Pages

Jun 28, 2009

Aku cinta padamu!!


hehe.. hai everybody.. dah lame aku tak ngarut kat blog aku ni..
aku kat rumah skg..kuar pun jarang2..
xde pe yg happening yg leh aku share ngan korg pon..
mmg sangat bosan..

macam lagu Jamal pun ade dah hidop aku ni..
"Malam menanti siang..siang menanti malam.. bagai berkurun lamanya.."

haha!

jadi td google2, terjumpe la web ni..
kengkonon dia bg translation ucap I love u dalam bahase2 lain..
accuracy dia aku tak sure la plak kan..

tp leh la kalu korg nak ngetest wish kat korg nyer insan tersayang..
hehe..

tp jgn sampai dorg kate korg buang tebiat sudey~

ps: aku suke yg bahase Lebanese..hik hik~ :P



English - I love you
Afrikaans - Ek het jou lief
Albanian - Te dua
Arabic - Ana behibak (to male)
Arabic - Ana behibek (to female)
Armenian - Yes kez sirumem
Bambara - M'bi fe
Bengali - Ami tomake bhalobashi (pronounced: Amee toe-ma-kee bhalo-bashee)
Belarusian - Ya tabe kahayu
Bisaya - Nahigugma ako kanimo
Bulgarian - Obicham te
Cambodian - Soro lahn nhee ah
Catalan - T'estimo
Cherokee - Tsi ge yu i
Cheyenne - Ne mohotatse
Chichewa - Ndimakukonda
Chinese
Cantonese - Ngo oiy ney a
Mandarin - Wo ai ni
Comanche - U kamakutu nu
(pronounced oo----ka-ma-koo-too-----nu) -- Thx Tony
Corsican - Ti tengu caru (to male)
Cree - Kisakihitin
Creol - Mi aime jou
Croatian - Volim te
Czech - Miluji te
Danish - Jeg Elsker Dig
Dutch - Ik hou van jou
Elvish - Amin mela lle (from The Lord of The Rings, by J.R.R. Tolkien)
Esperanto - Mi amas vin
Estonian - Ma armastan sind
Ethiopian - Afgreki'
Faroese - Eg elski teg
Farsi - Doset daram
Filipino - Mahal kita
Finnish - Mina rakastan sinua
French - Je t'aime, Je t'adore
Frisian - Ik hald fan dy
Gaelic - Ta gra agam ort
Georgian - Mikvarhar
German - Ich liebe dich
Greek - S'agapo
Gujarati - Hoo thunay prem karoo choo
Hiligaynon - Palangga ko ikaw
Hawaiian - Aloha Au Ia`oe
Hebrew
To female - "ani ohev otach" (said by male) "ohevet Otach" (said by female)
To male - "ani ohev otcha" (said by male) "Ohevet ot'cha" (said by female)
Hiligaynon - Guina higugma ko ikaw
Hindi - Hum Tumhe Pyar Karte hae
Hmong - Kuv hlub koj
Hopi - Nu' umi unangwa'ta
Hungarian - Szeretlek
Icelandic - Eg elska tig
Ilonggo - Palangga ko ikaw
Indonesian - Saya cinta padamu
Inuit - Negligevapse
Irish - Taim i' ngra leat
Italian - Ti amo
Japanese - Aishiteru or Anata ga daisuki desu
Kannada - Naanu ninna preetisuttene
Kapampangan - Kaluguran daka
Kiswahili - Nakupenda
Konkani - Tu magel moga cho
Korean - Sarang Heyo or Nanun tangshinul sarang hamnida
Latin - Te amo
Latvian - Es tevi miilu
Lebanese - Bahibak
Lithuanian - Tave myliu
Luxembourgeois - Ech hun dech gaer
Macedonian - Te Sakam
Malay - Saya cintakan mu / Aku cinta padamu
Malayalam - Njan Ninne Premikunnu
Maltese - Inhobbok
Marathi - Me tula prem karto
Mohawk - Kanbhik
Moroccan - Ana moajaba bik
Nahuatl - Ni mits neki
Navaho - Ayor anosh'ni
Ndebele - Niyakutanda
Norwegian
Bokmaal - Jeg elsker deg
Nyonrsk - Eg elskar deg
Pandacan - Syota na kita!!
Pangasinan - Inaru Taka
Papiamento - Mi ta stimabo
Persian - Doo-set daaram
Pig Latin - Iay ovlay ouyay
Polish - Kocham Ciebie
Portuguese - Eu te amo
Romanian - Te iubesc
Russian - Ya tebya liubliu
Scot Gaelic - Tha gra\dh agam ort
Serbian - Volim te
Setswana - Ke a go rata
Sign Language - ,\,,/ (represents position of fingers when signing 'I Love You')
Sindhi - Maa tokhe pyar kendo ahyan
Sioux - Techihhila
Slovak - Lu`bim ta
Slovenian - Ljubim te
Spanish - Te quiero / Te amo
Swahili - Ninapenda wewe
Swedish - Jag alskar dig
Swiss-German - Ich lieb Di
Surinam - Mi lobi joe
Tagalog - Mahal kita
Taiwanese - Wa ga ei li
Tahitian - Ua Here Vau Ia Oe
Tamil - Nan unnai kathalikaraen
Telugu - Nenu ninnu premistunnanu
Thai
To female - Phom rak khun
To male - Chan rak khun
Informal - Rak te
Tunisian - Ha eh bak
Turkish - Seni Seviyorum
Ukrainian - Ya tebe kahayu
Urdu - mai aap say pyaar karta hoo
Vietnamese
To female - Anh ye^u em
To male - Em ye^u anh
Welsh - 'Rwy'n dy garu di
Yiddish - Ikh hob dikh
Yoruba - Mo ni fe
Zazi - Ezhele hezdege
Zuni - Tom ho' ichema


