Pages

Jan 27, 2009

Video Arwah Atok

selongkar barang2 lame.. video2 ngan gmbr2 lame dlm koleksi angah..
terjumpe la 1 video ni.. video ni mase 1/2/2007 dulu...
2 tahun lepas..
sedih plak bile tengok..
mase nia ku xde, aku kat terengganu..
tak cuti time tu.. aku igt aku kol je atok mase tu..
1 february adalah hari jadi atok.. kirenye mase video ni atok berumur 76..
tp aku dah try nak upload video ni sampai sudah tak boleh..
jadi aku letak gmbr je la..
tgk la muke atok.. sempat wat muke kelakar..hehe..
atok mmg sporting..
sgt happy.. rindunya.. ;(
xkan ade dah moment ni..
semoga roh atok dicucuri rahmat..
miss u..








arini bday atok~kalau atok ade lg atok arini 78..
tp umo atok dah thenti di 77..
Al-Fatihah..

Jan 25, 2009

Filem Maut


Fuh!!
korang..
gi la tengok citer ni.. siyes aku cakap iyanya mampu untuk menginsafkan..

baru kita sedar.. byk nye dosa kite kat Allah..
citer dier okey, ade 3 part..
cuma macam byk potong la.. jd part yg 1st tu jd slow and wat aku boring..
tp masuk 2nd part.. dah start best dah..

huhu..

Tuhanku.. aku tidak layak masuk syurga mu
namun tak pula aku sanggup
masuk nerakamu..

astarghfirrullah..


gotta go..adik nk modem dier balik.. daaa~~

Zamarul Hisyam & Lisdawati

Lalalala.... tadi aku g antar adik aku g kelas gitar kat RHEMA MUSIC kat Kajang.. kat deret sebelah kedai buku Czip Lee tu.. kalu org kajang ngan area bdekatan sure tau ne kdai ni.. pastu.. kelas gitar nye tu 30 minit.. aku ngn zaimi pon g la round2 kat kedai2 sekitar tu.. malas nak naik.. jenjalan.. jnjalan.. tetibe ku ternampak sorg mamat yg agak tak berape tinggi.. macam kenal je..


eh eh.. ZAMARUL HISYAM la.. watpe lak dier kat kajang ni.. pastu aku caka la kat zaimi.. aku ternampak zamarul hisyam.. tak sempat zaimi nak bg respon.. aku ternampak lak LISDAWATI..


dgn selamba yaya nye aku pon ckp..


"eh eh.. lisdawati...."


mase tu lisda duk lalu sebelah aku.. dier dgr aku ckp dier pon pandang.. pastu dier senyum..


mase aku ngn zaimi duk pandang ke mane si lisda nak g, abang tukang kasut yg de kat sebelah tu pon tetibe je bersuare..


"dorg nak shooting kat kedai emas tu.. semalam produksi ade bgtau abg.."


hoh? kot iya pon dorg nk blakon xkn dorg btau abg??

haha.. iya la tu dorg nak blakon.. jenuh kene touch up make up si lisda ngn sorg lagi artis pompuan tu.. sape ntah aku pon x kenal lg.. tp lisda cantik la..



pas kelas nana saje g balik kat set shooting tu.. tgk dorg duk blakon lg.. dengar la zamarul jerit2.. blakon cam cara dier salu blakon tu.. lisda cam xde dialog je.. huhu.. sempat la gak aku tgkp gmbr..
nk bgambar ngn dorg cam malu je plak.. lgpon cam sebok je.. zamarul pon tersengih2 je.. xtau la sbb panas ke hape.. haha..




jumpe artis lagi.. hahaha!!
(^^,)

Jan 24, 2009

Aku demam!

hmm.. aku dah naek pelik ni..

dah lame dah aku demam tp x jugak baik2..

batuk..

semput..

selsema..

pening..

skg ni dah sakit pinggang lak..


jadi..nak berblog pon xde mood..

nanti bile mood aku dtg aku update yg bes2 ek..

doakan aku cepat sembuh..
bler ar leh seronot cam dlm gmbr tu balik..
huuhuu.. x larat..

daaa~

Jan 23, 2009

Wanita lebih rumit dari membina jambatan emas?




