Pages

Feb 28, 2009

ada tak ayam dalam mee goreng ayam?

entry kali ni aku malas nak letak gmbr sbb aku kuciwa...
haha...xbleh blah ayat...
malam ni kat seksyen 16 ade pasar malam...
jadi, sementare aku yg malas nak basuh baju sendiri ni g basuh baju kat dobi layan diri tu, kitorang pon g la ronda2 kat pasar malam tu jap..
dahla ujan..
hmm...
pas ronda2 aku pon decide nak beli MEE GORENG AYAM..
rm2 je sebungkus...
wah...excited state gak aku nak memakan nye...
sbb bau dia boleh tahan la enak..
sesampai nye aku di asrama..
aku pon sidai kain baju yg basuh tadi..
pastu mase online ni aku igt nak la mkn mee tu...
sekali suap, xde ayam gak...
dua kali suap..xde gak...
hmmm hairan ye...
adekah mee ini meniru konsep cucur badak dan cucur kodok?
hanya ade pd name tp x pd makanan itu?
tp kenape nasi ayam ade ayam?
rojak ayam pon ade ayam...
bubur ayam mcD pon ade ayam gak...
hmm...aku pon menyelongkar la mee itu...
mungkin btol la dia tiru konsep cucur badak tu...
sbb xde secubit ayam pon...
kulit ayam pon xde...
yg ade cume fish cake ngn btg sayur sawi yg agak mentah..
dan sedikit tauge..of course la ade mee...
hmm...dah tu nape dia letak name MEE GORENG AYAM?
patutnye letak la MEE GORENG FISHCAKE kan?
heran heran...

Arowana murah di Pudu

wahahahahaah!!!
arini kan..kitorg gi Pudu..
g watpe?
g jalan2 carik ikan...
hoho..
saje g kedai ikan...
sbb kat pudu la jual ikan paling murah sekali...
di area KL selangor ni..
err...bkn ikn makan ye, ikan peliharaan...
kalu ikn mkn, g tesco je...
ya...kitorg g naik tren aje...malas mo drive...
gmbr ni ms nk blik..
zaimi dah beli ikan!!
ikan ape?
ha...jeng3x!
IKAN PEARL AROWANA!
RM43 sahaje..
murah x?
kat bangi ni rm85..
tp yg pearl la..kalu yg red tail golden arowana rm900++
kat bangi rm1200++
tp kalu yg SUPER GOLDEN AROWANA, rm3500++
gile...tapi cantik la, mmg cntik sgt..
ha yg kat belakang aku ni Silver Arowana...
rm28 je sekor..
kalu kat bangi rm60++ gak...
berlambak ikan siver arowana ni...
tp zaimi xnk yg ni, dia kate ikn ni cntik bile besar je, mase kecik kureng sikit..
ha yg kat belakang kitorg ni Yellow Tail Arowana.
rm160...
kalu kat bangi rm200++...
em...Pudu jauh?
xla..
naik train kat sg besi, turun2 je kat stesen pudu jumpe la kedai dia..jalan sikit je..
kos pun rm3.40 je g balik...
tol rm2.60..
kate la myk kete rm5..
tetap murah kos nye dr g beli kat kedai ikan kat warta tu... :)
heheh...aku? aku bela guppy je :P


Feb 26, 2009

Kenapa aku selalu rindukan Terengganu?

Em..tetibe je aku pon rindu sgt kat tganu...
3 tahun aku duk sane... tp mcm xpuas lagi...
ingat lagi mase aku dapat surat tawaran masuk U..
tup tup aku kene masuk KUSTEM..
sedihnye hati aku mase tu...
maklumla mase kat matrik xnk belajar...
padan muke!
mase mula2 masuk kustem tu, malu tau...
ramai org xtau kustem tu ape...
ade je yg tanye, "swasta ke?"
hmm...dahla masuk un KU, bkn U..
tp Allah tu Penyayang kan?
mase aku 2nd year, KUSTEM jadi UMT..
dapat gak aku grad dr U, bkn lg KU..
ape yg ade kat terengganu ek?
ape ade kat UMT?
hmm...macam2 ada!

lab ade...wpon kecik kat lab ni la aku siap kan keje final year project aku...
Alhamdulillah...terbalas dgn gred A untuk 6 jam kredit... yes!

aku penah g tgkap kelawar! dalam byk karung tu, ade berekor2 kelawar!

