Pages

Nov 24, 2009

Christmas Carol 2012

Dua2 filem tu aku dah tengok..
Saje la nak crite sket walaupon ramai gak yang dah tgk kan..


Ok, katenye we were warned.
kaum maya dah ramal, akan berlaku kemusnahan bumi pada tahun 2012 nanti, paling tepat, 21 december 2012. hmm.. dirungkaikan pulak dengan teori2 planet la, macam2 lg, katenye perkara same mase  berakhirnye zaman dinosaur dulu akan terjadi..dan kite2 yang manusia ni akan mati..

dalam filem tu aku sempat nampak Malaysia kene gelombang besar, kirenye orang malaysia katenye tenggelam la..pastu ade pulak orang2 america ni wat kapal besar punye kat china..
dia akan selamatkan orang2 yang terpilih, orang2 kaya je la pon, sebab nak naik kapal tu kene bayar 1 billion euro..pergh! mahal! baiklah mati..haha!

well, cerita ni janganlah dipercayakan sangat,
tontonlah tanpa pesongkan akidah kite ye.. kalau kiamat nak jadi, semua bnde hidup akan dimatikan dulu bila Israfil tiup sangkakala, makanya, kalau buat kapal sebesar mane pon, sah2 tak kan sempat naik punya.
dan, dalam cerita ni, diorang selamatkan diri dari rekahan bumi naik kapal terbang.
Huhu..Allah dah bagitau, kiamat itu masa berlaku, segala yang di LANGIT dan di BUMI akan musnah,
Anak akan terlepas dari pangkuan ibu, dan betapa cepatnya kiamat itu akan berlaku, seseorang yang tgh suap makanan pun, tak sempat makanan masuk ke mulut. jadi, tak mungkin la nak lari2 naik kapal pe sume, kuasa Allah lagi hebat dari grafik filem tu ;)
tapi, bagi aku, kalau cerita tu mengenai bencana alam, mungkin boleh la lari gi kapal tu..huhu~

Grafik hebat, jalan cerita sedikit longgar di penghujung.
kalau ikut cerita ni, nanti orang2 yang selamat sume orang2 putih, orang negro, china ade la sket..takde sorang pon melayu selamat :P

emm, gi la tangok sendiri ye kengkawan!

cerita yang baru aku gi tgk malam tadi pulak,
adelah Christmas Carol.




dia filem animasi 3D, tapi sesuai ditonton oleh yang berumur 13tahun keatas je (P13)..
maklumlah, karya Charles Dickens.. korang ingat tak sape Charles Dickens tu?
dia tu setaraf Shakespear gak, aku dengan confirm nye la cakap, kalau aku bace novel ni, sah2 merangkak2 nak abeh..haha!

Disebabkan cerita ni fresh lg, aku tak nak cerita lebih2..
Neway, grafik dia cantik sangat, sangat teliti..
walaupon cerita kartun, tapi aku kagum dengan tapak kaki atas salji..haha
tak paham?
tak paham tengok la sendiri..hehe

Tengok cerita ni pon leh wat orang insaf gak..bukan sebab spirit2 tu, tapi jangan lah kite sia2kan hidup kita..
Aku paling suke ade 1 perbualan dia ngan anak sedara dia..

Mr. Scrooge: U are poor, why are u so happy?
Nephew dia: And u are rich, why are u so sad?

hehe..

ps: zaimi balik kampung~
ps+: aku tak reti sangat wat review..ahaks!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...