haha..
aku baru je beli buku mastika baru semalam keluaran februari..
kat ruangan senyum pisang, aku terbace 1 cerita yang aku rase best..
secare ringkasnye, cite die sal sorg lelaki yg terjumpe ngn pelita ajaib..pas dier gosok2 pelita tu, maka keluar la sekor jin.. dan sperti bese, jin tu kate dier leh tunaikan 1 permintaan lelaki tu..
lelaki tu pon mintak la supaya jin tu bina 1 jambatan emas dr umah dier ke pulau langkawi.. supaya senang dier selalu g jumpe awek dier kat sane.. lebih2 lg skg pon dier tgh gaduh ngn awek dier tu.. dier nak g mintak maaf..
pastu jin tu cam keberatan la gak.. jin tu kate, permintaan dier tu materialistik.. mkn mase bertahun2 bru leh siap.. kos pon tinggi.. emas mahal.. selat melaka pon dah kotor.. jin tu suh dier tukar wish..
dah jin tu ckp cmtu, dier ponpikir la balik.. dier salu gaduh ngn awek dier sbb dier x phm cmne nk bace atau screen ati dan kehendak awek dier tu.. jadi dier pon btau la jin tu, dier kate, okey la dier stuju tukar wish.. dier nak 1 kebolehan untuk membace perempuan.. ape perempuan suka, apa yg dorg pikir, kenape dorg sedih, ketawa, marah, dan cmane nak wat perempuan ni gembira...bla bla bla...
tp, tak abeh lagi lelaki tu bercakap, jin tu dah potong dah cakap lelaki tu.. jin tu trus tanye balik.. "err..ko nak jambatan emas tu ade 2 lorong ke 4 lorong, nak letak tol tak?"
heheh.. pa aku bace citer tu aku terpikir, nape ek, susah sgt ke bg lelaki nak paham pompuan? sampai dorang lagi sanggup wat jambatan emas cam citer kat atas? hahaha! tp mmg persoalan tu selalu sgt timbul.. pihak lelaki salu tegakkan yg pompuan ni sukar difahami.. yeke? kalu jarang berbual and jarang jumpe tu mungkin la kot.. tp ini yg suami pon cakap masih x phm isteri.. sdangkan dah duduk sebumbung, makan semeja, tidur skatil.. tak dapat tgkap lg pompuan tu cmane? ke saje tak nak paham..haha.. ke lelaki je yg nak pompuan phm dorg?? jeng jeng jeng.. ade bukti yang aku penah terbace, lelaki memang peratusan dier lg tinggi dlm egois.. kekadang tu dier phm je pompuan tu, tp dier saje je ego, wat2 tak phm and nak pompuan tu yang mengalah.. sebagai contoh, dalam kes sorang ygaku kenal ni.. dier tau isteri dier ni tak suke di sakat2 diusik2, tp dier lagi sakan menyakat ngan mengusik isteri dier.. sampai la isteri dier merajuk.. pastu dier tanye,knape mrajuk? hehe.. macam2..
lelaki ni pon kekadang dah tau tak nak perempuan tu marah, merajuk, sedih, nangis, tak nak bercakap ngndier, tak payah la buat ape yg perempuan tu tak suke, ye tak? simple je.. ape yg x pahm sgt sal pompuan? huhu..
tp kalu dalam sesuatu perhubungan tu kalu aman damai je.. gelak je.. bosan jugak kan? ibarat minum kopi letak banyak gula, pahitnye tak ade.. memang manis, tp bg kesan pada jangka masa panjang.. mungkin juga situasi "lebihkan gula" macam tu boleh menjurus kepada hipokrasi.. kan?
Allah jadikan manusia, makhluk2 nya berpasang-pasangan.. lelaki & wanita.. semua dengan fungsi masing2.. jadi.. belajar la memahami ntara 1 same lain.. kerana hidup kite ini adalah simbiosis.. setiap wanita memerlukan lelaki, dan setiap lelaki itu kadang2 memerlukan lebih dari seorang wanita..haha..
enough merepek! da!

Barrack Obama Yahudi??


dah mlm2 ni aku pon membukak la blog sorg kwn aku ni..

bile bace tu wat aku tpikir..

obama ni kalu ikut2 citer dlm paper pon sebenarnye dier murtad..

dier pernah islam sbb bpk tiri dier islam..

ntahla..

ape la nk jadi..

ni kate dh yahudi lak..

ade logik nye..


meh la jengah blog kawan aku ni..




tiga2 point dlm gmbr tu ade kawan aku ni ceritakan..

