mata aku yang tak berapa nak naif ni, yang belakang, aku nampak macam kaki lelaki, yang depan kaki perempuan..
tapi nape kaki pompuan tu terjengket camtu?
oooo...mungkin jengket nak amek barang atas almari kot..haha!


motif kerusi ni?
tak tau la plak aku..
camno nak masuk tu?
dah macam pemukul telur je dah aku tengok..huhu..




hmm..yang ni dia dah exploit pompuan dah..
jadi sape2 yang teringin nak duduk atas riba pompuan tapi takut kene lempang,
try la kerusi ni..hehe.. tapi terkangkang sungguh 'pompuan' ni.. pe nak jadi ni?
kui kui kui...

yang ni lawak!
hahaha!
sape2 rase nak berbontot besau,
leh la try duk atas ni,
bontot badak trus!

ni pon kerusi exploit pompuan gak ni,
tringin la plak aku nak duduk,
leh nampak kaki slim..hahaa!

oooops!
kebanyakan nye wat kerusi asik nak kenakan pompuan je..
yang lelaki xde ke??

sape cakap xde..
tgk bawah ni.
aku taknak komen lebih,
lu pikir la sendiri..
ahaks!


Nov 10, 2009

Mat Bunga & Dollah Cantik

AKu pernah curang..
Aku pernah beralih dari dia dulu..

Sedankan dari mula2 dia diperkenalkan pada aku,
aku dah suka..

Ceh ayat takleh blah..

Aku nak btau, masa ERA FM mula2 launch dulu,
aku sekolah lagi..
mase tu zaman Halim Othman, Linda Onn, Najman, Khyrill, Seelan Paul...

Wah terase aku pon dah tua bila mengenang dorg tu dah tua!
Haha!!

Pastu, masuk Fafau la, FBI la..

Pastu bila Fafau & FBI dah blah, aku pon blah gak dari ERA..

Masa tu ERA ngah merapu, asik2 iklan je..nyampos!

Tapi lame2, aku rase radio 'tu' plak dah banyak iklan..
ade sekali tu,
aku drive balik dari UKM ke umah aku di Semenyih,
perjalanan selalunya amek masa dalam 30-40 minit,
bayangkan, sepanjang perjalanan aku tu,
ade 3 lagu je??

yang lain sume iklan..
WTF?

Sekarang aku dengar ERA balik..
Korang aku tak tau la, tapi aku sangat SUKA dengar ERA..
sebab walaupon dia pasang iklan, iklan dia lawak!

=)

part paling best mestilah AZnil & DIn Beramboi..



Dan satu lagi yang aku suke dengar,
Adi & Burn..

Oh mungkin dorang ni hampir sebaya ngan aku,
maksud aku, tak terlalu muda atau terlalu tua,
same mangalami zaman Tora Datang Lagi mase kecik dulu,
aku rase ngam je dengar dorang..

yang lawaknye mase dorang jadi DOllah Cantik ngan Mat Bunga/ Mat Jiwang Ruby..
haha!!



Asik gelak je aku!

Sepah ERA pon best gak!


aih..
best2!

(^^,)


ps: anak Erra Fazira comel! *pe kaitan?*

Nov 9, 2009

Dah bername dah

Sepupu aku yang aku cerita semalam itu dah diberi nama..

Name beliau adelah Nurdina Zahra [aku baru ingat nak letak name anak aku nanti Zahra],

Kiranya name penuh dia adelah Nurdina Zahra Ismail..weee!

Membesar bagai johan ye sepupuku!

Emm..asik lapau je sehari dua ni..
huhuuuu...

semalam baru mencekik McD [sundae cone itu mavelles!],
arini rase nak makan nasi goreng paprik lak..

oh laparnye laparnye!!!

Hati2 mase beli air Twister..

sebab takut terbeli yang brand 1 lagi ni..
hehe..

peniru btol..aih..
botol tu dia sengetkan lain sket,
kalau main amek je tak tengok mase beli,
memang boleh tersilap..

rase xtau la plak, aku tak try..
huhu..

