Pages

Sep 30, 2009

Alhamdulillah



duit raya + duit gaji - Nokia 3500c = Sony Ericsson W508

=)


ps: tanpa guna duit untuk bayar asrama tau :D

Sep 22, 2009

SESAK

Sepatutnya, perjalanan dari Balakong ke Alor Gajah, jika mengikut lebuhraya PLUS, hanya mengambil mase lebih kurang 45 minit - 1 jam..

Tapi, mungkin disebabkan musim perayaan, perjalanan aku ke rumah tok alang aku semalam, mengambil mase 2 jam setengah...

Punye la sesak jalan.. fuh!!

Siap dengan eksiden bagai.. bergelimpangan beberapa badan orang berbangsa India atas highway semalam..

Bagi aku la, berdasarkan ape yang aku tengok sementara aku belum tertido atas kete semalam, ramai pemandu yang aku kategorikan sebagai BANGANG yang menyebabkan jalan tu bertambah sesak.

Sebab pe aku cakap BANGANG?

Memotong ikut kiri, yakni lalu ikut emergency lane, pastu cilut kat depan..
rata2 plat kereta yang wat perangai macam tu aku tengok bukan plat kereta dari Malaysia,
ade gak plat Malaysia sebenarnya..hmm..
Mungkin sama je tahap kebangangan mereka..

Jadi, jadilah pemandu yang berhemah..
Rugi je duit bayar ratus2 untuk gi kursus undang2 sebelum dapat lesen L dulu, kalu yang basic camtu pon xdapat nak ikut..

Pastu dah ade eksiden, ade plak pakcik pemandu yang siap pegang kamera besar segedabak sambil memandu guna sebelah tangan.. untuk pe?
Untuk amek gambar orang2 bergelimpangan tu la kot..

Tu pon wat slow jalan gak..
Agaknye nak masuk pertandingan fotografi kot..hmm..

Tu yag malas nak gi beraya tu~~~

Sep 19, 2009

Oh esok dah raye!

To all my fellow friends & blog readers..

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI

MAAF ZAHIR & BATIN

semoga ada rezeki kite berjumpa lagi dengan Ramadhan yang akan datang..

Insyaallah..


=)

First time setelah aku cukup umur, tahun ni aku puase penuh..
Alhamdulillah :)

Esok pagi mesti kekok nak mkan pagi2..hehe..


Sep 15, 2009

Terluah

Tengah aku duduk mengadap Facebook selepas berbuka tadi..
Tengah khusyuk aku memetik cili2 yang aku semai di Farmville..
tetibe Nana adik bongsu aku datang menyapa..

Di tangan beliau, terdapat sepeket buah.. Raspberry namanye..

"Amek la kak, bukan senang nak makan buah ni tau"

kate adikku itu kepada aku..

"Masam ke manis?"

tanye aku.

"Masam sikit, tapi sedap"

kate adikku itu.

Maka, aku pun amek la sebijik.. Aku pandang buah tu, berbulu fizikalnya..



Pastu, disebabkan buah tu kecik, aku pun terus je masukkan dalam mulut sebijik2 tu terus..
Reseptor masam kat lidah aku mula teransang..

Aku gigihkan lagi mengunyah2 lembut buah itu, sebab aku belum rase sedapnya, sekadar masam je yang aku dapat rase ni..

Namun, ternyata lidah aku dah tak mampu nak terima kemasaman buah tu lagi..
terus je aku TERLUAHKAN buah tu..

huhu..

bila la aku ni nak suka makan buah ye..heee~

Kad Raya


ni aku dapat kad raye dari Blogger Lionteen



ni lak Aku dapat kad raye ni dari blogger Nisa..


Thanks ye kamu kamu =)

SElamat ari raye!

*berblog di pagi2 buta..hehe*

Sep 12, 2009

Tidak bagi aku~


Ni gambar aku, snap siang tadi..
Sukati aku la, blog aku..hahaha!

AKu pergi Berjaya Times Square tadi ngan Wa, Pae & Huda..
KTM Komuter berjaya buat aku marah atas kelambatan, kepenuhan, gegaran, himpitan, & pelbagai unsur lagi..huhuuu~

B.E.N.C.I~

Kitorang tengok filem UP tu, tapi yang 3D punye..

Best woa!
Cerita ni berjaya wat aku gelak & menangis..
Jalan cerita dia wat aku sebak sedikit..
Sebab watak utama dia orang tua..
Teringat kat arwah atok aku..
Teringat kat nenek aku, cmane dia hidup sejak 9 bulan dah atok aku tinggalkan dia untuk slamanya..

Best citer ni, gi la tengok, yang 3D tau!
haha!
Efek 3D sgt best!

PAstu, jenjalan la kat Times Square tu..
Ramainye orang..
Sangat ramai..
Sikit pun tak tenang..
Kalau orang kate, nak gi lepak2 mall untuk relax2 ngan kawan2..
Tidak bagi aku kot..huhu..

Sampai nak jalan pun susah, dengan ramai remaja2 berfesyen ikut trend terkini nye..
Sampai konfius2, patung kat kedai baju ke, orang..hehe..

Tapi, aku tak selesa la tengok adik2 sekalian..yang perempuan..
Yang melayu sah2..
pakai sexy2, dan makan, minum, & smoking terang terangan di siang hari bulan puase..

Risau aku tengok..
Takut pulak rasenye nak ade anak sendiri nanti..

Hmm..
Maybe ade yang kate itu gaya terkini, open minded la sikit..
Tidak bagi aku kot...huhuuu...

Mungkin aku semi-conservative?


ps: aku sangat penat~

Sep 10, 2009

Kasut






Kasut perempuan.
Cantik.

Tadi, mase aku lalu kat koridor hostel ni, aku kerling2 la kasut2 yang bersusun depan bilik2 yang searas dengan aku ni.