Jan 22, 2009

Report polis

allu.. arini aku nk story sal pengalaman sadis aku sal kehilangan kad matrik..
alkisah.. kad matrik aku ilang dah dekat sebulan dah..
aritu dah g dah unit keselamatan UKM lapor sal kad matrik ilang.. sekali mak guard kat situ kate kene g report polis dulu..
?????
heran gak mase tu..
pastu tanye kat sal ngn farah, sbb dorg dak UKM dulu..
dorg kate xyah repot polis pon..
mse tu aku dh hot dah. aku mmg tpikir yg makcik tu pekena aku jer..
pastu pagi td g la lg..
tup tup..
mmg sahih!
prosedur baru UKM skg mmg kene wat repot polis..
x caye? ha cube tgk kat bwh ni..
ente pcy skrg?
huhuhu..
pastu.. disbbkan aku dmm truk gak arini n nk g ke pusat kesihatan.. jadi aku pon tpakse la g ke balai polis kat bandar baru bangi ni..
sesampai je kat balai polis tu,aku tpikir..
cmane nak cakap ngn polis ni ek.. kang gelak kang naya je..
nak ckp cmne..
"polis polis... kad matrik sy ilang.."
hoh??! xkan nk ckp cmtu kot??
ayoyoyo...byk malu juga..
bile aku start cite je kat polis tu, dier trus teka aku ni dak UKM..
dier pon gelak je..
mmg dier kate x relevan tp dah UKM bg arahan dorg wat je la..
gilo.. UKM je yg ilang ad matrik kene repot polis.. dan aku bukan yg ptame..
huhu~


ha.. inilah repot tu.. dahla kene byr RM2..
sabau je la.. agak myusahkan la...
@#$%

pastu g balik kat unit keselamatan tu..
dier amek salinan besar..
pastu kene isi borg lagi.. aduhai..
xleh tulih rgkas2 lak tu..
kene sound sebijik aku sbb tulis ringkas2..
sekali lg @#$%^&

las sekali zaimi yg tolong aku isikan borg..
ni borg lain lak..adoi.. dahla sakit2 bdn..
byk lak dugaan..
sabau je la..
pastu..
x sampai pon 5minit..
kad matrik baru aku dah siap di cetak..
hoh???
kejap je pon.. ampeh..
saje je pjg2 kan prosedur..



ni la kad matrik baru aku..
sebijik tet tet macam kad matrik lame..
haha..
ampeh tol~~~



Obesity? Gemuk?


ramai orang ckp gemuk itu comel? yeke? ke nak amek ati je..

haha.. badan aku pon berisi tp aku rase x la obes lg kan?? huuhuu....

gemuk macam bola.. gemuk macam belon.. haha..




bila dah obes, mula la wat macam2 untuk tinggikan balik keyakinan diri tu..

ade plak yg wat macam2 tuk kelihatan menyerlah...?

bukan bila dah gemuk je anda mesti dah menyerlah ke? hehe..


aku tulis ni bukan nak ngate sape2.. aku x tuju kat sape2 pon..

ni secara am.. x caya ckp aku?



org obes ni kekadang lg yakin dr org x obes..

contohnye dalam berpakaian..

keh keh keh.. kekadang aku nak beli baju pon aku rase dah susah..

ye la.. takut org npk lak spare tyre.. kikiki..


tp cube tgk sorg artis Malaysia tu.. relax je dia kan? bagus tol..

self-esteem yg tinggi.. bile la nk jadi confident cmtu..

i hope so..




tp kalu pakai sampai lemak tsembul ngn sgt dasyat pon wat aib je.. ye dak?

bsederhanalah..




1 lagi sal org XXXXXL ni, ade gak SEGELINTIR yg jenis untuk naik kan self confidence dia, dia suke pangkah org lain.. maksudnye.. selalunye kan lelaki lebih tertarik dgn perempuan x obes.. maksudnye, dr kurus ke chubby je la.. obes? jrg.. jadi, dorg yg obes ni pon terase la sbb xde sape nak..



pastu mula la dorg ni suka bercakap besar dan menyakitkan ati org lain..

bukan setakat ati, fizikal pon dorg sakitkan..hmm.. macam2 kan..


tp ade yg bagus tu bagus tol.. senang rase ati bkawan dgn yg bagus ni..

dan bila hati dier baik, barulah kita btol2 nmpak dier comel.. x nmpk obes dah..

siyes.. jadi.. sucikanlah hati.. dgn hati yg baik, boleh menutup kekurangan yg dlm bentuk 'berlebihan' tu..




moralnye di sini: weh diet weh!!


sbb pe tau, obes ni banyak x eloknye dr segi sains pon..


