Pages

May 31, 2009

Oh Nenekku..

Oh nenek ku..

Lihat beg di atas.
Nenek aku bagi!
Hahaha!!

Best2x.. dapat beg baru U!!!

Tengok pulak 2baju dan sehelai seluar pendek[untuk kegunaan membuta] di bawah....


Nenek ku belikan untuk aku!!
Sebab nenek kesian tengok baju aku semua dah lusuh..
kesian kan aku..hehe....

tengok pulak gambar susu di bawah...
beserta straw ajaib ni...
straw tu best! sebab strawtu berperisa cokelat..
minum susu putih gune straw tu akan terase macamminum air susu cokelat..
penah try?
hehe..nenek juga belikan..
lihat pula gambar air Peel Fresh di bawah..
Nenek belikan jugak!
hehehe...
nenek aku best~~!!

May 28, 2009

Biru nasik itu..

Beli kat pasar malam seksyen 16 ari selase aritu...
hmmm....
sedap weh....

nak lagi...
nak lagi......

asik entry sal makan je?
haha!

aku tak tau nak crite sal ape..
aku tak gi mane2 pun, tak buat ape2 pun..

nanti la aku update sal benda lain yer...

otak pun dalam pringkat malas bpikir..
hehehe~



May 26, 2009

Malam semalam..

malam semalam untuk dinner kitorang makan McD..

wahahaha!

-end-

May 22, 2009

Kenapelah aku rase geli!

Mase gi The Store ngan mak aritu..
Round2 la kat tempat kasut & seliper..

pastu, aku ternampak 1 pesen seliper ni..
pas aku tangok aku rase geli!

dia macam kasut croc, tp mcm cacat sikit..
tgk la ni..
macam kaki alien...hahaha!

erm sape2 yang dah beli seliper tu jangan marah ar..
citarasa kite tak same
:P

May 21, 2009

Hasil balik ke rumah?

Helo!
Entry lepas aku merungut2 sebab kene balik rumah..
But it's not so bad la..

hik hik!
sebab pe?
sebab....

mak belikan MUFFIN!
taddaa!!

sedap weh muffin2 ni!
serius!
tak tipu!

ade 8 ketul muffin sekotak, dan sekotak rm8..
dan favourite aku adelah..

white chocolate with chocolate chip!

rainbow!

blueberry web!

oreo!

& chocolate chip!


bahagia! hahahah!

pastu alang2 dah jenjalan kat TESCO, aku ternampak tembikai susu..
aku pun bodek lagi emakku..

dan mak pon membuat air tembikai susu pada petang itu!
1 jag ko!
tak puas gak minum tak tau la!

jemput minum
(^^,)

*********************************************
updated!

hasil Zaimi pulang ke kampung?
ehem ehem!

taddaaa!

sehelai tudung bawal berbatu..
tudung yg ke 6 zaimi & family bg (^^,)

sayang sangat kamu semua!!
melaram tudung baru :)

May 18, 2009

Dating dengan orang lain sementara Zaimi naik bas balik KB..

Tajuk propa kan?
Hahaha!

aku setia tau..
aku tak kuar ngan jantan lain la..
walaupun Zaimi away sampai rabu..

hehe..

aku keluar ngan cik ANnie Nunis!

dia belanje aku mcD!
tenkiu ye ahjuma!

gile gak la duk kat mcD dari kul 10 sampai kul 1 pagi..haha!

well, sesi *bercerita* kan..
kitorang kalu dah *bercerita* mmg tak ingat dunia..
banyak topik nak cover..especially orang2 yg carik *hal* nagn kitorang..

:P

heee~
rindula zaman undergrad..

wah sape lagi nak lnje aku?
hehe!



Naikkan..

nampak tak layang2 itu di udara?
petang semalam sebelum antar zaimi balik aku gi main layang2 lagi..
dan semalam aku berjaya naikkan sendiri layang2 itu..
(^^,)


hehe..