ha...kat Terengganu x byk Mall...ade yg kecik2 je... KT mall yg ade pon dah berbelas thun tbengkalai... pastu bukak la mydin ni... ari2 ramai org..hehe..

wah rindunye nak tgk bende ni... bila malam kan nampak macam terapung kat udara...

library UMT best... selesa... boleh parking di mane sahaje..
xde clamping zone okey! bkn library je..mane2 pon cmtu..

ahha! ade masjid terapung la..huhu... kat Kuala Ibai ni...kat sini la Pusat bowling 1st di KT dibuka..

hmm...kat KT xde kedai2 fast food byk... restoren mahal apetah lg...tp bagusla leh jimat..
nak mkn steak gi je kat Mama Chop papa grill...sedap pe! nyum nyum!
ha ni lak kat Umah sewa aku... kat UMT, masuk je 2nd year mmg ramai yg duk umah sewa sbb ostel x cukup..best wa ckp lu! xyah risau nak balik kul bpe, nak berebut toilet ke hape... sebulan rm250..bahagi la 4 org.. tp jiran2 yg smbung rumah telah mnjejaskan longkang... abeh tersumbat...bila ujan lebat je seliper pon hanyut..hahahah!!!
sepanjang kat KT, sempat la aku merase monsoon cup selame 2 tahun... best tau g tgk org men kapal layar... :)

kat UMT gak org pompuan leh men futsal same2 org laki... aku dulu salu men futsal ngn dak2 laki kuliah aku gak..selamba yaya je cmpur..haha! plus, men futsal free je.. kat tepi library... men la sesuka suki hati..xyah nak tempah court..g men je.. men la bpe jam pon...no hal..

kat UMT ade lokman...uiks??? heheh jgn marah ye encik lokman...

kat KT ade pantai di merate2...pilih je nak g pantai yg mane...best tau lepak2 kat pantai sambil dihembus angin...wah bestnya!

ha...kat terengganu gak bile nak pilihan raye je leh la tgk keadaan poster cmni..hehe..

mase mula2 aku masuk UMT, sedih tau kat KT xde mcD...hahahah!!
tp akhirnye ade gak..fuh!

mase mule2 masuk KUSTEM kan... wajib tau g Pulau Bidong... join survival Laut...haha!!
'halus mulus' muke sume org mase blik dr Bidong..

dan..kat Bidong ni, aku penah tersepak ikan nemo! sape suh men2 kat kaki aku... tu yg aku tunjuk tu umah dia kot..comel wa ckp lu!

sampling merate2... yg penting geng2 yg sekepala...kami kaki ponteng kelas! yeah! hha!


kat UMT pun ade rumah haiwan gak..hehe...tp ade kambing je sekor mase ni...

waterfall!! kat sekayu...dey kitorang bkn purposely gi dating pon..ni time sampling la..salu g sane seminggu la field trip..

dan yg paling penting, byk kenangan sepanjang kat sane...yg bila igt balik mesti nak nanges...
rindu maa....
kalu org tnye aku, ape yg best sgt kat tganu tu?
mesti aku xtau nk jwb pe..
tp itula yg aku rase...
terengganu sgt best di hati aku....
dulu aku penah xblik kL pon mase cuti...
aku lg best duk kat umah sewa..heehee...
skg ni, aku dgn berani nye rase..
KL dah xbest...
Terengganu dah pikat aku la...
hmm...rindunya kat ketenangan jalan raye lepas kul 10 dah lengang...
kat lembu kambing tepi jalan...
pantai...
ikan celup tepung..
mcfly..
rumah kampung..
lopak air...
taik lembu yg bersepah..haha!
plate kenderaan start dgn T & D...
pasar payang...
org yg berpakaian simple [sbb duk KL ni sume nak berfashion, huh!]
dan loghat terengganu..
isk isk~
doremon...nak pinjam mesin mase leh x?

Ikan bulu itu jahat??


alamak...pagi td mak mcj ckp ikan bulu pelepah tu dah mati sekor..

sedih weh.... aku beli rm8.50 tu 1! adoyai! boleh mkn nasik 2 hari...

em dah mati nak buat cmane... redha je la... :(


baru je smlm aku tgk dua2 ikan bulu tu men kejar2...

dah mati sekor... mak ckp dia mati agak tragis..sirip dia hilang 1 mcm kene gigit..

hoh??

dasat tu!


pastu bru kejap td mak tepon lg.. mak kate ikan emas mak pulak dah berlobang kat kepala...ekor dah rompong...