Burger Otai dan Ubat selsema..

xnk ckp byk.. aku pon dh x larat.. saje je nk show off burger aku..
ha ni pembuat burger nye..

yg ni encik burger..huhu.. gmbr x seindah rase..
ngeee~




haha.. pas makan.. makan ubat..inhaler siap sedia tepi bntal.. sgt x sehat..daaa... jumpe lg sok..



Dobi layan diri....

yeah.. pastu g dobi layan diri lak kat seksyen 16 ni..
senang aje.. masuk baju dlm mesin, masuk sabun, masuk syiling rm4..
pastu idopla mesin tu.. tggu 1/2 jam, siap la baju.. balik bilik sidai aje..
xyh susah2 basuh tgn..
sesuai la tuk org yg x yakin bile cuci baju pakai tgn macam aku ni hah..
haha~



Bluetooth USB adapter & USB Powered Speaker


Yeah.. memang aku x baik lg selsema.. and it's actually getting worse! tp td pas lunch..aku ngn zaimi g kedai CARI KOMPUTER kat bangi neh.. actually semalam dah g.. zaimi g tmbh RAm laptop dier.. 1GB cuma RM 39 sahaja..net price.. murah kan? pastu semalam gak aku dh usha2 usb bluetooth ngn speaker tu.. so.. arini aku g la kedai tu balik untuk membelinye.. dan seperti yg korg npk kat atas tu.. itu la dier.. hoho~ di sebabkan 2 jadah kat atas tu..aku dh spend RM40 arini.. kuang3~~

Jan 21, 2009

Portable Gas.. haha!!

weehuu..
td gak aku ngn zaimi g cr brg2 dapor..haha! setelah g meminjam dapor yg comel itu, arini mula lah lembaran memasak sendiri di hostel.. ala yg simple2 je.. bukan menggulai pon.. setakat bende goreng2 jer..


ha.. periuk nasik comel tu aku bwk dr umah. tu mak nye.. bleh la.. hanye leh masak 2 pinggan nasik je pon.. pastu dlm jug kuning tu beras.. aku beli 1kg je td..haha.. x larat nak bwk naik berat2.. dhla duk tgkat 4.. blok 5 lak tu.. atas bukit.. pastu beli telur 5 biji je.. ngn beberape rencah nasik goreng.. huhu..



ha.. ni la dapur comel yg bergas kecil tu.. tgk.. leh simpan dlm beg je.. nenek nye ni.. aku pinjam.. hehe..



ha ni la rupe dier pas kuar dr beg.. cumil! hoho~



dan.. inilah hasilnye! nasik goreng ayam yg sedap! nyum nyum..
nak??
(^^,)




Jan 20, 2009

The Sims 2 Apartment Life Epansion Pack


xde pe pon nk cakap.. aku dh ngabeh kan duit rm30 beli 2 ni..

hoho.. hobby.. pe leh wat.. ngeee~

Anugerah Juara Lagu 23

wow!
itu je yg leh aku ckp bile tgk AJL-23 ni.. best ah, byk lagu sdp n sengit!
x puas gak la tgk..mane nk cr DVD ek..
performance faizal tahir dlm lagu sampai syurga tu mmg power ah! patut la dier mng psembahan tbaik.. canggih! kire ade standard la.. nyanyi live tp mcm wat video klip.. power2! hehe.. Meet uncle husien? yeah..good!! aku suke korg menang!
tringat lak citer Lan, vokalis meet uncle husain tu.. dier jd penyanyi sbb nk kumpol duit tuk wat operation mak dier sakit.. tp malangnye mak dier dah meninggal awal.. sian dier.. sabar ye lan..
FARAWAHIDA? huhu.. menang pon sbb x byk saingan kot.. erm.. mungkin kategori etnik kreatif patut d lupuskan sementara kot.. sbb xde participant la.. rugi je..
psembahan yg lain2 pon ok la.. estrange pon bes.. elyana comel n agak chubby.. ziana zain maintain.. stacy energetic.. sofaz pon sedap.. aizat terer nyanyi live..
cuma spider cam x semangat jer.. ayu plak? no komen la.. tringat lak FBI ckp dier macam oprah..haha!