;)


Nov 8, 2009

Welcome to the world Nur!

ini sepupu baru aku!
menjenguk dunia pada 5hb Nov aritu..
tapi ada masalah sikit, arini baru kuar spital..
barulah kami [keluarga belah mak aku] dapat tgk dia..

dia anak adik bongsu mak aku, Ucu Mail..

isteri Ucu aku baru bagi name dia Nur..
yang belakang tak pikir lagi..hehe..


didukung mummy dia..
sebab silau sangat panas terik, berkerut muka dia..hehe

yang ni dengan mak aku, abah aku..kecil je dia..
hehe..yang nyelit tengah2 tu anak angah aku..

angah aku yang terselit pakai baju hijau kat belakang tu..

duk dalam pangkuan nenek..
on the way gi Shah Alam..umah mertua ucu aku..

so sweet :)

Atok pergi, Nur lahir..itulah life cycle..

=)


semoga membesar dgn sihat Nur!
nanti dia jadi dak langkawi la..

Ucu aku keje langkawi..
huhu..

oh lupe nak cakap, Nur ni ade abang sorg umo 3tahun..
tak datang spital sbb kecik lg..
duk shah alam..

cucu arwah Joned dah ade 6!
Family kami kecik je ;)

nape xde gambar aku pegang baby?
aku takut nak pegang, lembut sangat! heheh!



ps: umo 23 pon dpt sepupu lagi.. :P

Nov 6, 2009

Patut ke tak?

Hello selamat pagi semua!

Pagi ini redup ye di sini.
Sampai rase mau tido balik..haha!

Emm..tadi aku belek2 la dompet sendiri..
AKu cek sume2 pe yang ade, buang ape2 yang tak patut..
ber gram2 la jugak jisim benda yang tak sepatutnye ade dalam dompet aku tu..huhu..

Pastu aku ternampak la MyKad aku..
pfft..

Trus memory mase gi amek exam PTD aritu kembali..
cet..

Mase aku gi amek exam PTD aritu,
kan kene bawak MyKad..
MyKad & slip exam tu kene letak atas meja,
nanti ade orang datang cek,
untuk membuktikan betul ke kite yang akan duduki sendiri exam tu..

FIne, aku pun wat la mengikut arahan..
Pastu ade la sorang mamat yang ditugaskan cek dari meja ke meja..

Tengah aku khusyuk melayan otak aku yang berkarat ni jawab soklan sejarah & pengetahuan am tu,
mamat tu pun sampai kat meja aku..
dia amek la MyKad aku, pastu dia tengok aku lame..

Aku bukan jenis perasan [sbb tak lawo pung],
aku tgk la dia balik.
Aku pun dengan separa sopan [sbb dia ganggu konsentrasi aku],
tanye la dia,

"Ye Encik?? Ada ape?"

Pastu dia jawab,

"Ni betol ke awak? Apsal lain sangat?"

"Hoh?? Saye le tu, 5 tahun lepas.."

Pastu dia senyum, letak MyKad aku, and blah..

Kebluran aku seketika....
ha ni la MyKad aku..
Lain sangat ke?
Ha ni lak gambar pasport aku yang terkini..
Lain sangat2 sangat2 ke??
Aku takde pun wat plastic surgery ke hape ke..

Patut ke aku gi wat MyKad baru?

adei..

Nov 5, 2009

Hello eberibadi!

Hello!
Aku akan cube follow up balik blog2 kamu semua.. thanks :)

*aku termenung dekat 3 minit*

otak aku letih sgt kot..aku takleh berpikir ngan waras dah...nak update pe pon tak tau..
arini aku wat thesis je..

malam ni makan roti telur + sardin banjir..
mavelles u!

huhu..

:)

Nov 2, 2009

Bukan orang je..

[klik gambar untuk pembesaran]


Bukan orang je..
Ayam pon minat bola..haha!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...