Pages

Jan 17, 2009

About Palestine..

Ya Allah Ya Tuhan ku..
aku hanya mampu berdoa pada Kau,
berilah balasan pada puak Israel..
Begitu hebat dugaan Kau pada Palestine..
Sesungguhnya kau lebih berkuasa lagi maha mengasihani
amin~



hmm.. bgn pagi arini tetibe tringat lak kat gambar2 yg aku tengok kat internet semalam.. byk! sume gmbr2 mangsa2 kekejaman Israel kat Palestine tu.. sangat kejam! bukan setakat lelaki yg dorg bedil, pompuan, budak kecik, org tua.. mcm2 seksaan.. kene bakar, kepala hancur, perut tburai.. aduhai.. hebatnye dugaan dorg.. tp for sure, Allah akan terus masukkan dorg dalam syurga.. itu dah pasti..
tp life kat sane sgt mencabar.. puak2 arab ni degil, dan jugak ganas.. sebab itulah Allah utuskan semua Nabi2 dan Rasul kat sane kan? besyukur sgt sbb x lahir kat sane.. ni separuh gmbr2 tu.. yg lain aku x sggup nk upload la..

- budak kecik!-

-mane muke? otak dah tburai!-



-lelaki awal 20-an, perut tkeluar usus!-

kesian diorang ni.. malaysia kite ni aman makmur, mungkin ade yg di antara kite ni x rase pape sal kes dorg ni.. tp baru2 ni, aku ade mengalami kes kematian.. atok aku sendiri yg meninggal.. kami sekeluarga sgt rapat dgn arwah atok.. atok pergi cara baik.. meninggal dgn mudah dan tnpa cacat cela.. itu pon kami dah sedih yg teramat2 dgn dugaan Allah yg tu.. aku tpikir.. macam mane la hati keluarga dorg yg kat gmbr2 kat atas ni tgk dorg meninggal mcm tu.. Wallahualam..
tgk lak gmbr baby yg mati tu, tetibe aku pon terinsaf la sikit sbb aku pon x la alim sgt.. bese2 je.. kecik2 lagi dier dh di jemput balik oleh Allah.. teringat lak aku, kat MAlaysia ni, dah2 tua2 bangka rambut dah putih pon, aku ternampak dorg tu beratur dlm kedai 4D.. beli loteri daaa... tak takut mati kot? haha.. bukan senang tau mati.. kalu amal tak cukup.. nak jawab soklan Marobbuka tu pon amek mase beribu tahun baru pass.. tu pon kalu pass.. kalu sangkut? extend lagi.. Astarghfirrullah..
hehe.. jadi ustazah lak aku arini.. wpon x layak.. ilmu yg seciput je pon..huu~


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...