~FAIZAL TAHIR~

~MEET UNCLE HUSAIN~


~FARAWAHIDA~



Birthday Cake


yeay!

balik je dr midvalley tgk2 abah dah beli kek bday aku mase dier g antar nana g kelas gitar!

yeay!

Career Fair & Midvalley Megamall..

~thanks to ameera akbar a.k.a amy.. sbb secara x lgsung telah mbritahu psl adenye career fair anjuran jobstreet kat mid ujung weekend lps..
ade la byk gak mklumat sal ms depan aku dpt wpon byk keje dr bidang banking, ekonomi ngn engin je lebih.. dakpe la..
adoi..punye la ramai insan2 di midval.. trase lantai bgegar.. bribu org!! tgk sendiri la.. aku ade snap pic..

-ramai x org nak naek tren balik dr midvalley?-












tp..yg best nye g mid aritu, aku telah btemu dgn encik FAHRIN AHMAD dan telah bsalam dgn beliau.. beliau bjalan besame SCHA.. namun.. disbbkan aku agak panik dan tkezut sbb beliau amatlah tampan.. aku tlupe nk ajak amek gmbr..


RUGINYE!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ARGHHHHHHHHH!!!!!!!!!!!!!!!!


~real life encik fahrin bekali gnda lg kacak dr gmbr ini~


dan yg paling best, wa jeles..haha!
jgn marah wa!
(^^,)

So busy..skg baru bleh bercerita aktiviti di umah!

Bahagian pertama..haha.. sesampai nye di umah pada tghari sabtu.. lepas makan2.. kitorg kene ikut mak g skola nana amek repot card dier.. hahaha... adik aku dpt no 10.. dr 40.. di kelas petame.. ade KH dpt C? ampeh.. nasib yg lain A..

hadoi.. sakit idung aku masuk sekola.. dak2 sekola ni dahla selebet.. bau hanyir lak tu.. hahah.. nk wat cmne.. dorg kan d pringkat tumbesaran.. x matured.. p sekor2 berborak mgalahkan org tua..ceh..

meh aku selitkan bebrape keping gmbor sebelum aku citer part2 yg len.. pas ni nk kuar jap.. hoho..

adoi letihnye!





-adik aku yg purple btudung..ye dier besau untuk form 2!

-mak yg tudung putih-

-mak-





Jan 17, 2009

Home Sweet home~


keberangkatan pulang ke semenyih! yeah! arini cuti.. bese la wat master ni kelas pon ari rabu kames jumaat jer.. dah alang2 umah pon dekat benor dgn bangi ni, pekate aku balik je.. haha!
lagipon smalam mak cakap Tesco kat semenyih tu dh bukak dh.. leh ar nak g tgk ke pe ke.. sambil2 tu leh ar nk g menziarah kubur atok ke.. erm..
rindu bnor kat atok.. ~
ptg2 lak mungkin g jenjalan kat UIA lak kot..haha.. melawat siti zaiummi..adik kesayangan nye ahmad zaimi.. tgk la cmne..
karang aku balik semenyih.. lalala~
nk bsiap dulu... papai~~

About Palestine..

Ya Allah Ya Tuhan ku..
aku hanya mampu berdoa pada Kau,
berilah balasan pada puak Israel..
Begitu hebat dugaan Kau pada Palestine..
Sesungguhnya kau lebih berkuasa lagi maha mengasihani
amin~



hmm.. bgn pagi arini tetibe tringat lak kat gambar2 yg aku tengok kat internet semalam.. byk! sume gmbr2 mangsa2 kekejaman Israel kat Palestine tu.. sangat kejam! bukan setakat lelaki yg dorg bedil, pompuan, budak kecik, org tua.. mcm2 seksaan.. kene bakar, kepala hancur, perut tburai.. aduhai.. hebatnye dugaan dorg.. tp for sure, Allah akan terus masukkan dorg dalam syurga.. itu dah pasti..
tp life kat sane sgt mencabar.. puak2 arab ni degil, dan jugak ganas.. sebab itulah Allah utuskan semua Nabi2 dan Rasul kat sane kan? besyukur sgt sbb x lahir kat sane.. ni separuh gmbr2 tu.. yg lain aku x sggup nk upload la..