?????

keliwon mane lak yg mgerjakan ikan2 kat dlm akuarium tu????



pastu mak kate dia g cekla bgkai ikan bulu pepepah yg mati pg td, mak kerobek la mulut dia...

jeng3x!

rupenye gigi dia tajam! rahang dia besar!


alamak...aku terbeli ikan hanibal ni...

rasenye dia la yg makan kawan dia..

dan dia jugakla yg gigit ikan emas mak yg skg dah nazak...


hmm...


aku rase sah2 la dia yg mkn...sbb sebelum aku beli dia, akuarium tu aman damai je..

adoi rase bersalah lak... :(


dan yg pnting rase rugi!

aku rase kalu bela dia saje xpe, ni sbb ade ikan mas sekali...

skg dia telah di isolate.. xau nak watpe ngan dia..

nak buang, mak kate dh beli mahal2...

nak bagi org boleh je, tp nak bg sape ek?


korg nak?

tp make sure xde ikan lain la..


ikan ni cantik, siyes aku cakap cntik...

unik...sbb dia x nmpak macam ikan..macam bulu pelepah..

hmm....

aku dalam dilema skg...paut ke aku wat lupe je hrge dia rm8.50 dan buang?

ataupun bg org secare free? better dr buang kan?

atau...biar jedia duduk dlm gelas tu...dan menambah jumlah akuarium kat umah aku jd 4???


uwaaaaaaa!!

Feb 25, 2009

Zizan RajaLawak

aku bgn pagi ni tringat yg kelas dah batal..
jadi aku pon cam xtau je nak watpe..
aku pon hapdet la blog..tp nak hapdet sal ape?
x kuar dr bilik pon lg..
boring neh...selak2 la folder gmbr dlm laptop...
[bygkan cmane aku selak bnde virtual]
tgk gmbr2 lame.. pastu update blog Elin jap..
dah reply2 comment2 dr org2 putih tu sume, aku belek lagi album gmbr..
dah samapi folder last sekali..aku rase aku nk tayang ar gmbr ni...hahah!!
gmbr ni mase konvo aritu..mase ni baru sampai kat otel..
kali ni abah nak duk otel budget je.. kat teratai tenang...
tpt ni dekat2 dgn bulatan batu bersurat tu...
sesampai je kat otel tu..kitorg ternampak la encik ZIZAN tgh duk makan kat kedai mkn kat bawah tu dgn bapak n adik dia..
aku suh abah g tgur..haha!!
pas tgur borak2 la sikit2 ngn dia..
wah wah sporting mamat ni!
bagus...jage reputasi..hehe
dapat la aku bersalam sedas ngn dia...haha tgn lmbut u!
pastu bgmbor la.. dpt la 3 keping..kikiki...
ha beg yg dia pgg kat atas tu beg baju aku!
*wink wink!
memandang aku pon minat la gak ka dia, aku pon mintak la no fon dia..
weh dia bg weh!
tp syg nye... no tu telah hilang bersame enset sony ericcson ku yg telah dicurik aritu...
uwaaaaaaaaaaa!!!
aku plak x bg no aku kat dia..
huhu..cedihnye...
tp yg penting, Nana ngan Alang jeles tgk gmbr aku ni..ade gak gmbr bdua ngn dia..
tp gempal sgt aku kelihatan sbb duk sebelah dia yg slim ni...hahahaha!!
hmm....agak2 org yg curik enset aku tu dah kene untut ke blom ek?

Feb 24, 2009

Just play play..

Rules: It's harder than it looks!
Copy to your own post, erase my answers, enter yours and tag people you want.
Use the first letter of your name to answer each of the following questions.
They have to be real; nothing made up!
If the person before you had the same first initial, you must use different answers.
You cannot use any word twice and you can't use your name for the boy/girl name question.

What is your name : Syazni
A four letter word : suka (suke pe?hehe)
A boy's name : syed (haha..tu je yg terpacul kat kepala)
A girl's name : syarifah (GIS???)
An occupation : Supervisor..
A color : silver..yeah!
Something you'll wear: sandals..
A food : steak (wah selera barat!)
Something found in the bathroom: shower..
A place : sekolah..
A reason for being late : stay up malam td.. (adekah aku kntoikan diri???)
Something you'd shout : Setan air! (huh mmg bese sebut nih..i'm evil..haha!)
A movie title : Sayang Salmah (hik hik...klassik giler ah!)
Something you drink : sky juice (bru je teguk..tkejut aku tgk soklan ni)
A musical group : Sheila on 7..
An animal : singa..
A street name : err...Singapore road (lame gak pikir ni..huhu!)
A type of car : suzuki swift (helena!!!)
Title of a song : someday, sugar ray..
elleh...senang je pon...
sape nak try leh try ek!

