Pages

Feb 18, 2009

UKM jaring

Ya...sejak aku masuk semester 2 duk kat KIAM ni, tetibe je ade dah wifi plak... kalu ade dr dulu xyah la aku g langgan Maxis Broadband ni...ciss....
ha...memang kecoh la sume org sbb dpt tenet free kat hostel...
best kan ade tenet?
leh update blog, cek friendster, cek email, downlod lagu, bace paper....dan yg paling org x wat tp boleh di wat adalah carik jurnal...haha!!
hmm...
tp aku ade 1 kisah sal wifi ukm jaring ni...
nak tau?
ke dah tau?
smlm kan, mase aku g bayar yuran asrama kan....
tetibe kitorg tekezut sket...
ade caj tmbahan rm45...
eh kak ni ape ni??
dahla bil2 pon kene byr rm25...
"oh, tu bayaran tuk wifi dik..."
hah????
rm45? jadi ape yg free nye???
bongok tol...caj tsembunyi rupenye....
kalu aku xnak gune ukm jaring cmane??
aku ade broadband!
mcm skg pon, ukm jaring server asik down je pon..
aku gune broadband aku...
tp akak tu kate....
"mmg pihak asrama UKM yg key in byrn tu, asal duduk asrama je wajib byr, x kira guna ke tidak.."
oh no...jahatnye...
ah aku ckp byk pon x gune...
aku pon ade gak gune UKM jaring tu kadang2...
tapi yg sedihnye ade sorg dak pompuan yg bayar kat sebelah aku....
comey dak nye...dak FPI kot...pakai tudung labuh...
"kak, saya kene bayar jugak ke rm45 ni? saya tak guna pon, laptop pon saye x ade.. saye guna komputer kat cyber ptsl tu... nak gune komputer sane saye dah kene bayar.. wifi yang saye x gune ni kene bayar ke? duit saya x cukup la kak... saya bayar lain kali boleh?"
sian nye!! isk isk!!
tp akak tu tetap jawab same.. duk je asrama UKM, wajib byr...lmbt sket xpe..
x patut sungguh!!
hmm...sian budak tu :(
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...