di cited dari sini: http://www.links2love.com/i_love_you_languages.htm

Jun 23, 2009

Hidupku sepanjang aku tak update~


Hello readers!

Hmm..
AKu hilang ke mane?
Aku gi sampling..dua minggu turut2..

sesambil menjelajah negeri Perak..

Best gak hiking2 bukit ni..

bnyak gak ceritanye, tp aku malas nak crite semua..
huhuu..

minggu kedua sampling, gi Grik..
Tasik Banding..site aku lak..

Kedua2 akak yang dah berumah tangga tu tak dapat ikut..
macam2 masalah..
yang site diorang dah setel mase minggu 1st..
entahla..

takpelah, aku tak kisah pun...

jadi aku pun amek kesempatan bawak Wa, bestfriend aku ms kat UMT merangkap Housem8 & room8 aku dulu..

alang2 tu kitorg reunion la sekali! haha!
penat ketawa la 3 hari tu..haha!

bangun tido je gelak, sebelu tido pun gelak!
bukan nye crite ape pun, duk flashback crite2 lame je..

hehe..penat Zaimi melayan karenah kitorg..hehe..

emm..aku terpikir...baru 2 tot tot girl bertemu dah lenguh pipi, kalau jumpe ke lima2?
haha bestnye!!

rindu la...hmm..

miss my gossip girl gang very much!!!

itu pasal reunion,
ade gak kisah sedih..

hmm..sesampai je aku kat Grik aritu,
mak aku tepon..
btau umah aku kene pecah masuk..

sial btol!

antara brg2 yg hilang:
-laptop abah
-modem maxis yg dibeli x sampai 24 jam
-purse adik aku
-2 ketul henset adik aku
-cincin berlian mak aku
-duit cash rm1500
-duit2 syiling
-tabung2

dan yang paling hampeh, diorg kidnap Elin..
(Y_Y)

nasib la si bobok tu dapat lepaskan diri dan balik rumah..
sekarang dia trauma..
keluar rumah pun taknak..


hmm..
itu je lah summary sepanjang aku tak update..

haha! sok aku ade crita sal susu ibu..
:P

bye dulu!

Jun 22, 2009

Spontan!

haha! baru je terbit mood nak update blog, tetibe mak panggil..
"Nie, citer spontan dah start"

wahaha!
nak gi tgk dulu..

:P

pendek je update?
skati aku la blog aku!
hahah! bye!!~

Jun 10, 2009

Aku di Lumut!

Ye aku kat Lumut, Perak..
Semalam kat Kuala Sepetang selama 2 hari..