May 16, 2009

Bergumbira main layang2!

setelah tensen dan tak tau nak wat ape, kitorang pun gi la berjalan..
dan terjumpa orang jual layang2! haha!
kami pun beli.. layang2 yang kat gambar atas tu :)

kenapa gambar naruto?
saje..ingat nak beli lion king, tp ade si babi Pumba tu..huhu..

orang bandar la katekan, tak penah main layang2 mase kecik..
eh silap, layang2 aku main dulu yg kecik, x sebesar ni...hehe...
err..abaikan lengan aku yang gagah tu :P
teruja gile ar layang2 tu naik!
hahahaha!
tapi aku tak terer..
last sekali aku serahkan kepada the real Kelantanese yang sgt expert main wau..
mase kecik dia salu wat wau..
asikla kutuk wau moden ni..hehe!

yeah layang2 ku naik tinggi!

dah tak reti nak naik kan layang2, tgkap gmbr pon jadila..hehe ;)

penat..heh..
ramai orang gi main layang2 tadi..
tp dalam ramai2, kitorang je yg main berdua..
yang lain sume main dengan anak2..
huhuu~

(^^,)

ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVUXYZ

For each alphabet, write down the name of someone that first pop out on your mind! Don't look ant the questions first!

[A]- Annie

[B]- Bie

[C]- Cuna

[D]- Dunging

[E]- Effadah

[F]- Feh

[G]- Gezek

[H]- Halimah

[I]- Intan

[J]- Jaya junaidi

[K]- Kupusamy

[L]- Laily

[M]- Mimie

[N]- Natrah

[O]- Oya

[P]- Pei Ling

[Q]- Que haidar

[R]- Rashidah

[S]- Shabanun

[T]- Tihah

[U]- Umie

[V]- Vanida imran?

[W]- Wawa

[X]- X?

[Y]- Yana

[Z]- Zaimi

WHAT’S YOUR BEST MEMORY OF C :
:: bergelak ketawa sbb cuna ade kucing bertelinga cantik di IJ dulu..hahahaha!

WOULD YOU EVER HOOK UP WITH J :
:: never, mane ntah mamat ni pon aku xtau..not my taste though :P

WHAT WAS YOUR FIRST IMPRESSION OF R :
:: "bestnya kalau kurus macam dia"

WHAT IS L’S FAVORITE THING TO DRINK :
:: aku pun xtau nape name dia trlintas td, tp aku xpenah amek kesah sal dia ok..

WOULD S AND G EVER DATE :
:: shabanun & gezek? pe kess?

WHAT IS THE WORD M SAYS THE MOST :
:: tak sure la..aiya!

WHAT IS B’S SHOE SIZE :
:: alamak..tak sure la.. bie kasut ko saiz bape? huhu~

DO YOU KNOW ANY SECRETS ABOUT P?:
:: pcy x dah 8 tahun aku x jumpa dia? :P

WHO IS W’S BEST FRIEND?:
:: budak2 rumah mok nik la kan..

WOULD YOU TRUST F WITH A SECRET?:
:: bleh ke ha? jgn marah ar feh :P

DO YOU HAVE E’S PHONE NUMBER?:
:: mestiler.. nak ke? hehe..

WHAT WAS THE MOST AWKWARD SITUATION YOU FOUND YOURSELF IN WITH O?:
:: xde la..

WHAT’S H’S STYLE LIKE?:
:: bertudung, long sleeve..

IF YOU COULD CHANGE ANYTHING ABOUT D, WHAT WOULD IT BE?:
:: aku nak dunging dpat bercakap dngan lebih jelas..jgn marah ar dukes!

WHEN WAS THE LAST TIME YOU CALLED K?:
:: hahah! dia adelah dreba bas aku mase aku form 3, should I call him? hahaha!

THE BEST THING ABOUT YOUR FRIENDSHIP WITH A IS :
:: anything, we're bestfriend..btol x ahjuma.. ;)

WHAT’S THE RELATIONSHIP BETWEEN D AND J?:
:: aku tak rase dunging kenal jaya..

DOES U HAVE ANY SIBLINGS?:
:: yup, dia adik zaimi.. mereka 5 beradik kesemuanya..

B’S FAVORITE COLOR IS :
:: erm..bie ko suke hijau kan..huhuu~

HAVE YOU EVER GOTTEN INTO A FIGHT WITH Y?:
:: takde..

ARE G AND T FRIENDS?:
:: gezek kenal ke tihah ek..emm..

DOES V PLAY AN INSTRUMENT?:
:: entahla..aku xtau lak..yg aku tau die pelakon..

