Pages

Jan 22, 2009

Obesity? Gemuk?


ramai orang ckp gemuk itu comel? yeke? ke nak amek ati je..

haha.. badan aku pon berisi tp aku rase x la obes lg kan?? huuhuu....

gemuk macam bola.. gemuk macam belon.. haha..




bila dah obes, mula la wat macam2 untuk tinggikan balik keyakinan diri tu..

ade plak yg wat macam2 tuk kelihatan menyerlah...?

bukan bila dah gemuk je anda mesti dah menyerlah ke? hehe..


aku tulis ni bukan nak ngate sape2.. aku x tuju kat sape2 pon..

ni secara am.. x caya ckp aku?



org obes ni kekadang lg yakin dr org x obes..

contohnye dalam berpakaian..

keh keh keh.. kekadang aku nak beli baju pon aku rase dah susah..

ye la.. takut org npk lak spare tyre.. kikiki..


tp cube tgk sorg artis Malaysia tu.. relax je dia kan? bagus tol..

self-esteem yg tinggi.. bile la nk jadi confident cmtu..

i hope so..




tp kalu pakai sampai lemak tsembul ngn sgt dasyat pon wat aib je.. ye dak?

bsederhanalah..




1 lagi sal org XXXXXL ni, ade gak SEGELINTIR yg jenis untuk naik kan self confidence dia, dia suke pangkah org lain.. maksudnye.. selalunye kan lelaki lebih tertarik dgn perempuan x obes.. maksudnye, dr kurus ke chubby je la.. obes? jrg.. jadi, dorg yg obes ni pon terase la sbb xde sape nak..



pastu mula la dorg ni suka bercakap besar dan menyakitkan ati org lain..

bukan setakat ati, fizikal pon dorg sakitkan..hmm.. macam2 kan..


tp ade yg bagus tu bagus tol.. senang rase ati bkawan dgn yg bagus ni..

dan bila hati dier baik, barulah kita btol2 nmpak dier comel.. x nmpk obes dah..

siyes.. jadi.. sucikanlah hati.. dgn hati yg baik, boleh menutup kekurangan yg dlm bentuk 'berlebihan' tu..




moralnye di sini: weh diet weh!!


sbb pe tau, obes ni banyak x eloknye dr segi sains pon..


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...