Oh Dr Badrul...nape tak bgtau awal2...

adoyai...dah byk ari aku pulun wat sal endemism tu..
pinjam buku bkoyan2 dr library...
kelek kehulu kehilir...
mak suh balik tido umah pon aku ckp xleh sbb prepare tuk presentation sok...
sekali di kala aku terlelap pas semayng mgrib tadi..
'tet tet..tet tet..'
enset ku berbunyik menandakan ade org antor sms..
dgn mamai nye aku pon bukak...
sms tu bertaip..
'syaz, esok kelas dr bad xde, btau yang lain k.'
what?????
oh no...
1st time dlm idup aku, aku rs keciwa x dpt kelas :P
wakakaka!
bkn pe, kalu tau x jadi present sok, baik aku g bpoya2 tadi..ceh...

Pa'e mengetag aku..kan? hehe..

Describe 10 things about the person who tags me.
1) nama nya Faizah..
2) ayah dia Azizan..
3) budak biodi UMT dulu..
4) dulu duk umah mok nik..bil air mahal tu!
5) dulu dia wat fyp bwh encik Amir..
6) mata dia cantik bangat...
7) dia dulu matrik labuan...
8) dia sgt aktif mase undergrad dulu..
9) skg wat dpli kat UKM ni gak...
10) dia pandai menulis cerita...
kah kah..skema lak rase.. ok x pa'e?
Describe 10 things about myself.
1) org panggil syaz @ syazni..
2) zaimi panggil Nie..
3) org semenyih...
4) sayang terengganu..
5) sayang zaimi (^^,)
6) kucing aku pon ade blog..antarabangsa tau!
7) suke tangguh keje..kalu wat keje awal tu bkn aku la tu..hahah!
8) simple je..pakai cardigen pon x reti..
9) baran..
10) cepat gelabah..huhu~
10 people been tags by me
sape ek? tagged je la..nak wat, wat, xnak wat xpe..
1) eyena la sape lagi..
2) addy
3) ameera
4) leena
5) aizat red box brain..
6) najwa
7) azie
8) gezek
9) diena
10) putri..

Dancing Mat Part II

ayoyo....
weekend aritu aku balik umah..
aku bwk la dancing mat yg aku beli tu...
hambik...
nana ngan abah pon dah berjangkit nak main...hahahahahaha!!!
ni nana..adik bongsu aku...
pagi sabtu tu aku ngn mak g kubur atok..
dalam tghari baru balik...
mase kitorg balik, nana x mandi lagi...truk tol...
upenye dia tunggu nak main bende tu...
sbb mlm sblnye aku dah ajak dia main..
jadi dia xnakla mandi lagi nanti kene mandi 2 kali...
cacatnye adik...
pastu dia pon main la terlompat2..
haha...
tgk la tu, pakai baju tido lagik...
ampehz...
dahla siap merancang nak beli gak...
hua hua hua...
penat nana...dtg pulak encik abah...
ade hati nak main gak abah upenye...
hehe...
exercise kan bah?

abah suh aku slu main bnde tu..
dia suh aku kurus..
hoho...

nyanyi cam lagu AF sket...
"bukan mudah...menyusur tangga ke angkasa..."

kiki...
ingat senang ke nak nyah lemak ni?
nak ternak cepatnye...
jahat nye lemak...!

and thanks to the Dancing Mat...huhu...
hey u make verybody wanna have 1 la.. crazy mat...