WHAT IS K’S MIDDLE NAME?:
:: a/L :P

HAVE YOU BEEN TO Z’S HOUSE BEFORE ?:
:: blum..huhu~

WHEN WAS THE LAST TIME YOU SAW A MOVIE WITH R?:
:: never..

WHATS THE BEST THING ABOUT C?:
:: hahaha! byk! taik lembu biru? :P

WHEN’S THE NEXT TIME YOU’LL SEE F?:
:: entahla..dia salu gi bilik zaimi je..

WHAT DO YOU AND S TALK ABOUT THE MOST?:
:: oh mestila umpatan2 berapi..hahaha!

HAVE YOU EVER GOTTEN INTO TROUBLE WITH X?:
:: tiada X. sorry.

WHAT WOULD K AND T BE LIKE AS A COUPLE?:
:: kupusamy si drebar bas dgn tihah??? kah kah kah kah kah kah!!!!

THE MOST FRUSTRATING THING ABOUT J IS :
:: nothing..sbb aku tak rapat ngan dia langsung..don't care..haha!

BEST MEMORY WITH H?:
:: oh dia room8 mase matrik.. salu gi PMC same2..tidak diluoakan kedai kawan..haha~

HOW LONG HAVE YOU KNOWN C?:
:: dari Julai 2005 :)

HOW DID YOU MEET S?:
:: room8 mase undergrad.. :)

DOES A HAVE A BF/GF?:
:: aku sik tauk la..annie tok selalu it's complicated! :P

DO YOU LIVE CLOSE TO G?:
:: dia kat ganu skg..jeles!

WHAT DID YOU AND I FIGHT ABOUT LAST?:
:: perkara2 mase sekolah tu bese la..forgive n forgot oredi..

WHAT IS Q’S FAVORITE FOOD?:
:: tanye la Linda jasmin..haha~

DO YOU HAVE ANY REGRETS WITH N?:
:: no

HOW DID YOU AND K MEET? :
:: dey! nape asik tanya sal kupusamy tu????

WHEN IS THE NEXT TIME YOU WILL SEE D?:
:: entahla..mase reunion la kot..

May 13, 2009

Adeh..

Katil baru ini tak best..
Pening kepala ooo...

adeh..


May 12, 2009

semalam adalah malam terakhir kami bersama...

Waktu aku balik dari perjalanan ilmiah aku ke kampus bersama kekasih hati..
Sampai2 je kat tingkat 4, aku nampak katil2 ini depan rumah aku..

Aku pun terpikir...adakah katil besi yang berbunyik krok krek krok krek itu sudah diganti?
dengan nebesnya aku pun bukak pintu..


lepas bukak pintu bilik, inilah yang aku nampak..
katil baru!!
tapi rendah sikit..
katil lame tinggi sikit..
katil ni jugak xde ruang bawah katil untuk aku lempar barang2 aku..

oh katil lame, tak ku duga malam semalam adalah malam terakhir kita tidur bersame..

pastu aku pun terpkir la aku tak angkat lagi baju yang aku jemur malam tadi..
pas bukak pintu beranda..
rase nak marah pun ade, nak gelak pun ade, rase pelik pun ade...
sbb pe?
baju tak kering?
tak la...baju kering je..
kecuali sehelai ni..
si baju istimewaku..

kenape?
ha tangok la sendiri..
.
.
.
.
.

burung tgh buat sarang kat encik baju istimewa ku ini...
(*_*)

Sape kat luar?

Bangun pagi ni konon nya nak sambung wat esaimen..
Tapi dah dengar2 orang angkat katil pung pang pung pang kat luar..

KIAM nak ganti katil asrama..
aku punya lah saspen ni..
nak wat keje pon dah terbantut..

kemas la bilik sikit2, bawak laptop duduk kat meja kat hall..
sampai sekarang, pada pukul 10.35pg ni, masih berpung pang pung pang kat luar, tp x jugak ketuk pintu blik aku nak gnti katil..

debor weh!

dan dalam kedebar- debaran tu, aku pon pasang la tlinga sbb dgr byk lelaki duk borak2 kat luar rumah aku..

tp dgr punya dgr, diorang tak akap melayu..
bunyik macam cakap hindustan..


bertambah la saspen aku...
huhu...


er..gmbar itu sekadar hiasan..
:P

May 11, 2009

This is what we call...

the REAL KFC..
(^^,)


bon apetite!
*btol ke eja cmtu? haha!