Lotih den pusing2 Perak ni ha..
Kat Kuala Sepetang tak pasal2 kene masuk selut meredah bakau..

licin & terbenam..
huhu..

try ar korg gi bakau..!

wahahaha!!

emm..
esok dorg nak gi panjat bukit yang bila di daki lutut akan sampai ke dagu ketika nak melangkah..

disebabkn aku athma, dorg tak bagi aku pergi~

yea!

harap2 dorg selamat la kat situ sok...
lebih2 lagi zaimi..

hmm.. aku akn menunggu dengan sabar.. di kaki bukit yang berbatu2 itu..


Jun 7, 2009

AKu di Kuala Kangsar

Betul...
tak tipu..

aku skg kat kala kangsar tetibe..
mcm bengong je kan?

mase aku duk mengharap nak jadi sampling, asik duk tangguh sampai 6 bulan..

tadi tgh aku duk bermalas2 sebab aku athma,
kul 1 td tetibe kene gi sampling...

wadefak?

hmm..
esok aku masuk hutan..

harap semuanya ok..

Jun 4, 2009

Berlakon Komedi: Perlu ke hodohkan muka?

Hai all..
Ni pendapat peribadi aku la..
dah lame aku selalu pertikai benda ni..
Lebih2 lagi selepas aku dah besar ni..

Seperti mane yang aku perhatikan, aku rase filem2 komedi kat Malaysia ni, sangat menitikberatkan kehodohan artis tu untuk berlakon dalam cerita komedi..
adakah hodoh itu kelakar?
atau hodoh itu boleh menimbulkan rasa audience untuk gelak?

AKu bagi contoh la, cerita Sifu & Tongga..
Nabil & Fauziah Ghous tu asalnya indah jugak rupa paras..
dek nak jadikan dorang tu pelakon lawak,
mekap dorang sampai jadi rupe camtu?

Dan untuk menampak kan pelakon komedi ni lawak,
bila ada photoshoot untuk majalah ke, akhbar ke,
kenape kene buat muka herot?
kenape kene pakai costume pelik2?
kenape aku pertikai?
sebab sekarang aku tengok Nabil yang dulunye bergaya normal,
dah wat rambut afro..konon nak timbulkan imej pelawak..
Zizan dalam BOLOS?
hmm..lagilah sedih aku tengok, dah macam badut pakaian yang dia kena pakai..

masalahnya PERLU ke semua tu?

tetibe rase nak puji Afdlin Shauki,
dia ni pikir logik sikit walaupun ada gak kekurangan filem dia..
tapi bagi aku filem2 dia ok..
dia tak hodohkan pelakon2 dia..
dia gak tak wat cerita yang memerlukan pelakon2 dia tergedik2..

Kalau kita tengok pelakon Hollywood, walaupun comedian,
dalam cerita dorang, jarang sangat dorang hodohkan muka dorang dalam filem2 dorang..

nih Adam Sandler..
banyak gak filem dia yang aku tengok..
dia pakai baju normal je, muke pun macam tu je..
kelakar je cerita dia..
kecuali ZOHAN la..
cerita tu hina Islam & sangat teruk..



Ha ni lak Ben Stiller..
banyak jugak cerita dia yang aku tengok..
macam dalam Night in the Museum..
dia pakai baju guard je..
lawak je..
Starsky & Hutch?
still kelakar..dia tak pakai costume pelik pun..

ha ni Jim Carey..
walaupun dia ni comedian..
ade gak cerita2 dia yang over..
tapi untuk sesi photoshoot..
elok je dia pakai..
kemas je rambut dia..
TOUGH je badan dia..

Owen Wilson ni pun ade gak filem2 dia yang lawak..
Night at the museum, Starsky & Hutch tu dia berlakon gak..
Walaupun hidung dia bengkok, dia takde la pulak nak wat muka ngade2 herot2 bila amek gambar atau mase berlakon..

Ok la, mungkin sebab orang2 Hollywood tu professional..
Walaupun comedian still nak bagi diri tu nampak handsome..

