Pages

Nov 12, 2009

Gunther von Hagens

Search internet, aku terjumpa sesuatu yang aku rasakan amat menarik, dan gila!
[lupe jap mood takde sbb laptop rosak]

Apa hobi korang?
Membaca? Blogging? Kumpul setem?
haha..ni ade cerita sal sorang yang mempunyai hobi pelik ya amat!

Mungkin ada yang dah tau pasal dia,
tapi aku baru tau harini. Dr. Gunther von Hagens!

menurut info dari wikipedia,
dia berumur 64 tahun, berasal dari Poland,
seorang anatomist, pengarah exhibit Body World,
dan sangat mahir mengenai pengawetan mayat manusia & haiwan yang dipanggil plastination.
Cerita lanjut, korang boleh search sendiri.

Ape yang aku nak cerita sebenarnya?

Ha..mamat ni, dia terlalu kreatif.
Body World tu adalah Muzium Mayat.
Dia menggunakan mayat betul, yang tuan punya badan tu sendiri bersetuju untuk donate kat muzium tu,
ataupun mayat2 banduan yang tak dituntut.

Dia akan siat kulit mayat tu, bagi nampak otot je,
dan awet dalam bentuk yang si mati mintak, ataupun ikut suke dia.

Pelik kan hobi dia?

Ini ada aku search beberapa gambar mayat2 yang dia awet..
peringatan, kesemuanya adalh mayat BETUL.
meh tengok..tak ngeri pon, kretif adela..
meh meh..
[beliau yang pakai topi]
 





ooops!

ni kuda betul jugak..






 

 yang ni mmg mayat ibu mengandung yang mati, and tu memang janin dia..
 




 dan yang orang marah sangat, dia wat aksi orang melakukan sex kat mayat tu..
huhu..



cambest je gi muzium ni..huhu..

ps: bile spital laptop aku nak tepon ni....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...