Happy!

Aku isytiharkan aku sangat HAPPY!

sebab.. orang yang menjengkelkan itu, aku telah pun delete dari Friend List Facebook aku..
dah tak payah nak nampak dia nye news kat wall aku dah..yeeha!
yeeha! aribba aribba!

orang poyo harus dilontar jauh dari hidup..wat semak otak je pikir..

(^^,)

May 10, 2009

Dapat dari dia la..

gambar di atas adelah gambar aku dengan mak aku (^^,)

aku adelah anak sulung..
tp mase aku keluar, aku hanya dapat kening mak aku..
haha!

muka macam abah daa..
warne kulit pon..huhuu..

pastu kan..
makin besar..makin besar..
aku pun sedar yang aku ni makin tinggi..
tiap2 tahun akulah yang paling tinggi dalam kelas..
kecuali kat MRSM aku kalah ngan shida..
hehe..

tinggi aku 168cm sahaje..
tp aku dapat ketinggian aku ni mewarisi mak aku la..
mak aku setinggi 175cm..
mase mude dapat tawaran nak jadi model tu!
tapi arwah atok aku menentang keras! hahaha!


huu..pastu dah besor sikit ujung2 sekolah menengah..
aku perasan 1 lagi persamaan ngan mak..
senyuman aku macam dia..
hehe.. ;)
walaupun muka cam abah, tp senyum macam muka dia..
kuasa Allah..

pastu bila wat cek jenis darah, aku sorang je dalam adik beradik yang dapat darah mak aku..
darah O daa..

heee..

tp yang paling ketara bnda yang aku warisi dari dia..
adalah kuasa membebel!
yeah! champion!
bukan setakat adik2, abah pon lari bila aku start bcakap..
ala cakap bnde btol je..
dah suruh 7-8 kali tak buat2 sape tak hangen..
haha!
paling best bila bebel berduet dengan mak..
huhu..best best..


oh ade lagi, cepat panik dan gelabah pon aku warisi dari dia..
heheh!


mak..
walaupon mak tak turunkan muka dan kulit mak yang putih tu kat Nie,
tp banyak gak yang nie dapat lagi dari mak..
sebab..
I'm your daughter lorh...

Selamat Hari Ibu yer..


ps: macam la mak aku bace...hahah!

May 9, 2009

Ramai!

Hello sume!

Aku memang tak siap2 lagik esaimen ni..
julat malas sangat besar berbanding rajin..

slow2 la..
aku kalau wat keje cepat2 mesti tak berape nak perfect..
haha!

dah memang tak bijak mane pon kan..
kalau bijak aku trus wat phD!
:P

eemm..
dah penat2 menaip esaimen yang macam seolah2 never ending story tu..
aku pun bukak la facebook..

tengok2..belek2..

huih... kawan2 aku ni, datang dari tempat perkenalan yang berbeza2!
dan tak semua yang aku kenal tu, kenal 1 sama lain, dan tak semua juga boleh berkongsi cerita yang sama..

aku sekolah/ belajar kat sangat bayak sekolah..
haha macam keluarga nomad lak :P

memula aku tadika kat bawah flat atok aku kat bangsar tu..
TADIKA KEMAS FLAT SRI PAHANG..
tp seriusly aku rase aku dah tak contact sape2 dari institusi kecil ini..haha!
dah lupe dah name2 nya..

then, darjah 1 aku masuk SEK KEB BUKIT BANDARAYA..
ha yang ni pon aku rase tak contact sape dah..
tapi masa sekolah sini aku pernah sekelas dengan SHARIFAH AMANI..
nakal woah dia..haha!

pastu disebabkan parents aku dah pindah ke balakong..
rumah jauh dari sekolah tu..
jadi masa darjah 5 aku masuk lak SEK KEB TAMING JAYA..
ha dak2 sekolah ni masih bercontact..
sebab sekolah ni best gak..
ahaks!
nakal gitew..
aku penah sembur sorang budak yang aku benci dengan fire extinguisher kat sekolah ni..
abeh putih atas kebawah..
kah kah! dah sape suh sial :P

then mase form 1, aku masuk lak SMK CHERAS PERDANA..
ha mase ni nya kengkawan lagi la best!
yup still contact!
still merapu2!
haha!