- budak kecik!-

-mane muke? otak dah tburai!-



-lelaki awal 20-an, perut tkeluar usus!-

kesian diorang ni.. malaysia kite ni aman makmur, mungkin ade yg di antara kite ni x rase pape sal kes dorg ni.. tp baru2 ni, aku ade mengalami kes kematian.. atok aku sendiri yg meninggal.. kami sekeluarga sgt rapat dgn arwah atok.. atok pergi cara baik.. meninggal dgn mudah dan tnpa cacat cela.. itu pon kami dah sedih yg teramat2 dgn dugaan Allah yg tu.. aku tpikir.. macam mane la hati keluarga dorg yg kat gmbr2 kat atas ni tgk dorg meninggal mcm tu.. Wallahualam..
tgk lak gmbr baby yg mati tu, tetibe aku pon terinsaf la sikit sbb aku pon x la alim sgt.. bese2 je.. kecik2 lagi dier dh di jemput balik oleh Allah.. teringat lak aku, kat MAlaysia ni, dah2 tua2 bangka rambut dah putih pon, aku ternampak dorg tu beratur dlm kedai 4D.. beli loteri daaa... tak takut mati kot? haha.. bukan senang tau mati.. kalu amal tak cukup.. nak jawab soklan Marobbuka tu pon amek mase beribu tahun baru pass.. tu pon kalu pass.. kalu sangkut? extend lagi.. Astarghfirrullah..
hehe.. jadi ustazah lak aku arini.. wpon x layak.. ilmu yg seciput je pon..huu~


Jan 16, 2009

Cute chubby little girl!

-budak chubby tu, duk tgh2 padang tgh berlari-
jeng jeng jeng!
inilah pemandangan dari tgkap bilik aku di KIAM ni..
best gak bile petang2 aku bukak tgkap luas2..
di samping angin masuk menderu.. dgr la gak sore budak2 kecik duk main2..
boring2 aku pon sekodeng la dorg duk maen..
jerit2, lari2, sepak bola, panjat2..
sekali aku terpandang lak kat sorg buak pmpuan pakai baju corak barbie..
haha! cute sgt dak tu, tembam!!
dgn rambut ala2 topi keledar cut..
tringat lak aku kat adik aku si nana..
ms kecik2 dulu cmtu la dier, kalu org minang ckp, bobok je..
haha!
hmm.. cute~

Fried banana! yummy!


zaimi g semayang jumaat..jadi sekarang aku mengabihkan mase dgn memakan, FRIED BANANA!!


goreng pisang da.. sedap gak..


meh ar join.. hee..

Jan 15, 2009

Rumah dulu dan sekarang

Rumah yang aku duduk sekarang ni, 
boleh dikatakan baru la jugak..

DUlu aku duduk kat Balakong..
Taman Taming Jaya, sebelah Taman Impian Ehsan..
Kiranya taman bersebelahan je dengan angah & Nenek & atok.. 
Tapi disebabkan jalan terlalu sesak, kekadang tu rasa macam nak bunuh diri lak..
tu yang abah pindah.. aku ikut aje..
haha..

Tu yang pindah..
Lagipun, banyak sangat pendatang kat situ..
Tak kira la jejaka ke, gadis ke, lelaki ke, perempuan ke..
Kalau kat umah sewa dorang tu, penuh la baju dan segala hape lagi dorang gantung..
Nasib la tak gantung diri dia je..haha..

Tapi, tiap kali aku mimpi bersituasi kan rumah, mesti aku akan mimpi rumah kat Balakong tu..
Rumah baru ni tak pernah lagi masuk mimpi..

Mungkin lama sangat aku duduk kat Balakong tu dulu..
sekarang lalu depan umah lama tu, nampak la umah tu dah lain..
eh rindu pula..
huhu..

Jan 14, 2009

Perlu ke sampai repot polis?

