Pages

Apr 28, 2009

Debaran...

Takutnya...

Esok exam RSGIS...

subjek ini berkisarkan satelit..
lecturer aku cakap..
kenape student boleh ingat name kereta, tapi tak pernah tau name satelit..

bg aku jawapan dia adalah sebab..
kereta salu lalu lalang depan mata aku..

satelit?
aku belum berkesempatan melancong ke angkasa lepas lagi..

dan ape kes aku nak amek tau pasal satelit?
pasal spesifikasi nya?
pasal tahun dia launch?
pasal negara mane launch dia?
pasal wavelength dia??

adoi..
dah la banyak..
diulangi..

BANYAK!

tp bila bace notes tadi aku dapat tau..
bahawa ruang atmosphera juga ade tingkap..hahaha!!

sounds silly but it's true..

penat part remote sensing [aku tak ingat ape yg aku bace],
masuk lak part GIS..

boleh pulak pecah dua..
Geographical Information System & Geographical Information Science..

Kena pulak hapal step2 nak modelling GIS..
Spatial data..
Arc Node la, Polygon Arc la..left-right la..
hadoi..

wish me luck ye kawan2..
huhu..

aku rase kapasiti otak aku dah full la, macam memerlukan defragmenting je..
file2 dalam otak dah tak tersusun..
em maybe aku juge patut buat disc clean up kat otak aku ni?
buang perkare2 tak penting yang dah jadi sampah..
contohnya macam kaler spek mate laily, plate nombor motor farid hajis, baju ape laily pakai mase exam last kat UMT, banyak lagi la.. yang pelik bab2 tu ingat pulak..

adoi..

emm..tetibe tringat pulak kat cerita La mujer en el espejo..
Maritza Ferrer!

hahaha!


current mood: Ting Tong..'bbzzztt..wayar putus.......'
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...