tapi mase form 2, aku kena tukar sekolah..
sebab ade sekolah yang dah bukak dekat dengan rumah aku..
SMK CHERAS JAYA!
cis!
aku sangat sedih woah!
tapi dah terpaksa..aku pun gi la..
haha!
sape kate jadi pioneer sekolah tak best?
best lah..
lagi banyak member2 gilak aku jumpa kat sini!
weehu!

namun..
result PMR ku tak mengizinkan aku mahu terus berpoya2 bersame mereka..
masuk je form 4..
aku kena masuk MRSM TRANSKRIAN lak..
pergh...challenging skola ni..
sbb aku kan tak besa masuk asrama..
nak adapt lagi, nak carik kawan baru lagi, gossip2 palsu yang liar lagi..ahaks!
takpe2 aku maafkan korang la dah besar2 ni.. :P
kat sini lagila ramai orang yang dikenali..
mase memula masuk, level friendship aku ngan dorg zero!
aku tak kenal sorg pon..
tapi 2 tahun kat sane, tu yang contact tu sampai sekarang..
pandai ustazah Sufiah & cikgu Norsyam didik kami *muntah*

dah abeh SPM, masuk lak Kolej Matrikulasi Kedah..
again, new friendship gain..
jauh tau duk changlun..
huhu..

dan disebabkan julat kemalasan belajar mase duk matrik,
result pun menyebabkan aku masuk KUSTEM..
now UMT..
wah..
tempat ni lah tempat yang paling best dalam hidup aku..
ye memang memula seperti bese aku ni berat mulut..
kawan pun gitu2 je ngan semua orang..
aku awal2 hanya ada geng aku je 6 orang..
best friend!
aku ngaku aku tak tegur pun dak2 lain..
haha!

but through times, semakin dewasa..
semua tu adalah kawan..
yeah!
3 tahun beb..
lame..
matured di situ..
menjadi dewasa di situ..

then dah abeh degree masuk lak UKM..
seriously aku tak adapt lagi ngan tempat ni..
setahun kan..
magic macam kat UMT tu susah la nak datang..
ye jumpa lagi orang baru..
but never be the same la ngan dak2 UMT kan..
sebab kelas pun tak besar..
tapi ok la..
ade gak la kawan..
but most of my time aku ngan Zaimi je..
huhuu..

dah muak dah bace?
haha..
memang banyak tempat!

sebab tu kadang aku jadi kompius..
ahaha!

pastu try2 jadi blogger ni..
jumpe lagi kawan2 baru..

thanks ye kepada semua insan2 yang pernah muncul dalam hidupku!

err..tak lupe juga kepada orang2 yang muncul dalam hidup aku, tapi pastu aku tak berkenan..
hahah!
ade la kan.. aku bukan malaikat yang tak mempunyai perasaan nyampah..haha!
tak carik pasal ngan aku, aku tak nyampah la..

huhu..

daa~
(^^,)


Maju ke hadapan~

Esaimen ni bila la nak habis..
sikit je lagi syazni..
ni la esaimen ko yang last..

pasni takde dah esaimen..
aiyak...

trus maju!
trus maju yuk!

May 8, 2009

81...

Rupe2nya...
Harini..
aku tengok2..

Follower aku dah ade 81..
hehehe...

soklan cepumas..

follow ni bace x? hahahahahah!



Mekasih ye follow blog I yang ngarut ni..
Blog aku bukan ade isi pon bak kate sorg follower yg x abeh2 kondem blog peribadi tu..

huhu..

Kepada org yang ptikai nape anak muda asik berblog untuk tujuan peribadi, cerita hal sendiri, hal cinta, hal anak..

aku nak cakap 1 je..

sukati arr!

tak abeh2 nak suh orang wat blog sal politik la, ilmiah la..

hmm...

tak paham aku..

kepada encik itu,

dey..

pendapat semua org tak same la..

ko wat la blog politik ko, blog ilmiah ko..

pastu tak yah la suh kami2 yang blog personal ni link ko yer..

nyamposss...


dah2 xnak emo..

sekali lagi....tenkiu yer sumer yg membace!!

