Pages

Mar 25, 2009

Oggy & the cockroaches~


sangat sentimental la kartun ni..huuu~
aku sangat suke kartun ni dari zaman aku sekolah lagi, serius sangat suke!
Kartun ni kartun Perancis, cerita dia berkisahkan tentang seekor kucing biru gemuk bernama Oggy, dia tinggal kat sebuah rumah yang berbumbung Pink, peti ais dia pon pink..how..sangat berjiwa kucing ini.. dia ada macam2 hobi, mengait baju la, masak la..macam2.. dia kan lembut2 gitu..

Pastu dia ada seekor kawan baik bernama Jack, yang berwarne hijau lak..
Jack ni ganas2 sikit.. bina bangunan tinggi2 la, gi memancing, jantan la sikit berbanding si Oggy tu.. Walaupon tak duduk serumah, tapi Jack ni salu la datang rumah si Oggy ni..

Namun, hidup Oggy ngan Jack ni sentiasa tak aman dengan kehadiran 3 ekor lipas dalam rumah si Oggy tu..sangat jahat okey mereka ini.. Tapi ade gak episode2 yang dorang ni bermaaf-maafan..tapi selalu nya bergaduh la main kejar 1 rumah.. Dahla tangga rumah si Oggy tu tinggi..haha!

Selalu gaduh pasal makanan dalam peti ais la, tak pon si lipas-lipas ni gatal gi kacau si Oggy tu beraktiviti. Yang paling kesian,l Oggy ni salu dimarah oleh Bulldog sebelah rumah..keh keh..sume nya salah si lipas..

hmm..teringat lak kat Cuna, dulu salu tengok crita ni ngan dia kat Umah tot tot.. sbb aku download dari youtube kan..
hmm...nak layan kartun ni la malam ni..

esaimen? sape suruh esaimen tak menarik cam kartun ni..
haha.ni pon kira nasib baik aku tak bace komik Doremon tau..
huhuuuuu~~~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...