Terpandang la kat beberapa kasut yang agak fascinating. Hehe.
Cantik kot?

Kelihatan ladies sekali bila dapat pakai kasut wanita terbabit.
Wah, tringin beb!

Sebab aku selalu pakai flat sandal sahaje, selain seliper jamban.
Tringin nak pakai heels..tapi aku dah setinggi 5' 6".. kang jadi zirafah lak kalu tambah lagi few inches..hehe..

Kalau tak heels pun, aku teringin pakai kasut bertutup di buku lali, macam dalam gambar di atas.

Kenape aku tak beli je? Then pakailah!
Susah pe?

Huu.. memang nak beli,pernah je beli.
Tapi, kaki aku ni manje sangat. Sampai aku malas nak beli dah.
Bila pakai kasut je, melecet.
Haih....



Sep 8, 2009

2 x 5.. ahaks!

Pizza Hut, Set Sinar Ramadhan.
Ade 1 pizza regular, 2 air lime, 2 cucuk meatball+lada besar, 2 mangkuk sup.
Harga? RM36.80.

Ha, itulah menu aku berbuka ngan Zaimi arini..
Sekali sekala mentekedarah mahal2..ahaha~

Kitorang makan kat Alamanda, bertolak selepas Maghrib..
Kirenye, berbuka kat bilik dulu, minum air je..

Sampai kat Alamanda tu dalam pukul 8.15pm..
Order pe sume..Pizza Hut kan.. Makanan dia tak sampai on the spot..
Lagipun, ramai umat yang harus dilayan..

Agak nak bengang gak tadi..tp..
berjaya menahan kesabaran!
pheww!

Then..mase tengah tunggu makanan..
Aku tengok la sekeliling..
Penuh premis itu dengan customer..
Terkejar2 pelayan2 dia melayan orang..
Majoriti pelanggan pula adelah sekaum dengan aku, Melayu..
Dan majoriti dari majoriti itu adelah famili..
Datang makan bersame anak2..
Aku tengok jam, dah 8.40pm..


Sekali aku pon tpikir sesuatu yang buat aku tersenyum sorang2..

Same je 2 x 5 dorang ni ngan aku..tak gi terawikh..
hahahaha..

hadeiii~

Sep 7, 2009

It's 'Y', not 'H'~

Name aku Nursyazni Binti Abdul Rahim.
Ada orang panggil aku Syaz, Syazni, dan ade gak yang panggil Nie..

Okey, sebutannye memang same kalau Syaz & Syazni tu dieja dengan menggunakan huruf H bagi menggantikan Y, tapi aku lebih suke kot kalau orang eja betol2 name aku dengan huruf Y.

Sebab kan, telinga aku memang takde masalah dengan kekeliruan H & Y tu, tapi mata aku ada kot?
hoho..

Sebab kan, kalau ganti dengan huruf H, name aku akan kelihatan janggal pada mata aku..

Nama aku akan jadi Shazni @ Shaz..

Emm..aku lagi suke kalau Syazni @ Syaz kot..

Not saying that aku kata name orang yang dieja dengan huruf H itu tak best, no.
Tapi aku cakap ni berdasarkan nama aku, sebab dalam I/c & surat beranak, name aku dieja dengan huruf Y.

hehe..so,

it's Y, not H.
seperti yang tertera kat header blog aku ni~

=)

Sep 6, 2009

Kemane kah kami??








gambar2 diambil sbb mengetest kamera baru Nana..
adikku yang bertudung hitam tu..

destinasi?
wuhuhuu..hasilnya lumayan!

;)

Sep 3, 2009

Karma 5 Sen


Phew lame giles aku tak update blog..
Malas menguasai diri..
Pastu sebulan gak aku kerja part time..
Letih sikit oh~

Kepada yang follow & comment & singgah, thanks!
=)


emm..semalam aku pergi berbuka puase ngan Zaimi & his sisters..
makan nasi lemak Antarabangsa..best woa!

bese la..perjalanan dari Bangi ni ke Gombak sana agak jauh dan memerlukan beberapa kali bayaran tol..
Oh kitorang makan yang kat sebelah UIA punye kedai, yang franchaise.

Ok, berbalik pade cerita tol.
Dah abeh2 makan pe sume, pas hantar adik zaimi balik UIA,
kitorang pun menuju ke Damansara untuk antar kakak zaimi lak..
dari gombak ke damansara tu kitorang lalu 1 tol..
bayaran dia rm1.60..

aku bukak la laci syiling dalam kete aku ni untuk ambik duit kecik nak bayar tol tu..
ada 2 keping note rm1, sekeping 50sen, dan 3 keping 5 sen..
tpikir la dek kepala otak aku xnk pecahkan note rm1 tu, and nak bayar gune duit 5sen tu..
sbb kalau tak, tak tau gak nak gune duit 5 sen tu kat mane..

jadi aku pun hulurla sekeping rm1, sekeping 50sen & 2keping 5sen kat zaimi..untuk dihulurkan ke Tol Gate Girl tu..
hehe..selamat duit 5 sen tu.. aku siap menegakkan kebenaran yang 5sen pun duit jugak..pe salahnye kan..

Tapi tu la.. Karma does exist!

Dah aku ngan zaimi on the way balik ke UKM, kene lalu tol Sungai Besi lak.. Bayaran dia rm1.30..
dah xde syiling dah mase tu.. jadi kami pun bayar gune 2 keping note rm1..
balance dia kan 70sen kan?
mase zaimi hand in 70sen tu kat aku..aku terkesima..
70sen itu terdiri daripada sekeping 50sen, sekeping 10sen dan..

2 KEPING 5SEN!

terus aku terngiang2 lagu..
"What u give...U get back.."
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...