adoi.. sedihnye rase..
aritu kad matrik aku ilang.. aku rase aku terbuang sekali ngn sampah..
aku baling dr tingkap kete, agaknye kad tu ade dlm plastik twiggies tu..
huhu..jgn contohi aku yg suke buang sampah merate2 ni..
aku dh kene padah dh.. agak serik gak la..
ye la.. kad matrik kan penting. .nk masuk library la itu la ini la..
dah ilang tu, aku pon g la kat unit keselamatan UKM ni nk repot..
senang citer nak g wat baru la..
sesampai je aku kat situ, aku pon bertanye la kat sorg mak guard neh..
tau mak guard tu kate ape?
"awak kene repot polis dulu, pastu dtg kat sini wat repot kat sini lak, baru leh wat kad matrik baru.."
hah?? tkezut aku.. zaimi dah wat muke pelik.. kot2 la makcik tu salah phm, zaimi ulang la balik, bukan ilang i/c ke, lesen ke.. tp kad matrik je..
makcik tu tetap ckp, mmg prosedur.. kene repot polis dulu..
hadoi..
btoi ke??
aritu adik aku ilang i/c pon polis kate xyah repot kad dier, ini plak kad pelajar je pown??
gilak.. kang kene gelak ngn polis kang x pepasal lak aku malu..
huhu..
igt nak g terus balai polis td, tp x jadi ar..
esok nak g sekali lg, nak cnfirm btol2..
sbb kat UMT dulu pon aku pnah je ilang kad matrik.. xyah pon repot polis..
musykil haku..
hmmm...
padan muke aku..
buang lagi sampah merate2..
ngeee~

Jan 10, 2009

Yang cantik itu budi, yang indah itu bahasa

hmm.. semalam gak aku kene g klinik..
mak ai.. tak terkate betape bpusing2 kepala aku..
dahla sampai2 je kat klinik tu org sgt ramai..
dekat 2jam gak la menunggu turn..
kepala makin lame makin sakit plak tu..
mase tu mula la rase nak marah..
sian zaimi.. sabor je la dier dgn aku ni.. sgt penyabar orgnye..
masuk2 kat bilik Dr Fuad tu lak, dia membebel..
celoteh mcm2.. kepala dah la pening..
siot je..
aku g klinik dier pon sbb dekat ngan umah..
kalu x, sorry sket..
baik aku g klinik jaswant..
mcm bese..
sah2 dah dier Dr yg best..
sabo je la..
arini pun aku x g memane..
pas breakfast, tdo sampai kul 6..
bgn makan, pastu mkn ubat..
lepak2 jap kat bwh.. borak2 ngan mak sket.
skg dah naek.. td cek frenster jap wat survey..
jap lagi la kot tdo..
erm.. ape leh wat..
dah nak demam..
aktiviti pon terhad la..
g temankan nenek pon x dapat..
nasib baik aul x jadi ikut angah balik kampung..
kebetulan lak mertua kak pit plak sakit..
angah kenela g tgk..
sbb aritu mase atok meninggal pon diotang ade dtg tgk..
org berbudi.. kita pon berbahasa la kan~

Jan 9, 2009

Who is the girl next door? oh neighbor..

Bengkak btol la hati aku.. dr semalam budak yg duk serumah dgnaku ni tak tunjuk2 muka lagi..
dia asik duk tperap kat bilik dia je..
Siapakah dia??
adakah dia secantik angelina jolie yg takut sgt nk pkenal kan diri? pelik gak aku.. ke dia mmg xnak kawan dengan sesape pon.. aku je yg agak thegeh2 disini..hoho
pape je la..aku pon x lapar nak bekawan dengan dier.. tp dah duk serumah tu kenela berbudi bahasa sikit..ye dak? aku tau dier bukan antu.. aku dah cek kat pejabat asrama.. dier dak Uitm..
mungkin dia mmg xsuka kat dak2 UKM kot??! who knows...
neway.. aku harap 1 ari nanti aku kenal la dier sape.. giler hape duk serumah x btgur sape!! kalu jadi pape nk mintak tolong kat sape.. ye dak?
hoho.. dahla aku ngah buhsan skg.. x sabar nak tggu kul 6.. nak balik semenyih..
hmmm....tetibe sgt rindukan atok..
atok..nie tau atok xkan balik lg.. :(
alfatihah...............................................

Aku & Flu... selsema daa...



Hua hua hua..
harini genap seminggu aku berumur 23 tahun..
giler ah.. upenye dah 10 thun aku tinggalkan form 1..
hoho..
mulai arini..aku nk berblog la pulak..
saje mengisi mase trbuang sbb aku ni sbenornye xde hobi yg spesifik sejak kebelakangan ni..
very bad..haha!
hmm.. tadi g kelas GIS.. sory la kengkawan.. aku x dapat nk berborak banyak td sebab selsema..
seksa tol dlm kelas td.. adoi..
erm.. disebabkan ni post aku yang first, aku nk share facts ngan korang yang bace nih..
peace! :)
Flu~
What is flu?

