Pages

Sep 3, 2009

Karma 5 Sen


Phew lame giles aku tak update blog..
Malas menguasai diri..
Pastu sebulan gak aku kerja part time..
Letih sikit oh~

Kepada yang follow & comment & singgah, thanks!
=)


emm..semalam aku pergi berbuka puase ngan Zaimi & his sisters..
makan nasi lemak Antarabangsa..best woa!

bese la..perjalanan dari Bangi ni ke Gombak sana agak jauh dan memerlukan beberapa kali bayaran tol..
Oh kitorang makan yang kat sebelah UIA punye kedai, yang franchaise.

Ok, berbalik pade cerita tol.
Dah abeh2 makan pe sume, pas hantar adik zaimi balik UIA,
kitorang pun menuju ke Damansara untuk antar kakak zaimi lak..
dari gombak ke damansara tu kitorang lalu 1 tol..
bayaran dia rm1.60..

aku bukak la laci syiling dalam kete aku ni untuk ambik duit kecik nak bayar tol tu..
ada 2 keping note rm1, sekeping 50sen, dan 3 keping 5 sen..
tpikir la dek kepala otak aku xnk pecahkan note rm1 tu, and nak bayar gune duit 5sen tu..
sbb kalau tak, tak tau gak nak gune duit 5 sen tu kat mane..

jadi aku pun hulurla sekeping rm1, sekeping 50sen & 2keping 5sen kat zaimi..untuk dihulurkan ke Tol Gate Girl tu..
hehe..selamat duit 5 sen tu.. aku siap menegakkan kebenaran yang 5sen pun duit jugak..pe salahnye kan..

Tapi tu la.. Karma does exist!

Dah aku ngan zaimi on the way balik ke UKM, kene lalu tol Sungai Besi lak.. Bayaran dia rm1.30..
dah xde syiling dah mase tu.. jadi kami pun bayar gune 2 keping note rm1..
balance dia kan 70sen kan?
mase zaimi hand in 70sen tu kat aku..aku terkesima..
70sen itu terdiri daripada sekeping 50sen, sekeping 10sen dan..

2 KEPING 5SEN!

terus aku terngiang2 lagu..
"What u give...U get back.."
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...