Feb 23, 2009

Gila membela ikan!

heheheh...
entah angin kus kus ape ntah yg mnyinggah kat aku, aku rase gila jap nak membela ikan..
ha tgk kat bwh...
ni akuarium kat umah aku kat semenyih...
aku ngan zaimi yg beli...
hahah...tp last2 bila aku duk ostel mak yg kene jage..kikiki...
kalu korg nampak, kat dlm akuarium tu ade 4 ikan emas, sekor ikan bandaraya dan 2 ekor ikan bulu pelepah..
sbb dia nmpak macam bulu pelepah...
Agungnya ciptaan Allah... Subhanallah...
selain akuarium tu, kat umah aku gak ade 1 ajuarium kecik yg plastik tu, isi ikan guppy abah.. 4 ekor kot? pastu ade 1 lagi akuarium yg lg kecik.. mak isi anak2 guppy... dalam 50 ekor.. sbb 2 guppy betina baru je beranak...hahah!
ha..tgk kat bawah ni lak...
tgk jgn x tgk...

jeng3x!
ni akuarium aku beli siang tadik..
aku letak kat hostel lak...
aku bela 2 guppy and 1 ikan color..
aku pon xtau ikan ape, tp kat kedai tulis ikan kaler..
cantik gak la..kaler pink...
sorry la gmbr x cntik..heheh..
zaimi pon beli akuarium gak letak kat bilik dia..
dia bela ikan Oscar...
ngn ikan2 kecik sbg makanan Oscar tu...
mase nak beli ikan oscar tu semalam.. minah endon yg keje kat kedai tu dah la pelat semacam..
org tanye dia makan ape, dia sebut pelet, tp bunyi mcm carrot..
jadi aku pon namekan ikan oscar zaimi sebagai Carrot..hehehe...
kesimpulannye dalam idup aku skg ade 3+1+1= 5 akuarium... :D

Feb 22, 2009

What's in My Bag?

i) show your bag
ii) mention what is in your bag
iii) choose 5 friends to do this!
Cik Amy cakap nak tau ape dalam beg... ha meh nak cek sket...
ha ni la beg buruk aku.. aku beli kat mines lame dah.. dekat setahun dah kot.. sbb tu skg aku sgt tgedik nak beg baru..uwaaaa......
pe dlm beg? ha meh kita selongkar same2 ye.. pe yg aku kendong selame ni...

1) bil2 & ketas2 jadah hape ntah... ade la dalam beberapa gram beratnye..huhu

2)duit?? adoyai bersepahnye duit aku... trok tol!

3) wallet... usah di tanye nape gambar bear... aku pon xtau nape..
4) kunci umah.. wajib bawak nanti kot2 balik mase mak xde kat umah xkn nk tercongok berjam2 depan umah..

5) hairband spare.. kang wat nye terhilang mase brenti smyg mane2 tburai lak rambut.. cmane nak pakai tudung.. hairband ni paktak belikan mase dia wat haji aritu..

6) kad matrik..juge wajib bwk.. leh dpt student rate kalu g mane2..haha!

7) maxis broadband modem..hmm... nape de dlm beg ek?

8) sikat boleh lipat..senang nak sikat rambut pas solat di surau awam..

9) pin2.. spare gak...

10) minyak wangi yg aku pakai jrg2.. sbb xsuke bau dia..

11) inhaler dan krim kaki... ubat ni.. wajib bawak..

12) mekap2 murah ku..huhu...

13) mathurat.. senang.. kot2 la nak g kubur atok leh bacekan Yassin..


14) kamera zaimi... heheh...

ha tu la yang aku kendong selame ini...
5 org untuk diselongkar?
xtau la depa nak wat ke x...
1)Pa'e
2) Eyena
3)cik Yana
4) Rini
5) Naz

Feb 20, 2009

Dancing Matt

aritu kan... aku belek2 la blog cik eyena tu..
huhu...
dia telah mempromosikan 1 brg best!!!!
di saat bdn yg makin lame makin byk keparasitan si lemaks..
aku pon tergedik rase nak mencube nye...
dah nak cube xkn nak pinjam kat eyena lak..
jadi...
aku mgajak encik ahmad zaimi untuk menemani ku ke Pusanika selepas kelas Prof Latif semalam...
jeng3x!
DANCING MAT!
aku membeli mende nih dgn mghabiskan duit aku sbyk rm55..
huhu..
easy to install...
sekali main, bsh lencun baju!
jadi bak kate cik eyena.. bleh bersenam dlm bilik je dah skg..
xyah kuar...
bila dah salu lompat2 ni ringan sikit rase bdn (err..berat bdn x timbang lg, ni mksud aku rase bdn)
lgpon x la boring mase bersenam tu..
syiok je..
haha!
ha ni la kotak nye...
ni pulak dancing mat nye... jgnrisau, bende ni ringan jer.. lembut untuk tapak kaki.. makin lame main, dia makin peka.. main dia xyah pijak kuat2 pon...lembut2 je..

haha!
pas install, main la!


byk lagu ade... x terlarat punye nak abehkan..
hehe...
credit to cik eyena kita!!
arigato ne...!