Hong Kong pun same..
Stephen Chow ni professional je aku tengok..
Mase gi award ke hape ke reti je pakai baju kemas2 elok2..
dalam filem pun tak la dia hodohkan muka dia pun..
Bagi aku la, filem komedi kite ni pun banyak yang berunsur menghina orang..
menggunakan orang2 yang KURANG sebagai modal lawak..

contoh, guna orang yang OBESITI untuk dipakaikan baju yang macam haram jadah,
untuk nampakkan orang gemuk tu lagi hodoh..
dengan reben2 la..
aiyo!

tak pun guna orang yang kurus kering..
pastu create lak watak orang yang bodoh2..
orang yang jongang..
orang yang sengau..

dan yang paling sedih, guna orang2 kerdil untuk dijadikan modal lawak..

bukan tak baik ke mempersenda orang2 cmtu?
ade 1 filem omputih la gak,
aku tengok..
orang kerdil tu watak dia sebagai lawyer..
kalu kat Malaysia?
berlakon jd freak je la..

ermm...aku bukan pro omputih ke ape..
cuma aku rase filem komedi kite ni memerlukan transformasi..
upgrade sikit la jalan cerita..
ubah sikit la mentaliti..

tak yah la mase the making asik cerita filem dia guna DTS sound system..
cerita macam lahabau gak..
haha..


peace!

v(^^,)v

Jun 3, 2009

Kesian nya pakcik ni =(

Aku dapat email gambar ni...
Speechless...

Pakcik ni dipercayai meninggal masa tidur kat rumah dia, kat depan TV..
Dia duduk sorang..

Tak tau la selepas berape hari baru mayat dia orang jumpa..
dah reput & berulat2..

sedih pulak tengok barang2 dia atas meja tu, Tshirt dia atas lantai tu..
tak tau la dia ada anak2 ke tak..
mungkin anak2 dia duduk jauh, isteri dia pulak dah tak ade..
kot la..aku pun tak tau cerita sebenar..

mata dia dah tak ada..
otot2 dah hitam..

Ya Allah..
Ampunkan lah dosa2 pakcik ni..
Tempatkan lah dia di tempat yang baik..


hmm..teringat pulak kat arwah atok..
Al-Fatihah untuk mereka berdua..
=(

Ke hadapan Encik Zaimi~

Oh Zaimi..
sebangunnya aku pada pagi ini *bapak teruknye BM*,
aku mahu tepon ko..

untuk bertanyekan pukul berape kita nak pergi mengisi perut..
aku lapar oh..huhuu..

namun begitu wahai encik Zaimi yang aku cintai selalu..
kredit ku expired..
perjalanan mahu pergi membelinya di Petronas dibawah sangat lah jauh..

huhu..

weh dah bace tepon la aku..
lapar!

huhu..



Jun 2, 2009

Kau obsesi, obsesi daku~

OMG!
the game is already in the market!

waaaaaa!!

nak beli! nak beli!!

err..aku mmg suke main the sims, dr the sims yg kodi tu lg..
hak hak..

tringat ex housemate aku pnah ckp,
bukan Syaz kalu tak main game..
haha!!

I loike!

gotta buy it!
A.S.A.P!!



Jun 1, 2009

Ayam ke pensel?

Hello readers!
Lame tak lap abuk kat blog ni, ermm.. actually aku plan nak citer hal2 kebahagiaan hidup aku..
hak hak..


kengkonon nak story sal aku gi makan2 ngan future sis in law aku kat Uptown Damansara tu..


tak pun aku ingat nak citer sal tadi kitorang gi dating kat Seremban..
NAMUN !!

kejadian malam ini telah menyebabkan mood aku nak crite sal kebahagiaan aku tercantas!
sebab pe?

ha..sebab kedai kat bawah ni..
tak nampak?
gambar blur?
ye la, aku tau aku takde kamera canggihs2 tu..
kamera tepon jer..

sign board tu bertulis,
TASIK CEMPAKA NASI LEMAK AYAM KAMPUNG..

Hmm..tak penah2 lak aku makan kat sini, tetibe malam ni tergelenyar lak nak makan kat situ..
sesampai nye kat situ, kitorang pun duduk,
ingat nk makan nasi lemak ayam la konon, rupenye mmg tol2 ade nasi lemak ayam kampung je..
okey la, order la..

harge dia.. nasi lemak biasa rm2, nasi lemak ayam kampung rm6.50..
wow..macam harge foodcourt!

maknenye ayam kampung dia seketul rm4.50..

sekali mase dia hantar encik nasik lemak tu, aku trkejut tgk encik ayam tu... (*_*)
ayam kecik halus macam pensel pun rm4.50 ke?
nasib baik aku tak tercakap dgn nada menjerit kat mamat yang antar nasik tu td..

~FRUST & TERKESIMA~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...