Pages

Oct 2, 2009

Bersyukur sangat2 aku dengan muka aku!


Semalam, mase aku duk surf internet bace2 blog..
Aku terjumpa artikel mengenai seorang perempuan ni..
Kredit kepada Oh Tidak! untuk gambar, dan Associated Content untuk berita penuh..

Secara ringkas, cerita tu berlaku pada tahun 1999..
Seorang remaja perempuan dari Venezuela, mahu pulang ke rumah pada awal pagi, di Texas..

Nama dia Jacqueline Saburido,
ha ni gambar dia..

lawa tak?
lawa tak?

masa tu, dia duduk kat seat depan sebelah driver..
tetibe.. kete yan dia naik tu DILANGGAR oleh sorang budak lelaki yang MABUK dan baru berumur 18 tahun, dengan truck kecil..

Dua kawan Saburido mmg mati di tempat kejadian.
Masa kejadian, memang bomba pun ingat dia juga akan mati, sebab dia terbakar melebihi 60% badan dia, memang dah rentung!

Namun, tetibe dia bergerak2 sedikit!
terkejut giler bomba2 & paramedik, terus dorg selamatkan organ2 dalam dia dari tak berfungsi..

Ni ha rupe kete dia eksiden..

Lepas dikejarkan ke hospital, parents dia pun dihubungi..
Awal2 lagi pihak hospital dah nasihatkan mak bapak dia,
untuk TIDAK TERKEJUT melihat dia,
sebab....dia tengah mengalami depression..
lebih2 lagi dia dengar pemandu truck tu cedera ringan je..

ha ni pemandu truck tu..


nape dia nanges?
and nape doktor suruh mak bapak Saburido bertabah hati?
and napa Saburido tu depressed giler?

ha...sebab ni..
.
.
.
.
.



inilah transformasi muka Saburido selepas eksiden tu....

"She suffered extremely severe burns, and there is barely any of her face left. She has no hair, ears, nose, lips, or eyelids, and has to use special drops to keep her eyes from drying out. "


tiada lagi boyfriend..
tiada lagi secret admire..
tak perlu lagi produk penjagaan muka..
tak perlu lagi make up..
hanya PARENTS yang mahukan dia..



dia selalu terfikir, kenapa lah dia tak mati je...
sekarang umur dia dah 30 kot..

dia masih tak wat plastic surgery muka dia..
sebab masalah complication..
mmg dah takdir Allah,
muka dia yang cantik tu,
Allah nak pinjamkan sekejap je..

Saburido hanya bekerja sebagai penggiat campaign jangan mabuk ketika memandu..



rase insaf aku tengok..
sebab tu Tuhan cakap ARAK itu IBU segala bnda yang tak elok...

Ya Allah,
Aku bersyukur dengan wajahku yang kau masih pinjam kan ini....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...