Nenek, aiskrim dan susu..

Hasil dari bermalasan semalam..
Menjemput nenek untuk dibawak ke Semenyih,
dan nenek mengajak untuk pergi ke Giant..
nenek membelikan benda2 ini..



susu yang penting..hehe..

eh ade lagi yang paling utama..

nenek isi minyak kete sampai PENUH.

hahahhah!!

cucu yang baik memang begini...disayangi oleh nenek..
eh lupe...
pastu nenek bagi duit sekali..

perghh....

nenek ku baik :)

May 6, 2009

KFC kerdil..

Pada suatu malam pada minggu lepas.. [truknya BM]
AKu & zaimi pon membayangkan menu di bawah untuk dijadikan dinner..

enak bukan ianya kelihatan..
itulah snack plate KFC..
um umph!
Lazat kan..

jadi kami pon gi la KFC sebelah metropoint..
yang gabung dgn Pizza Hut tu..
dengan harapan untuk makan menu seperti dalam gmbaran tadi..

sesampainya kami..
kami pon berator..

bila sampai turn, kitorg tgk ayam spicey dah abeh..
alamak..
dah lain dah sikit dr gambaran..
xpela..original pon original la..

pastu tunggu punya la lame..
adeh..
ape yang lame sgt ni..
tkial2 sungguh budak itu..

hmm..
sekali korg nak tau..bila dah siap je 'snack plate' tu..
mase dia letak atas tray tu..
aku ngan zaimi nye bayangan yang indah tadi trus hilang..
puff!

sbb pe?
.
.
.
.
.
tgk la..

ayam sejuk, kurus, tulang dan kecik..
bila dikunyah teramatla keras..
sampai lenguh rahang aku mengunyah..
adoi..

Fingers Licking Good kepala hotak..
dah same taraf ngan ayam Dr Fried Chicken kat Gong Badak je dah..

kecewa tol!!!

Tag dari kak Datin!

Lame dah tak jawab tag..ha meh meh..

Nama Timangan
:: syazni, syaz, nie..


Anda seorang yang....
:: baran, cepat panik, cepat nanges, err.. ape lagi ek? huhuuu~


Insan teristimewa, describekan mengapa die terlalu istimewa...
:: :: keluarga.. tp aku rase aku lagi sayang Zaimi.. hak hak! Sebab sayang keluarga, sbb dah name pon keluarge..huhuu.. Sebab sayang Zaimi? Aku start kenal dia secara mendalam mase sem 4 undergrad..mase tu aku rase dia lah lelaki yang sangat baik..dia penyabar.. he resembles my late grandfather much in his attitude.. dia suke senyum.. dia cute!! haha! dah2 korang sila jangan muntah..

Lagu kesukaan yang dilayan sekarang....
:: skg? aku rase aku suka sangat lagu yang ade lirik 'puing-puing' cinta tu skg..hak hak..aku tak tau name ape..

Makanan kesukaan...
:: KFC, McD, tomyam, bla bla bla..banyak do'oh..haha!


Warna kesukaan...:::cokelat...


3 benda wajib ada dalam beg...
:: wallet, henpon, kamera..


Kali terakhir menangis dan kenapa
:: selalu nanges..tp nanges paling dasat adelah mase atok meninggal.. sgt x dpt trima mase tu sbb pagi hari sebelum dia meninggal dia sgt hepi.. rindunya.............................

Tag 6 rakan yang lain
:: sape2 je.. :)

Um UMph!

mwahahahahahaahahah!
sedap weh dinner aku malam tadi..
pergh!
bisa menyebabkan aku trmimpi2..

tgk air ni...cam tak kat mane?
sup ni?


haha!
semalam kitorang gi makan Nasi Keju Bakar di Pizza Hut..
Beserta pizza Hawaian SUpreme..
Sedapnya..
nak lagi...

hoho..
nasi tu je RM10.80 1 set..
pizza kecik pon rm9..

dan yang paling best, service charge rm3.86..
jadi bila anda ke pizza hut, kalu waiter tu ngade2, amek order lambat ke ape..
korang leh marah dia..sbb korang byr perkhidmatan dia tu..haha!

dah dah aku nak gi Hospital Serdang ni..

chow~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...