Flu is much more serious than you may think. Flu is a virus that can cause chills, fever and a sore throat and, if you have heart or lung problems or are 65 or over, it will hit you hardest.
The virus can also cause headaches, coughing, sneezing and extreme tiredness. In the most serious cases it can cause pneumonia, which can result in death.
Flu is often spread through the air by coughs and sneezes or by coming into contact with contaminated surfaces.


How common is flu?

The number of people who get flu varies from year to year depending on the severity of the circulating flu strains, but some cases occur every winter. Flu can lead to large increases in the number of people who consult their GP. During an epidemic, GP consultation rates reach 1000 per 100,000 population or over.

How to keep well?

There are things you can do to try and stop the spread of the flu. The virus travels best through coughing and sneezing - these can carry the virus at around 80 miles an hour and up to 3 feet - so if you do feel the urge, you're best off sneezing into a tissue and then disposing of it promptly and washing your hand.
Adoi..aku rase aku kene g klinik la~

Jan 2, 2009

Ruang Iklan

Terima kasih kepada anda semua kerana memberi saya pengunjung blog.
Walaupun tak banyak macam blog-blog popular yang lain, tapi..bolehlah!



Maka dengan ini saya ingin menyediakan tapak sewaan iklan 125 x 125 di kesemua blog saya untuk anda. Iklan akan ditempatkan pada bahagian atas/ belah tepi blog. (Boleh berubah kalau saya ubah layout)

Syarat-syarat sewaan:

1) Banner harus anda sediakan sendiri (WAJIB saiz 125x 125, sila kecilkan jika besar)
2) Minimum adalah 2 bulan, tak kurang dari itu. Saya akan beri pakej RM10 untuk 4 bulan.
3) No refund. Dah bayar, tak boleh batalkan.
4) Jika ada perubahan url, emailkan kepada syaznirahim[at]gmail[dot]com.
5) Bukan blog lucah/scam dapatwang/jual produk sex dan yang berkenaan. Saya akan semak dahulu sebelum bayaran dibuat.
6) Bayaran adalah melalui sistem bank-in. (akaun Maybank @ CIMB)




Sekiranya anda berminat, bolehlah emel saya di syaznirahim[at]gmail[dot]com. Respon akan diberikan dalam tempoh 24-48 jam pada email anda.

Detail yang diperlukan adalah:

1) Nama Anda
2) No Telefon
3) Url blog/laman web anda
4) Tempoh sewaan
5) Banner @ direct link banner

Sekiranya saya tidak membalas emel anda, bolehlah remind saya di whatapp @ sms : 0192984616

Terima kasih :)

Jan 1, 2009

Iklan untuk lebih visitor!

Terima kasih kepada anda semua kerana memberi saya pengunjung blog paling minimum 100+ sehari.
Walaupun tak banyak macam blog-blog popular yang lain, tapi..bolehlah!



Maka dengan ini saya ingin menyediakan tapak sewaan iklan 125 x 125 di kesemua blog saya untuk anda. Iklan akan ditempatkan pada bahagian atas/ belah tepi blog.

Syarat-syarat sewaan:

1) Banner harus anda sediakan sendiri (WAJIB saiz 125x 125, sila kecilkan jika besar)
2) Minimum adalah 1 bulan, tak kurang dari itu.
3) No refund. Dah bayar, tak boleh batalkan.
4) Jika ada perubahan url, emailkan kepada cik_syazni[at]yahoo[dot]com.
5) Bukan blog lucah/scam dapatwang/jual produk sex dan yang berkenaan. Saya akan semak dahulu sebelum bayaran dibuat.

UPDATE (13 Disember 2010): Blog Info Kerja Kosong Telah Ditutup.


Sekiranya anda berminat, bolehlah isi borang di bawah. Respon akan diberikan dalam tempoh 24 jam pada email anda. Thanks!





Nama:




Email:




url untuk di link kan:




Mahu sewa di blog yang mana?

Blog Syazni [RM3 sebulan]

Info Kerja Kosong [RM3 sebulan]

Cute Cat Elin [RM2 sebulan]

Kedai Buku Cik Syazni [RM2 sebulan]



Tempoh sewaan:
[dalam bulan]




Direct link banner:




Notis Pemberitahuan:
[e.g sekiranya ada perbezaan tempoh sewaan untuk setiap blog]








This contact form was created by Freedback.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...