Feb 19, 2009

19 february..

19/2/2009....
9-10.30 am: kelas Prof Latiff...
10.30 - 11 am: berjalan dari masjid g pusanika.. (gila x lame?)
11 ++ am: beli bende best...haha! (nanti aku citer yer....)
11.45 am - 12.30 pm: makan tgahari.. dah la x abeh mkn lagi dah de org tunggu meja.. berkerumen ramai2 depan aku...macam najis!
12.45 - 1.45 pm: duk bilik...wat ape yg patut...
2 pm: kelas Dr. Shukor..alamak ai... mathematical models... oh how i hate numbers :(
4.30 pm: gi Warta..makan rojak ayam...dahla lame tol mamak2 tu nk ngantor air kitorg.. bila dah antar menceceh2 lak... yg paling dasat, ayam aku TERBANG dari pinggan...terbahak2 aku glak..kah kah!
5 pm: men boling 1 game..arini dapat 102 pin jatuh..haha!
5.30 pm: g kedai akuarium.. zaimi ade bkenan kat 1 ikan ni.. we are planning to buy it soon!
6.15 pm: gerak g kete.. amek gmbr berpemandangan jap..hehe.. ade lak mamat motor yg gelakkan... ala aku tau dia jeles sbb dia xde kamera mahal.. xpon jeles sbb xde sape sudi tgkap gmbr ngn mamat HODOH macam dia...
-ha ni la gambarnye..hehe-
6.30 - 8 pm: duk bilik wat ape yg patut sekali lagi...

8.30 pm: dah ade dlm library... carik buku tuk esaimen Dr. Badrul...

9.30 pm: jumpe 8 buku bersesuaian...kami bedal pinjam kelapan2... dahla mase nak pinjam tu baru pasan kad matrik tertinggal lak kat komputer kat tgkat 5... jenuh lak aku nak naik balik... nasib bek jumpe kalu x jenuh aku nak g repot polis lagi....huh!

10.00 pm: minum kopi yg beli dari mesin..haha!

10.30 pm: gi mkn laksa lak kat kedai Pulau Mutiara.. x abeh.. sbb x sedap...

11 pm: balik...

11.30 pm: wat post ni...

Feb 18, 2009

UKM jaring

Ya...sejak aku masuk semester 2 duk kat KIAM ni, tetibe je ade dah wifi plak... kalu ade dr dulu xyah la aku g langgan Maxis Broadband ni...ciss....
ha...memang kecoh la sume org sbb dpt tenet free kat hostel...
best kan ade tenet?
leh update blog, cek friendster, cek email, downlod lagu, bace paper....dan yg paling org x wat tp boleh di wat adalah carik jurnal...haha!!
hmm...
tp aku ade 1 kisah sal wifi ukm jaring ni...
nak tau?
ke dah tau?
smlm kan, mase aku g bayar yuran asrama kan....
tetibe kitorg tekezut sket...
ade caj tmbahan rm45...
eh kak ni ape ni??
dahla bil2 pon kene byr rm25...
"oh, tu bayaran tuk wifi dik..."
hah????
rm45? jadi ape yg free nye???
bongok tol...caj tsembunyi rupenye....
kalu aku xnak gune ukm jaring cmane??
aku ade broadband!
mcm skg pon, ukm jaring server asik down je pon..
aku gune broadband aku...
tp akak tu kate....
"mmg pihak asrama UKM yg key in byrn tu, asal duduk asrama je wajib byr, x kira guna ke tidak.."
oh no...jahatnye...
ah aku ckp byk pon x gune...
aku pon ade gak gune UKM jaring tu kadang2...
tapi yg sedihnye ade sorg dak pompuan yg bayar kat sebelah aku....
comey dak nye...dak FPI kot...pakai tudung labuh...
"kak, saya kene bayar jugak ke rm45 ni? saya tak guna pon, laptop pon saye x ade.. saye guna komputer kat cyber ptsl tu... nak gune komputer sane saye dah kene bayar.. wifi yang saye x gune ni kene bayar ke? duit saya x cukup la kak... saya bayar lain kali boleh?"
sian nye!! isk isk!!
tp akak tu tetap jawab same.. duk je asrama UKM, wajib byr...lmbt sket xpe..
x patut sungguh!!
hmm...sian budak tu :(
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...